کد خبر: 3583064
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۰
حجت‌الاسلام اسماعیل‌پور:

حضرت ام‌البنین(س) برای مظلومیت امام حسین(ع) فراوان گریه می‌کرد

کانون خبرنگاران نبأ: استاد حوزه علمیه نبی‌اکرم(ص) تشریح کرد: از ویژگی‌های حضرت ام‌البنین(س) می‌توان به اهل بکاء بودن ایشان اشاره کرد؛ این بانو برای مظلومیت امام حسین(ع) فراوان گریه می‌کرد.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، شامگاه شنبه 21 اسفند ماه سال جاری  مراسم سوگواری حضرت ام‌البنین(س) بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء توسط حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی اسماعیل‌پور، استاد حوزه علمیه نبی‌اکرم و امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل(ع) ستارخان در صحن مسجد برگزار شد. وی ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن سالروز رحلت جانگداز حضرت ام‌الأدب ام‌البنین مادر بزرگوار چهار شهید از شهدای عظیم‌الشأن ساحل فرات در دشت کربلا ابتدای سخن خود را به مختصری از زندگی‌نامه این بانو پرداخت و گفت: نام این بانو فاطمه کلابیه و شهرتش ام‌البنین(س) و نام پدر این بانو حزام بن خالد بن ربیعه بن عامر و نام مادر ثمامه بنت سهیل بن عامر است.
وی ادامه داد: تولد این بانو حدود سال پنجم هجری و مرحوم بیرجندی در وقایع‌الشهورسال وفات را 64 هجری عنوان کرده است.
امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل(ع) ستارخان اضافه کرد: حضرت ام‌البنین(س) چهار فرزند داشت که همه آنها در کربلا شهید شدند و نسل حضرت ام‌البنین (س) از عباس (ع) استمرار یافت.
حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل‌پور به جریان ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت ام البنین(س) اشاره کرد و افزود: در کتاب سیدة نساءالعرب آمده است «روزی ام‌البنین(س) نزد مادرش ثمامه بنت سهیل آمد و گفت: درخواب دیدم یک ماه و ستاره در آغوشم نمودار شدند خوشحال بودم ناگهان بیدار شدم مادر نزد معبر می‌رود و او می‌گوید دختر شما با مردی بزرگوار ازدواج می‌کند که چهار فرزند می‌آورد و بزرگترین آنها در طائفه و عشیره می‌درخشد.
استاد حوزه علمیه نبی‌اکرم(ص)، حسن شوهرداری، ادب و وفاداری، صبر و شکیبایی در برابر سختی‌ها را از فضایل حضرت ام‌البنین(س) دانست و افزود: خود را غلام حلقه به گوش فرزندان فاطمه می‌دانست و بعد از حضرت علی(ع) با کسی ازدواج نکرد.
وی ادامه داد: حضرت ام‌البنین(س) از علم و ادب شعر بهره‌مند بودند و یکی از نویسندگان در کتاب «اعلام النساء» نوشته است «هی شاعرة فصیحه»؛ «کانت من النساء الفاضلات العارفات بحق اهل البیت (ع) کانت فصیحه بلیغه لسنه ورعه ذات تقی وزهد وعباده» از زنان دانشور و آگاه به اهل بیت(ع) در سخن گویا، رسا و انسانی با ورع، صاحب تقوا و زهد و عبادت است.
استاد حوزه علمیه نبی‌اکرم(ص) تشریح کرد: از ویژگی‌های حضرت ام‌البنین(س) می‌توان به اهل بکاء بودن ایشان اشاره کرد؛ این بانو برای مظلومیت امام حسین(ع) فروان گریه می‌کرد.
وی ادامه داد: تسلیم و تواضع در برابر امام و رهبر خودش امی راهل ایمان و پیشوای پارسایان حضرت علی (ع) و امام حسین(ع) بود؛ به گونه‌ای که روز تولد عباس (ع) قنداقه فرزند خود را به دور سر امام حسین(ع) چرخاند و گفت: عباس من فدای امام حسین(ع) باد.
امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل(ع) ستارخان گفت: در این ایام از خداوند متعال عاجزانه می‌خواهیم به برکت وجود این مادر فداکار، کشور و مردم و رهبرعزیزمان را درپناه امام زمان محافظت فرماید آمین یارب العالمین.
براساس این گزارش مادحین به ذکر مصیبت پرداختند و در پایان بر سفره اطعام حضرت ام‌البنین(س) مهمان بودند.
یادآور می‌شود: مسجد حضرت ابوالفضل (ع) ستارخان در خیابان ستارخان، بعد از باقرخان، نبش خیابان کوکب واقع شده است.














علیرضا برومند


captcha