عباس جانفدا، نویسنده و کارگردان تئاتر رضوی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: رویکرد خوبی را در فراخوان دوازدهمین جشنواره سراسری «تئاتر رضوی» شاهد هستیم و آن توجه به فرهنگ و سیره رضوی در بندهای موضوعی مواردی است که هنرمندان باید با محوریت آن اثر نمایشی به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
وی گفت: این اتفاق دقیقاً منطبق با همان خواسته همیشگی هنرمندان فعال در عرصه تئاتر رضوی بوده و هست؛ یعنی فاصله گرفتن از روایت صرف تاریخی که شاید بارها و بارها بدان پرداخته شده و دیگر چندان جذابیتی برای مخاطب ندارد و در ادامه مورد توجه قرار گرفتن موضوعاتی که جامعه امروز مبتلا به آن است و البته میتوان آن را با سنگ محک و معیار همچون سیره رضوی مورد مداقه قرار داد و موجه بودن و یا نبودن آن را بررسی کرد.
نویسنده و کارگردان تئاتر رضوی تصریح کرد: صبر و مقاومت در برابر مشکلات و ناملایمات در سیره رضوی، تأکید بر جایگاه خانواده و ازدواج در مفاهیم رضوی، توجه به سلامتی براساس طب اسلامی (طبالرضا)، پرهیز از اسراف و تبذیر در سیره رضوی از جمله موضوعاتی است که در بندهای فراخوان این دوره از جشنواره به آنها توجه شده و نشان از اهمیت پیاده شدن مبانی و مصادیق دینی و ارزشی در دنیای امروز و در مناسبات اجتماعی دارد.
جانفدا در ادامه گفت: صرفنظر از این اهتمام و توجهی که دبیرخانه جشنواره «تئاتر رضوی» بهدرستی آن را احساس نیاز کرده و در دوازدهمین دوره به آن پرداخته است اما نباید از یک نکته نیز غفلت کرد که همواره حداقل در ادوار گذشته برگزاری این جشنواره، درصد قابل توجهی از آثاری که به دبیرخانه جشنواره رسیدند چندان ارتباطی با مضامین و محورهای موضوعی تعیین شده، نداشتند.
برگزیده کارگردانی جشنواره تئاتر «سوره ماه» حوزه هنری افزود: این در شرایطی است که معمولاً پس از وصول آثار نمایشی از آنجا که فرصت زیادی در اختیار مسئولان ستاد اجرایی نیست لذا با دیده اغماض، آثار مورد نظر حتی با وجود بیربط بودن نیز به مرحله بعدی جشنواره که احتمالاً بازبینی و ارزیابی نهایی برای ورود به مرحله پایانی جشنواره هستند، راه پیدا میکنند و این مسئله تا اندازه زیادی جشنواره را از هدفمند بودن و رسیدن به نیت غایی جشنواره منحرف میسازد.
وی در پایان تأکید کرد: به نظر من باید جشنواره «تئاتر رضوی» بررسی دقیقتری بر روی آثار مکتوب و نمایشنامههای متقاضی شرکت در جشنواره در وهله نخست داشته باشد و حتی اگر لازم است آثار بیربط و یا کمتر مرتبط با مضامین و موضوعات را مشروط به اصلاح اعلام کند تا شرکتکنندگان مجاب به آن شوند تا آثاری مرتبط با اهداف جشنواره را به دبیرخانه ارائه نمایند.
یادآور میشود، آخرین مهلت برای ارسال آثار نمایشی به دبیرخانه دوازدهمین جشنواره سراسری «تئاتر رضوی» 20 فروردین سال 96 اعلام شده است.
امیر سجاد دبیریان