کد خبر: 3580620
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۴
از سوی مسئولان فرهنگی سازمان بهزیستی اعلام شد:

اعلام آمادگی 17 کشور برای حضور در مسابقات بین‌المللی قرآن نابینایان/ آماده شدن محتوای دینی مهدها/ سه میلیارد بودجه حفظ قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: بر اساس اعلام مسئولان فرهنگی سازمان بهزیستی تا کنون نمایندگانی از 17 کشور دنیا برای حضور در مسابقات بین‌المللی قرآن نابینایان اعلام آمادگی کرده‌اند، همچنین سه میلیارد ریال بودجه توسط این سازمان برای پیگیری بحث حفظ قرآن در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)،‌ برنامه رادیویی افق که شنبه‌های هر هفته از رادیو قرآن پخش می‌شود،‌ در این هفته به فعالیت‌های قرآنی سازمان بهزیستی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی سیدمحمدی، مسئول فرهنگی سازمان بهزیستی،‌ حسین سیف‌اللهی، دبیر دومین دوره مسابقات بین‌المللی نابینایان و بهداد از مدیران فرهنگی سازمان بهزیستی پرداخته شد.
بر اساس این گزارش در ابتدای این برنامه حجت‌الاسلام سیدمحمدی، مسئول فرهنگی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه بحث فرهنگی و پرداختن به آن بنا بر اعتقادات همکاران سازمان بهزیستی یکی از مصادیق بارز توانمندسازی است،‌ گفت: بهترین شکل برای اینکه بتوانیم افراد تحت حمایت را توانمند سازیم، بحث روی آوردن به مباحث فرهنگی و بهترین  شکل کار فرهنگی نیز قرآن و عترت است.
وی افزود: اگر بتوانیم فرهنگ قرآن را وارد زندگی این افراد کنیم، یقیناٌ کسی که با قرآن مأنوس است به طور خودکار مسیر توانمندی را پیدا خواهد کرد. به همین لحاظ سازمان اخیراً رویکردی جدی و دقیق بر بحث فرهنگی داشته است.
سیدمحمدی در ادامه با اشاره به راه‌اندازی شورای عالی قرآن در این سازمان از سال‌ها قبل، تصریح کرد: سعی شده است تا از نخبه‌ترین افراد در کشور برای حضور در این شورا دعوت شود، جلسات آن نیز بر اساس نیازسنجی‌ها برگزار می‌شود. به عنوان مثال در بحث برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن بحث‌های اولیه و رسیدن به ضرورت و نیاز برگزاری این مسابقات در شورا صورت گرفت که در نهایت نیز ضرورت و نیاز آن تشخیص داده شد.
اعلام آمادگی 17 کشور برای حضور در مسابقات بین‌المللی قرآن نابینایان / آماده شدن محتوای دینی مهدها / سه میلیارد بودجه حفظ قرآن
در ادامه این برنامه بهداد، از مدیران فرهنگی سازمان بهزیستی نیز در سخنانی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی چهار و نیم میلیون مخاطب تحت پوشش مستقیم دارد، گفت: یکی از حوزه‌های مستقیم مربوط به حوزه توانبخشی است که سازمان سعی دارد با برنامه‌های متعددی پاسخگوی بخشی از نیازهای آنها باشد. سازمان بهزیستی رویکرد توانمندسازی دارد به این شکل که به دنبال این است که افراد را قادر کند تا خود بر روی پای خود بایستند و مانند سایر افراد جامعه زندگی کنند.
وی با اشاره به اینکه توانمندسازی جامعه مخاطب ما در بخش فرهنگی خود را بیشتر نشان می‌دهد، گفت: در برنامه‌های مختلفی که سازمان اجرا می کند، این تجربه حاصل شده است که هر وقت به امور فرهنگی و برنامه‌های دینی و مذهبی در این اقشار پرداخته‌ایم به موفقیت برای توانمندسازی نزدیک‌تر شده‌ایم.
در ادامه این برنامه حجت‌الاسلام سیدمحمدی، با تأکید بر اینکه سازمان بهزیستی از اواخر سال قبل ورود جدیدی به مباحث قرآنی داشته است، گفت: ‌در گذشته اقداماتی در مورد راه‌اندازی کانون‌های قرآن و عترت انجام شده بود که البته جدی نشده بود. در برنامه‌های جدید خودمان راه‌اندازی جدی این کانون‌ها را مدنظر قرار داده‌ و استان‌ها دست به کار شده و کانون‌ها را فعال‌تر کرده‌اند. تلاش داریم تا از تشکل‌های فعال مردمی در این زمینه استفاده کنیم.
سیدمحمدی در ادامه به انعقاد برخی تفاهم‌نامه‌ها بین سازمان بهزیستی و چند دستگاه قرآنی اشاره و اظهار کرد: سازمان هر چقدر بتواند در مباحث قرآنی ورود کند، جا برای کار وجود دارد که البته بضاعت ما محدود است اما با همین بضاعت محدود ورود خوبی به فعالیت‌ها داشته‌ایم.
در بخش دیگری از این برنامه ارتباط مستقیمی با نشست خبری همایش مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم برقرار شد. در این ارتباط زنده «زهرا نقی‌زاده»، دبیر اجرایی همایش مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم، با اشاره به اینکه مرکز مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم اولین همایش مطالعات میان رشته‌ای را از 16 تا 18 اسفندماه به مدت سه روز برگزار می‌کند،‌ گفت: این همایش در سه پنل برگزار می‌شود که روز دوشنبه به موضوع قرآن و سلامت می‌پردازد. این همایش در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود.
نقی‌زاده افزود: همچنین موضوع دومین روز همایش نیز روش‌شناسی مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم است که در دانشکده الهیات برگزار می‌شود. نظام سازی و فرهنگ‌سازی قرآن موضوع روز سوم همایش است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار می‌شود.
دبیر اجرایی همایش مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم خاطرنشان کرد: حدود 300 نفر برای شرکت در این همایش پذیرش شد که از این بین 30 مقاله به زبان‌های عربی و انگلیسی و از 11 کشور بوده است.
وی با اشاره به اینکه در این همایش مقالاتی از کشورهایی نظیر هند،‌ مالزی، پاکستان، آلمان، انگلیس، آمریکا و ... پذیرش شده است، گفت: همچنین پنج استاد از سه کشور استرالیا، سودان و مالزی در این همایش حضور خواهند داشت.
در ادامه برنامه رادیویی افق بهداد به تفاهم‌نامه‌های صورت گرفته سازمان بهزیستی با دستگاه‌های قرآنی کشور اشاره و اظهار کرد: به اعتقاد ما یکی از مستعدترین افراد برای فعالیت‌های قرآنی افراد تحت حمایت سازمان بهزیستی در بخش توانبخشی هستند، فعالیت‌های ما نیز در راستای شکوفا کردن این استعدادها بوده است.
وی با تأکید بر اینکه بخشی از افراد تحت حمایت سازمان دانشجویان هستند،‌ گفت: در این زمینه بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که با سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان شده است، آموزش‌های این افراد را این سازمان بر عهده خواهد داشت. همچنین در زمینه مهدهای کودک با سازمان دارالقرآن‌الکریم، موسسه فرهنگی خاتم الاوصیا و نیز سازمان بسیج مستضعفین تفاهم شده تا به یک محتوای آموزش دینی برای مهدهای کودک دست یابیم.
در بخش دیگری از این برنامه مسئول فرهنگی سازمان بهزیستی در پاسخ به سؤالی در مورد نبود محتوای دینی کافی در گذشته برای مهدهای کودک، گفت: مهدهای کودک ما در طول این سال‌ها خالی از محتوای آموزشی دینی نبوده است، بلکه این محتوا وجود داشته اما به صورت جامع نبوده و هر استان برای خود محتوایی را تهیه می‌کرد. اما در یک سال اخیر جلسات متعددی برگزار شد و همه صاحب نظران جمع شدند و به یک متن واحدی رسیدند. این متن نهایی شده و برای چاپ رفته است، مجموعه‌ای است که انتقال مفاهیم قرآن به زبان کودکانه است، در صدد این هستیم که کارشناسان و مربیان را نیز آموزش درستی بدهیم.
در بخش دیگری از این برنامه حسین سیف‌اللهی،‌ دبیر مسابقات بین‌المللی قرآن نابینایان دنیای اسلام، به بیان برخی توضیحات در مورد این مسابقات پرداخت و گفت: سازمان بهزیستی 33 سال است جشنواره‌های قرآن و عترت و فرهنگی را برای جامعه هدف خود برگزار می‌کند. این موضوع به یک امتیاز ویژه برای بهزیستی تبدیل شده است.
وی افزود: سال قبل این مسابقات در رشته حفظ کل قرآن برگزار شد. با توجه به استقبال‌هایی که صورت گرفت امسال رشته قرائت به این مسابقات اضافه شد. نماینده‌های کشورمان در این مسابقات نیز طی آزمونی که روز پنجم بهمن‌ماه برگزار شد، مشخص شدند.
سیف‌اللهی در پایان خاطرنشان کرد: تا کنون و با هماهنگی‌هایی که با سازمان اوقاف و امور خیریه صورت گرفته است 16 نفر در رشته حفظ و 12 نفر در رشته قرائت قرآن کریم از 17 کشور برای حضور در مسابقات اعلام آمادگی کرده‌اند.
در بخش پایانی این برنامه نیز سیدمحمدی، در مورد تحقق مطالبات قرآنی مقام معظم رهبری در بحث حفظ قرآن کریم،‌ گفت: ما نیز به بحث حفظ قرآن در بین جامعه هدف اعتقاد داریم و در آخرین جلسه شورای عالی قرآن همین بحث مطرح شد،‌ در همانجا قول سه میلیارد ریال بودجه برای حفظ قرآن کریم از ریاست سازمان گرفته شد.
یادآور می‌شود، برنامه رادیویی افق شنبه‌های هر هفته از رادیو قرآن پخش می‌شود،‌ تهیه کننده این برنامه خانم رحمانی و مجری کارشناس آن نیز محمدرضا پورمعین است.
captcha