کد خبر: 3579550
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۹
مشاور تبلیغی دفتر تبلیغات حوزه:

کرسی‌های فاطمه‌شناسی در حوزه راه‌اندازی شود

گروه حوزه‌های علمیه: مشاور تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: متاسفانه ابعاد زندگی حضرت فاطمه(س) خوب شناخته و ترویج نشده و بیشتر با شخصیت ایشان از جنبه احساسی برخورد کرده‌ایم در حالی که باید کرسی‌های فاطمه‌شناسی در مراکز حوزوی برگزار شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدغلام‌عباس موسوی، مدیرکل سابق امور تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: حضرت فاطمه(س) از یگانه افرادی است که در مسیر دفاع از ولایت قدم برداشت و در این مسیر به شهادت رسید و جان عزیزش را فدا کرد و اول شهیده راه ولایت محسوب می‌شوند.

وی با بیان اینکه حضرت فاطمه(س) از وجوه مختلف خصوصا در دفاع از دین و ولایت ممتاز است تصریح کرد: در روایت وارد شده است که محبین فاطمه از آتش جهنم دور هستند و ایشان مانع عذاب برای محبان خود هستند البته نباید در این مسئله راه افراط را بپیماییم زیرا محب واقعی کسی است که از دستورات ایشان تبعیت داشته باشد.

موسوی بیان کرد: وجود نازنین ایشان وجودی تمام‌عیار از آموزه‌های دینی است؛ ایشان بانوی تک‌بعدی نیست؛ هم امور اجتماعی، هم تربیتی و هم معنوی و سیاسی و اجتماعی را در نظر دارد لذا ایشان را باید از جنبه‌های مختلف مورد کاوش و بررسی قرار داد و نباید تنها از زاویه زن و صرفا خانه ‌داری به ایشان نگاه شود بلکه باید از زوایای گوناگون مورد بحث قرار بگیرد در این صورت شخصیت ممتاز ایشان تبیین خواهد شد.

کارشناس فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اظهار کرد: امروز جای شناخت فاطمه(س) خالی است و ما کرسی‌های فاطمه‌شناسی در حوزه علمیه و دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی لازم داریم زیرا تنها نباید از لحاظ احساسی با شخصیت فاطمه(س) برخورد کنیم بلکه باید عمیق، اصولی و پایه‌ای رفتار کرده و تمامی ابعاد ایشان را مورد بررسی قرار دهیم تا روشن شود که چرا پیامبر(ص) جلوی ایشان تمام‌قد می‌ایستد و دست او را می‌بوسد و تکریم می‌کند؛ این تکریم تنها به علت فرزند او بودن نیست بلکه ایشان جلوه‌ای از رسالت پیامبر و آینده دین است که پیامبر(ص) آن را دنبال می‌کردند.

این کارشناس دینی عنوان کرد: فاطمه را باید با این نگاه شناخت؛ باید زهد، شب‌زنده‌داری و بعد عبادت و عرفان و عقیده فاطمه در نظر گرفت؛ مثلا اگر نگاهی به روایات رسیده از ایشان بیندازیم می‌بینیم که روایات ایشان و روایات در مورد ایشان چقدر ناب و متعالی و شخصیت ایشان در آن متجلی است به همین دلیل پیامبر فرمود اگر کسی او را اذیت کند مرا آزار داده و اگر کسی مرا اذیت کند خدا را آزرده است.

وی افزود: فاطمه قطعه‌ای از بهشت و ادامه‌دهنده راه پیامبر و انبیاء و رسالت است ولی شخصیت فاطمه هنوز ناشناخته است و باید ابعاد مختلف زندگی او مورد بررسی و معرفی قرار گیرد؛ فاطمه(س) در مقابل ظلم ایستاد، در مقابل دشمنان و فتنه‌ها ایستاد و شجاعت به خرج داد که برای ما درس‌آموز است تا در سخت‌ترین موقعیت از دین و ولایت و امام دفاع کنیم.

موسوی تصریح کرد: دشمنان بیان رسا و وصیت روشن پیامبر را زیر پا نهادند کسانی که خود را دوست پیامبر جلوه می‌دادند؛ پیامبر فرمود من دو امانت و ودیعه میان شما گذاشته‌ام یکی قرآن و دیگری عترت من که از آن پیروی و آن را حفظ و به دستورات آنان عمل کنید ولی اولین اقدام بعد از رحلت پیامبر، آزار و اذیت حضرت زهرا بود که آزار ایشان براساس روایت، آزار پیامبر بود و نشان داد ایمان راسخ به پیامبر و خدا نداشتند.

وی افزود: درس ایشان این است که در مسیر دین تا سرحد جان باید ایستادگی کرد جانی که برترین و بزرگترین سرمایه برای هر فردی است؛ درس فاطمه(س) این است که و ولایت را باید به هر قیمتی حتی اگر قیمت آن جان باشد پاس داشت و حفظ کرد.

موسوی بیان کرد: توصیه ایشان برای تمامی اعصار و قرون لذت‌بخش و آرام‌بخش و موثر و حرکت‌آفرین است از جمله روایتی از آن بانو نقل شده که من از دنیای شما سه چیز را دوست دارم؛ تلاوت قرآن، نگاه به چهره پدرم و رسول خدا و انفاق در راه خدا؛ فرمود به قرآن توجه و به آن عمل کنید و مورد تلاوت قرار دهید زیرا قرآن کتاب آسمانی و سرمایه جاودانی و درس بزرگی برای انسان در تمامی اعصار و تاریخ است و سیطره سعادت آن دنیا تا عقبی را شامل می‌شود.

وی با ابراز تاسف از کم توجهی به قرآن و تلاوت عمومی آن در جامعه تصریح کرد: نباید سرسری و سطحی به قرآن بنگریم، قرآن کلام و کتاب خداست و در پناه قرآن همیشه انسان موفق می‌شود؛ ایشان رمز سعادت و پیروزی بشر را در چنگ زدن به قرآن می‌دانند مسئله‌ای که وصیت پیامبر در حدیث ثقلین است؛ این کتاب زیباترین و جامعترین برنامه‌ها رادر خود دارد و زیباترین و دلنشین‌ترین کلام است و اگر کسی از قرآن جدا شود به مهلکه افتاده است همان طور که بشر امروز در مهالک گرفتار است.

موسوی تاکید کرد: اگر قرآن در همه جا به عنوان محور باشد و همه اعمال با قرآن عرضه و سنجیده شود در این صورت اگر اعمال مطابق آیات است باید به آن عمل شود و اگر مطابق نیست باید از آن جدا بشویم زیرا اگر محور زندگی قرآن باشد انحراف و گمراهی وجود ندارد و انسان در دنیا و آخرت سعادتمند خواهد شد.

این کارشناس دینی عنوان کرد: قرآن امانت پیامبر برای همیشه تاریخ است و همیشه با ما حرف می‌زند و خیر و صلاح و فلاح و سعادت ما را می‌خواهد.

موسوی با بیان اینکه فاطمه(س) انفاق در راه خدا را بسیار دوست داشته است بیان کرد: زهرا به تک‌تک درس‌های قرآن اعم از انفاق که آیات زیادی در مورد آن وجود دارد همچنین نحوه معاشرت با دیگران، شجاعت، حق‌خواهی، ظلم‌ستیزی و عبادت و مراعات حقوق فقرا و ضعفا و مساکین و ...عمل می‌کند و یکپارچه عامل به قرآن است و راه نجات بشر هم در پناه بردن به همین کتاب است.
موسوی بیان کرد: پیامبر فرمود وقتی تیرگی‌ها، تاریکی‌ها و فتنه‌ها بر شما چیره شدند به قرآن پناه ببرید و دنبال سعادت را بگیرید.
وی با تاکید مجدد بر درس‌آموزی از سیره فاطمه(س) به مسئله انفاق اشاره و تاکید کرد: اگر همین یک مسئله از سیره ایشان رعایت شود و افراد توانمند به فقرا رسیدگی کنند و به کمک معیشت آنان بروند آیا ما اینقدر مشکلات اجتماعی خواهیم داشت؟.

captcha