
به گزارش
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد کشور، با اشاره به نزدیک شدن به بیست و چهارمین سالگرد تأسیس این ستاد، گفت: شکلگیری و تأسیس ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور اتفاق مبارکی بود که در طول زمان تبدیل به یک جریان فرهنگی در سطح کشور شد.
وی با اشاره به اینکه طی روزهای آینده در وزارت ارشاد همایشی با حضور 600 نفر از مدیران برگزار میشود، افزود: در این همایش که روزهای سه شنبه و چهارشنبه 17 و 18 اسفندماه در جریان خواهد بود، تمامی دستاوردهای ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد توسط رئیس ستاد اطلاع رسانی خواهد شد.
جعفری با تأکید بر اینکه این حرکت عظیم فرهنگی که در سال 71 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد با هدف مبارزه با تهاجم فرهنگی بود، تصریح کرد: از زمان تشکیل این ستاد، تاکنون 23 هزار کانون فرهنگی و هنری در مساجد تشکیل شده و دستاوردهای این کانونها توانسته توجهها را به خود جلب کند.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی ـ هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: همین امر باعث شده تا مجلس شورای اسلامی در برنامه ششم توسعه ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد را مکلف کند تا تمامی مساجد شهری و روستاهای بالای هزار خانوار دارای کانون فرهنگی و هنری شوند.
وی با اشاره به اینکه در کشور بالغ بر 75 هزار مسجد وجود دارد، گفت: همانطور که گفته شد از این تعداد حدود 23 هزار مسجد دارای کانون است که عمدتاً زیر نظر امام جماعت همان مسجد اداره میشود و مکان آن نیز در جوار مسجد است.
جعفری در بخش دیگری از صحبت های خود که آن را در برنامه تلویزیونی رصد بیان میکرد، به جایگاه مهم مساجد در جامعه اشاره و بیان کرد: بحث مساجد در صدر اسلام، قبل از اسلام، دوران دفاع مقدس و بعد از آن نقش اصلی را در فرهنگسازی دینی در سطح جامعه ایفا کرده است. اگر بخواهیم نگاه مختصری به این موضوع داشته باشیم، ملاحظه خواهیم کرد که همین انقلاب که اصلیترین افتخار جهان اسلام است، دستاورد مساجد بوده است.
وی در ادامه در مورد ریشه و ذات کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، اذعان کرد: کانون یک تشکل فرهنگی است که جمعی از جوانان را با هدف فعال کردن مسجد و آماده کردن آن جهت پذیرایی از جوانان و رونق دادن به فعالیت های دینی و قرآنی، سیاسی، فرهنگی، آموزشی و ... مهیا میکند.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در ادامه به روایتی از پیامبر اکرم(ص) در مورد بنا نهاده شدن مسجد برای قرآن اشاره و اظهار کرد: یکی از اصلیترین برنامهها در کانونهای فرهنگی و هنری مساجد برنامههای قرآنی است و در این بین فراگیرترین و کمهزینهترین طرح قرآنی که به همت کانونها اجرا میشود، طرح تلاوت نور است که در 30 هزار مسجد کشور اجرا میشود.
جعفری در بخش دیگری از صحبتهای خود در مورد جشنواره قرآنی مدهامتان، نیز اذعان کرد: این جشنواره در دو بخش کانونهای مساجد شهری و روستایی برگزار میشود. جشنواره قرآنی مدهامتان روستایی سابقه زیادی ندارد و حرکت نویی است، اینکه دارای برخی اشکالات باشد طبیعی است و یقیناً خلاءهایی که در دو دوره گذشته داشته است در ادوار آینده برطرف خواهد شد.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه بحث فعالیتهای قرآنی همیشه یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری بوده است، گفت: از سال ها پیش با تشکیل یک هیئت اندیشهورز که متشکل از اساتید و قاریان و اساتید کشوری بوده است، جلسات هم اندیشی متعددی را برگزار کرده و همچنان برگزار می کنیم تا برنامههای قرآنی بیش از پیش مورد بررسی قرار گیرد.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: طرح تلاوت نور که در مورد آن بحث شد، در تعدادی از مساجد ارتقاء یافته و در آن مساجد که تعدادشان به بیش از 7000 مسجد می رسد، آیات تلاوت شده تفسیر میشود. بنابر این در 7000 مسجد در سراسر کشور طرح تفسیر اجرا می شود. برای این کار دو جلد تفسیر همراه که از هر صفحه قرآن کریم یک آیه انتخاب شده است، در اختیار امامان جماعت قرار گرفته تا تفسیر یک آیه از هر صفحه به صورت روزانه ارائه دهند.
جعفری همچنین اظهار کرد: تاکنون 800 هزار جلد قرآن کریم برای تقویت طرح تلاوت نور به مساحد سراسر کشور ارسال کردهایم. ضمن اینکه در چند سال گذشته با استاد «بنی رضی»، یکی از اساتید به نام خط کشور، قراردادی برای کتابت کلام وحی منعقد شد.
وی همچنین بیان کرد: همچنین یکی دیگر از فعالیتهای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد برنامه برای کودکان و نوجوانان است، در این زمینه طرح تفسیر کوتاه را اجرا می کنیم، در این طرح مفاهیم قرآن کریم برای کودکان و نوجوان طراحی شده است. در این طرح که هر سال یک جزء آموزش داده می شود، تاکنون تا جزء ششم پیش رفته ایم.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با تأکید بر اینکه برای اجرای این فعالیتها زیرساختهای کلی را برنامهریزی کردهایم، گفت: در همین راستا در نظر گرفته شده است تا هر استان یک یا دو کانون تخصصی فرهنگی و هنری داشته باشد تا به صورت ویژه فعالیت های قرآنی را انجام دهند.
وی همچنین اجرای طرح خانه نور را یکی دیگر از برنامهها برای کودکان و نوجوانان عنوان و اظهار کرد: در این طرح تاکنون 1500 خانه نور در کانونها شکل گرفته است.