کد خبر: 3573326
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۳

59 درصد زکات مردم قزوین به محرومان اختصاص یافت

گروه اجتماعی: مدیرکل کمیته امداد استان قزوین گفت: میزان زکات جمع‌آوری‌شده در 10 ماهه سال جاری بیش از 70 میلیارد ریال بوده است که از این رقم 59 درصد برای محرومان و 41 درصد برای پروژه‌های عمرانی اختصاص‌ یافته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قزوین، وحید میرزایی بافتی، مدیرکل کمیته امداد استان قزوین در جلسه شورای زکات استان که امروز در سالن جلسات کمیته امداد امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، اظهار کرد: پیگیری‌ها در سال‌های گذشته و سال جاری در شورای زکات، در کنار مشارکت و همراهی ائمه جمعه و جماعات، حوزه‌های علمیه، سازمان تبلیغات، صداوسیما، جراید و خبرگزاری‌ها در بحث تبلیغات و همچنین همه مدیران و مسئولان موجب شده تا در 10 ماهه سال جاری بیش از 70 میلیارد ریال در سطح استان زکات جمع‌آوری کنیم.
وی ادامه داد: از این میزان زکات جمع‌آوری‌شده در سطح استان؛ 59 درصد صرف امور محرومان و 41 درصد برای پروژه‌های عمرانی نظیر احداث و تعمیر 46 مسجد، 11 حسینیه، 2 حوزه علمیه، 4 خانه عالم، یک غسالخانه و سایر پروژه‌های عام‌المنفعه در سطح روستاها هزینه شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان قزوین بیان کرد: کشاورزان در بحث زکات با مشکلاتی چون تأخیر در دریافت مطالبات مواجه بودند ازاین‌رو بخشی از زکات محصولات دریافت شده و بخشی دیگر نیز که به‌واسطه مطالبات کشاورزان از دولت پرداخت‌نشده، با تمهیداتی که از سوی دولت اتخاذشده، به‌زودی جمع‌آوری می‌شود.
وی اعلام کرد: کمک‌هزینه جهیزیه، مساعدت به درمان بیماران صعب‌العلاج، هزینه‌های تحصیلی، مسکن و اشتغال مددجویان ازجمله سرفصل‌های هزینه کرد زکات در استان است.
میرزایی بافتی عنوان کرد: اقدامات انجام‌شده گویای این نکته مهم است که زکات می‌تواند نقش به سزایی را در اجرای اقتصاد مقاومتی در جامعه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون 14 جلسه شورای زکات در شهرستان‌ها و 20 جلسه در بخش‌ها و ادارات دایر شده و همچنین یک همایش استانی و شش همایش شهرستانی برگزارشده است، گفت: همچنین تبلیغات متعدد گفتاری، نوشتاری زکات از طریق صداوسیما، تهیه بروشورها و بیلبوردهای تبلیغانی، تبلیغات میدانی و انعقاد تفاهم‌نامه به‌منظور جمع‌آوری و ترویج زکات نیز انجام‌شده است.
میرزایی بافتی در خصوص برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای جمع‌آوری زکات در سال آینده اظهار کرد: اگرچه به دلیل کاهش نزولات آسمانی و مشکلات پیش روی کشاورزان امکان کاهش محصولات و به‌تبع آن افت زکات در برخی مناطق پیش‌بینی می‌شود ولی کمیته امداد استان قزوین برای سال آینده افزایش جمع‌آوری زکات تا رقم 10 میلیارد تومان را با مشارکت کشاورزان و باغداران در برنامه کاری خود دارد.
وی عنوان کرد: با توجه به مأموریت امداد در استان قزوین در بخش اشتغال و مسکن، سعی ما بر این است که وجوهات جمع‌آوری‌شده از محل زکات بیش‌ازپیش به سمت محرومان سوق یابد به‌طوری‌که 70 درصد در امور نیازمندان و 30 درصد در پروژه‌های عمرانی هزینه شود که با برنامه‌ریزی‌های پیش‌بینی‌شده، این تقسیم‌بندی در سال آینده عملی خواهد شد.
مدیرکل کمیته امداد استان قزوین با اشاره به تفاهم استاندار قزوین و فتاح بیان کرد: بر اساس این تفاهم‌نامه یک هزار و 200 واحد مسکونی برای نیازمندان در مناطق مختلف شهری و روستایی احداث می‌شود که زمین موردنیاز از سوی استانداری تأمین می‌شود.
میرزایی بافتی اظهار کرد: امروز کمیته امداد برای حل مشکل مسکن محرومان عزم خود را جزم کرده تا با کمک امداد و سهم آورده خیران حل مشکل مسکن مددجویان در فرایندی سریع به انجام رسد.
وی یادآور شد: سرانه اختصاصی برای هر واحد مسکونی 150 میلیون ریال است که بخشی از محل کمک خیران و زکات تأمین می‌شود.
منبع: روابط عمومی کمیته امداد استان قزوین
captcha