کد خبر: 3574636
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۱
مدیرعامل شتاب‌دهنده فرهنگی قرآنی شفق:

ترویج دین نیازمند خلاقیت‌های نوین است/ امام موسی صدر زمان باشیم

گروه جامعه: مدیرعامل شتاب‌دهنده فرهنگی قرآنی شفق ضمن تشریح اصول کارآفرینی و ایده‌پردازی در حوزه مسائل دینی تصریح کرد: با ایجاد کسب و کار مذهبی شاهد تأثیرگذاری بیش از برنامه‌های مذهبی سنتی خواهیم بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نشست آموزشی «کارآفرینی فرهنگی ـ مذهبی» با محورهای «آشنایی با روند کارآفرینی‌های مذهبی در ایران و جهان»، «معرفی نمونه‌های برتر استارتاپ‌های اسلامی، مسیحی و یهودی دنیا»، «آشنایی با برخی روش‌‌های نوآوری‌ فرهنگی ـ مذهبی» و «همفکری در ایده‌های کارآفرینی مذهبی ـ قرآنی» عصر امروز سه‌شنبه 26 بهمن ماه به همت مرکز رشد و شکوفایی فناوری‌ها و هنر قرآنی در این مرکز برگزار شد.

در ابتدای این نشست، امین صمیمی مدیر عامل شتاب‌دهنده فرهنگی قرآنی شفق به تشریح تأثیرگذاری مباحث دینی در افراد و نحوه افزایش این تأثیرگذاری پرداخت و عنوان کرد: اعمال نیک و بد باید یادآوری شوند و می‌توان با یک مکانیسم الگوساز این امر را محقق کرد.

وی ادامه داد: از ابتدای اسلام تاکنون قالب‌های مختلفی برای اثرگذاری مباحث دینی و مذهبی وجود داشته است که منجر به استمرار و ماندگاری دین شده که از جمله آنها می‌توان به سفر برای ترویج دین، اجرای مناسک دینی، ساخت مراکزی مانند مسجد به عنوان قالب مکانی برای صحبت در خصوص مسائل دینی، برگزاری حلقه‌های تفسیر که از نوآوری‌‌های مبلغان صدر اسلام بوده است، تأسیس مدرسه و مکتب دینی که بعدها به حوزه‌های علمیه تبدیل شدند، برپایی مراسم‌ دعای دسته‌جمعی و ... نام برد که همه قالب‌هایی برای استمرار بخشی به دین بوده‌اند.

صمیمی در ادامه سخنان خود برای بیان نحوه ارتباط دادن بین مسائل دینی با مباحث کارآفرینی و ایده‌پردازی دینی موضوع نحوه ارتباط و تأثیرگذاری افراد، سبک زندگی و فرهنگ را بر هم مطرح و عنوان کرد: ترکیب سبک زندگی افراد بر هم فرهنگ را می‌سازد و فرهنگ نیز بر سبک زندگی افراد تأثیر می‌گذارد که در این میان ما می‌توانیم با ایده‌پردازی مذهبی و تولید محصولات خلاقانه مذهبی بر سبک زندگی افراد و فرهنگ جامعه تأثیرگذار باشیم.

وی تصریح کرد: برای تبلیغ دین در عصر حاضر باید محصول فرهنگی و دینی مناسب تولید کنیم تا مردم بتوانند از آن استفاده کنند. اگر محتوای فرهنگی ـ مذهبی را به صورت محصول مناسب تولید کنیم مردم خودخواسته از آن استفاده می‌کنند و فرهنگ دینی به مردم منتقل می‌شود. به همین دلیل است که اکنون دنیا به سراغ تولید محصولات فرهنگی رفته است.

مدیر عامل شتاب‌دهنده فرهنگی قرآنی شفق به فعالیت‌های امام موسی صدر و شهید بهشتی و نوآوری‌هایی که حدود 40 تا 50 سال پیش برای ترویج مسائل و مباحث دینی انجام داده‌اند اشاره و اظهار کرد: امام موسی صدر وقتی به ایران و نزد علمای قم آمد دلایل موفقیت مسیحیت در ترویج مباحث خود را کار تیمی و تشکیلاتی عنوان کرد و گفت که مشکل ما انجام کار فردی است؛ کار فرهنگی ما نیز باید با مدیریت مالی و منابع انسانی و ... صورت گیرد تا بتواند موفق و مستمر باشد.

وی ادامه داد: پس از مطرح کردن این مباحث برای انجام کارهای مذهبی مؤسسه‌ها و خیریه‌ها مذهبی به وجود آمد که امروز نیز وجود دارد اما باید باز هم با توجه به شرایط زمان و مکان دست به نوآوری و ایده‌پردازی زده و کارآفرین نوین مذهبی را راه انداخت.

صمیمی تصریح کرد: اولین گام‌ها برای اینکه بتوانیم یک کارآفرینی نوین مذهبی را راه بیندازیم این است که ابتدا نیازهای جامعه و مشتریان خود را بشناسیم، خلاقیت را بالا ببریم و هزینه‌ها را کاهش دهیم که عملاً خروجی این اقدام‌ها می‌شود استارتاپ‌های مذهبی که در آنها محصولات خلاقانه مذهبی تولید می‌شود.

وی استارتاپ‌ها، مراکز رشد، شتاب‌دهنده‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری مذهبی را از روش‌های نوینی برشمرد که با ایجاد آنها می‌توان در مسیر ایده‌پردازی و کارآفرینی نوین مذهبی گام برداشت و تصریح کرد: اقتصاد دولتی استفاده کنندگان از خود را دچار خمودی می‌کند بر این اساس باید استارتاپ‌ها و مراکز رشد به صورت غیردولتی و مبتنی بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری اداره شوند.

مدیر عامل شتاب‌دهنده فرهنگی قرآنی شفق در پایان سخنانش با تأکید بر اینکه کارآفرینی نوین مذهبی کلید موفقیتی است که تجربه دنیا را پشت خود دارد، افزود: با ایجاد کسب و کار مذهبی شاهد تأثیرگذاری مذهبی بیش از برنامه‌های مذهبی سنتی خواهیم بود.

captcha