کد خبر: 3573617
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۸
قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره):

دفاع همه‌جانبه و به‌هنگام از ولایت؛ مهمترین درس زندگانی فاطمه(س)

گروه حوزه‌های علمیه: عضو جامعه مدرسین و قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: یکی از مهمترین درس‌های زندگانی آن حضرت دفاع همه‌جانبه تا آخرین لحظات عمر و در همه شرایط و دفاع به‌هنگام از ولایت بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمود رجبی، قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه(س) گفت: یکی از مهمترین درس‌های زندگانی آن حضرت دفاع همه‌جانبه تا آخرین لحظات عمر و در همه شرایط و دفاع به‌هنگام از ولایت بود.
وی افزود: تمام هم و غم آن حضرت دفاع از ولایت بود و از ویژگی بارز این نوع دفاع از ولایت دفاع به‌هنگام و به‌موقع بود زیرا افرادی هستند که حامی ولایت هستند ولی با تاخیر این کار را انجام می‌دهند که ممکن است نتیجه نداشته باشد.
قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)ادامه داد: آن حضرت وقتی حس کردند که ولی تعیین شده الهی از سوی پیامبر در مسیر حاکمیت جامعه نیست از انواع شیوه‌ها برای بازگرداندن این مسیر و گوشزدکردن حق بهره بردند از سخنرانی گرفته تا اقدام عملی و تهدید به نفرین کردن و حتی توصیه‌هایی که برای بعد از شهادت هم داشتند که شبانه دفن و کفن شوند و تا آخرین حد توان خویش در گفتار و رفتار به میدان عمل آمدند. 
رجبی بیان کرد: این ولایت‌مداری بی سابقه الگو برای همه دوران‌هاست؛ اگر آن روز اکثریت مردم همانند حضرت زهرا(س) جایگاه و مقام و شان ولایت ولی خدا را درک می‌کردند ماجراهای آن دوره این گونه رخ نمی‌داد و مسیر اسلام به انحراف نمی‌رفت.
وی با بیان اینکه امروز هم این مسئله برای ما الگو و درس است اظهار کرد: باید درس ولایتمداری را از فاطمه(س) الگو بگیریم که در تمام طول عمر و هر جا که لازم بود و سریع و به‌موقع در دفاع از ولایت ذره‌ای کوتاهی نکردند.
رجبی تصریح کرد: دفاع از ولایت آنقدر در زندگی آن حضرت پررنگ بود که بعد از رحلت پیامبر(ص)، فرمودند من دو داغ سنگین بر قلب دارم یکی فقدان پدرم و دیگری مصیبت ظلمی که به علی(ع) به عنوان امام و ولی و وصی پیامبر وارد شده است؛ آن حضرت دغدغه داشت تا مسیری را که پیامبر(ص) با آن همه زحمت فراوان و مشقت ترسیم کره بود با غصب خلافت، منحرف نشود.
 قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با تاکید بر الگوگیری از این سیره یعنی دفاع همه جانبه، کامل و تا آخرین حد توان و با همه امکانات و سرمایه در راه ولایت تصریح کرد: رسیدگی و تغذیه فکری و مادی جامعه از دیگر درس‌های قابل الگو از زندگانی آن حضرت است؛ حضرت فاطمه(س) در آموزش دستورات دینی هر آنچه در حد توان داشتند انجام دادند و خودشان با عمل به دستورات، مهمترین الگو بوده و هستند.
دفاع همه‌جانبه و به‌هنگام از ولایت؛ مهمترین درس زندگانی فاطمه(س)
رجبی دستگیری از محرومان و فقرا را از دیگر سیره‌های قابل الگو از آن حضرت برشمرد و بیان کرد: حضرت نه تنها در دعاهایشان همسایگان را بر خود مقدم داشتند بلکه در عمل نیز این طور بودند؛ داستان اطعام مسکین، و یتیم و اسیر در سه روز پیاپی آن هم در حال روزه‌داری نمونه‌ای از آن است که اگر به عمق آن پی ببریم مسئله‌ای عجیب است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: آن حضرت در حالی در حق همسایگان دعا می‌کرد که همین همسایگان در مسئله ولایت امام علی(ع) از ایشان حمایت نکرده و به کمک نیامدند ولی آن حضرت از رفتار الهی و انسانی در برابر آنان کوتاهی نداشت.
رجبی ادامه داد: این دعا برای همسایه آنقدر در سیره بانوی اسلام پررنگ است که گاهی حسنین (ع) سؤال می‌کردند که چرا برای خودمان دعا نمی‌کنی ولی آن حضرت با تعبیر«الجار ثم الدار» فرهنگ ایثار و خیرخواهی برای دیگران را در عمل جاری و ساری می‌فرمود که اگر تنها همین رویه در جامعه ما رواج یابد شاهد زندگی به مراتب بهتری خواهیم بود و مشکلات در حد زیادی کاهش خواهد یافت.
مدیر گروه علوم قرآن و حدیث موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) عنوان کرد: ایثار حضرت در حدی است که در شب عروسی از لباس خود برای کمک به فقیر می‌گذرد تا درسی ابدی و جاودانه به همه زنان و مردان عالم بدهد.
وی افزود: آن حضرت در ارتقا فرهنگی جامعه و روشنگری توده‌های مردم با دادخواهی از حق کوشش بی نظیری داشتند و درسی که امروز می‌توان از آن گرفت دادخواهی و مطالبه حق در جایی است که انسان مورد ظلم واقع می‌شود.
رجبی به خطبه بی نظیر آن حضرت در دادخواهی از حق ولایت اشاره و تصریح کرد: این خطبه بیانگر دفاع نظری و عقیدتی از توحید و نبوت و ولایت است که با ادبیاتی بسیار زیبا و بلیغ و فصیح بر زبان حضرت جاری شده است که برابر با فصیح‌ترین و بلیغ‌ترین خطبه‌های نهج‌البلاغه است.
captcha