انوشیروان محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه در مناسب سازی مکانهای عمومی و معابر برای معلولان، جانبازان و کهنسالان فقط 20 درصد موفق بودهایم، عنوان کرد: یکی از گروههای مرجعی که مورد وثوق و اعتماد مردم هستند و تریبونهایی در اختیار داشته و میشود از آنها کمک گرفت، روحانیان و مساجد هستند.
وی ادامه داد: در سازمان بهزیستی طی دو سال گذشته مقوله مساجد و خیر جمعی مطرح شده است که بر اساس آن میتوان از مساجد برای گسترش خیر جمعی کمک بگیریم و استفاده از مساجد را برای این امر به یک فرهنگ تبدیل کنیم.
نقش مهم روحانیت و ائمه جماعات در توجه دادن مردم به مناسبسازی
بندپی با تأکید بر نقش مهم روحانیت و ائمه جماعات در توجه دادن مردم به مسئله مناسبسازی اماکن و معابر برای تردد جانبازان، معلولان و افراد مسن گفت: اگر آحاد جامعه را نسبت به این مسئله آگاه و حساس کنیم و از همه ابزارهای ممکن در این زمینه کمک بگیریم تأثیرگذاری زیادی خواهد داشت.
دستگاههایی که مناسبسازی کنند 20 امتیاز میگیرند
وی در پاسخ به این سؤال که چند درصد مساجد ما برای حضور معلولان مناسبسازی شده است، گفت: خود مساجد به تنهایی مورد بررسی قرار نگرفتهاند اما وضعیت تمام دستگاههای دولتی و عمومی را ارزیابی و به هیئت دولت گزارش دادهایم. دستگاههای عمومی، دولتی و مؤسسات از 18 سال قبل مکلف به مناسبسازی بودهاند اما اقدامات مناسب را انجام ندادهاند و بسیار عقب هستیم که بر همین اساس با سازمان امور استخدامی مذاکره کردهایم و مقرر شده است 20 امتیاز در ارزیابی عملکرد مؤسسات به عملکرد آنها در خصوص مناسبسازی اختصاص داده شود.
رئیس سازمان بهزیستی تصریح کرد: تا اخلاق کاری و اجرای قانون در جامعه شکل بگیرد برخی جاها لازم است از اهرمهای تشویقی و تنبیهی استفاده کنیم، اما امیدوار هستیم فرهنگ مناسب سازی معابر و اماکن برای تردد معلولان نهادینه شود.