به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، جلسه صبح روز دوم اجلاسیه مجلس خبرگان 18 اسفندماه پس از قرائت قرآن با نطقهای پیش از دستور نمایندگان پی گرفته شد.
حجتالاسلام والمسلمین نریمانی، نماینده کرمانشاه به عنوان نخستین ناطق پیش از دستور جلسه در سخنانی به جایگاه ویژه مجلس خبرگان در نظام جمهوری اسلامی سخن گفته بر ضرورت تقویت این جایگاه تأکید کرد.
وی ادامه داد: اعضای مجلس خبرگان به عنوان نمایندگان مردم باید با آنان ارتباط قوی داشته باشند و این ارتباط امروز بیش از پیش احساس می شود.
نریمانی در بخشی دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت ایجاد اشتغال برای جوانان خواستار پیشنهاد به قوه مجریه برای تاسیس معاونتی تحت عنوان «جوانان و اقتصاد مقاومتی» شد تا به این امر مهم بپردازد و فارغ التحصیلان رشته های مختلف کشور با مدیریت صحیح در بخش های مختلف صنعت ، کشاورزی و تولید از آنها استفاده مناسب و در خور نماید تا هم از سرمایه عظیم جوانان و دانش بومی بطور شایسته بهره برداری شده و هم از خروج و مهاجرت نخبگان و جوانان تحصیلکرده جلوگیری شود.
نماینده کرمانشاه همچنین بر توسعه همه جانبه استان کرمانشاه تأکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین عسکر دیرباز، نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان ناطق دیگر پیش از دستور جلسه صبح بود.
وی در ابتدا از دیگر نمایندگان مجلس خبرگان استان آیتالله قرشی و آیتالله میرزا جواد مجتهد شبستری تشکر کرد که همراه او در استان حضور فعال دارند.
دیرباز از شرکت گسترده آگاهانه و متعهدانه مردم شریف استان در راهپیمایی 22 بهمن و تجدید میثاق با انقلاب و مقام معظم رهبری صمیمانه تشکر کرد.
وی افزود: بهرغم مشکلات فراوان، مردم همچنان در صحنه انقلاب و دفاع از نظام اسلامی هستند.
نماینده آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری نسبت به محرومیتزدایی از شهر چالدران نیز تذکر داد و افزود: استانهای غربی کشور از جمله استان آذربایجان غربی در دوران جنگ تحمیلی صدمات و لطمات زیادی دیدهاند؛ انتظار مجلس خبرگان از دولت و مجلس محترم آن است که در تخصیص بودجه برای این استانها بویژه استان آذربایجان غربی به نحوی اقدام شود که این صدمات و لطمات جبران شده و فاصله بین این استانها و استانهای مرکزی و شرقی کشور از بین برود.
وی افزود: نمایندگان مجلس خبرگان به عنوان پاسداران دین و آموزههای قرآن از نهادهای مسئول و متصدی فرهنگ حجاب و عفاف و عموم مردم شریف ایران میخواهند مجدانه برای حفظ حساب و عفاف در جامعه بویژه ایام عید تلاش کنند.
حجت الاسلام دیرباز در بخشی پایانی سخنان خود به مسئله بانکداری اشاره کرد و گفت: متأسفانه ساختار بانکها بهگونهای است که برای پول، سود تعریف میکنند و قوامش به سود پول است که این ربا و حرام است.
وی ادامه داد: با این که مراجع معظم تقلید و علماء نسبت به این عمل حرام هشدار دادهاند اما ساختار بانکها به گونهای است که این نقیصه هنوز حل نشده است.
نماینده استان آذربایجان غربی افزود: اگر مجلس خبرگان به این مسئله ورود پیدا نکند ممکن است به منزله همراهی تلقی شود که یقیناً این گونه نیست.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین اسلامی، نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری در مقدمه نطق قبل از دستور مجلس خبرگان چنین گفت: اسلام کار آمد بوده و ملت را از خفت نجات داده و به بالندگی و عظمت رسانده است مدیریت فقاهت اسلام آن چنانچه قدرت مدیریت دارد که شعاع مقاومت بسیجان و سربازان از اقصینقاط جهان از بندر طارق گرفته تا بابالمندب و از دریای آزاد گرفته تا تنگه هرمز کشانده شده است آنچنان ملتی ساخته است که ریگی جانور را از آسمان به زیر کشید و پهپاد پیشرفته آمریکا را در کویر کاشمر به زمین مینشاند و در دل شب ناوهای انگلیسی خبیث را مانند عقاب به چنگال میگیرد.
وی افزود: مدیریت ولایت در انقلاب اسلامی در صنعت و فضا و پزشکی و دریا و امنیت و دفاع رشد حیرتآور کرده است؛ آری کارآمدی اسلام این است که در پنج قاره عالم میبینیم. اما این اختلاس و دزدی و رشوه و فساد اقتصادی چگونه است که این چنین فضای کشور را آلوده کرده است؟ به نظر اینجانب باندهای بت لات و عزی در کشور پیدا شده است که هیچگونه معیارهای استخدام و گزینش رعایت نمیشود و هرکس جزو باند باشد به کار گرفته میشود و این فسادآور است و با نیمی از اسلام و نیمی از غرب نمیتوان کشور را به صورت صحیح اداره کند.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی شاهرودی، نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان در نخستین سخنان خود به جایگاه رفیع مجلس خبرگان در کلام امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری اشاره کرد.
وی در ادامه با تأکید بر فرصتها و تهدیدات فضای مجازی به عنوان بحث روز گفت: فضای مجازی در زندگی امروز مردم بسیار ورود کرده و سبب تغییر ذائقه مردم و متزلزل کردن بنیانهای اعتقادی و خانوادگی و ضربهزدن به اسلام ناب شده است.
وی تأکید کرد: برای استفاده از فرصت فضای مجازی و مقابله با تهدیدات فضای مجازی میتوان راهکارهای زیر را مد نظر قرار داد:
ـ راهبردهای مقام معظم رهبری در این عرصه پایه راهبردهای مسئولین ذی ربط قرار گیرد.
ـ مسئولین باید این مسئله را بدور از رویکردهای حزبی و جناحی، مسئله ای ملی بدانند و مصوبههایی منطبق با راهبردها و توصیه های رهبر انقلاب داشته باشند.
ـ شورای عالی فضای مجازی باید با راه اندازی شبکه اینترنت ملی و موتورهای جستجوگر داخلی و وضع قوانین حمایتی از فرصت های فضای مجازی برای تبلیغ اسلام ناب و انقلاب اسلامی این فرصت را غنیمت شمارند.
ـ به وجود آوردن فضای امن در اینترنت و جلوگیری از گسترش فیلتر شکنها و دسترسی آسان آنها.
حجتالاسلام حسینی شاهرودی گفت: کمیسیون اجتماعی سیاسی مجلس خبرگان این مسئله را از ابتدای این دوره در دستور کار خود قرار داده است ولازم است ادامه دهد نماینده کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به بحث اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و بیکاری و رکود و گرانی و افزایش فاصله طبقاتی را اموری دانست که خبرگان ملت نمیتوانند به راحتی از کنار آن عبور کنند.
وی افزود: متأسفانه اقداماتی در کشور رخ میدهد که در جهت اقتصاد مقاومتی نبوده و فساد اقتصادی را افزایش میدهد. برای مثال افزایش نقدینگی و تعطیلی بنگاههای اقتصادی و واردات بیرویه چون واردات اتومبیلهای لوکس و لوازم آرایش، پدیده حقوقهای نجومی و سوء استفادههای مالی از مواردی است که قلب مردم را جریحهدار کرده و اعتماد عمومی را کاهش میدهد.