کد خبر: 3583704
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۴
مدیر مسئول نگارخانه ترانه باران:

ترویج هنر قرآنی هدف اصلی جشنواره باران است

گروه هنر: سیده محبوبه کاظمی، خوشنویس گفت: جشنواره باران را با این هدف برگزار می‌کنیم که به واسطه آن بتوانیم فرهنگ قرآنی را در جامعه اشاعه دهیم.

سیده محبوبه کاظمی مدیر مسئول نگارخانه ترانه باران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره جشنواره نوروزی هنر ایرانی اظهار کرد:  این جشنواره با هدف توسعه و ترویج هنر خوشنویسی بر پا شده تا بتوانیم به این واسطه رونق اقتصادی را به این بخش از هنر که معمولاً از کمبودهای بسیاری رنج می‌برد عرضه کنیم، البته ما در نگارخانه باران مباحث مختلفی از جمله موضوعات؛ فرهنگی، هنری، پژوهشی و اقتصادی را مطرح می‌کنیم و در تمامی این عرصه‌ها نیز سعی می‌کنیم به نوعی بازخوردهای مثبت آن را به هنر ایرانی - اسلامی ارجاع دهیم.

وی ادامه داد: درضمن در مهرماه امسال، حراج باران را برگزار کردیم که در آن آثار نفیس خوشنویسی با مناسب‌ترین قیمت به فروش رسید. برای همین در حراج نوروزی نیز شرایطی ویژه گذاشتیم تا کارمندان بتوانند به صورت قسطی آثار نفیس را خریداری کنند، لازم به ذکر است برای ترویج فرهنگ کتابخوانی، بودجه را به ساخت کتابخانه اختصاص دادیم.

این خوشنویس در پاسخ به این سؤال که کارهای به نمایش در آمده در حراج‌های این نگارخانه چه کیفیتی دارند؟ گفت: در این حراج آثار اساتیدی بزرگی چون استاد امیرخانی، استاد کابلی، استاد صندوق آبادی، استاد گرجستانی و ... عرضه می‌شود، البته با هدف حمایت در کنار اساتید از آثار شاخص هنرمندان جوانی که کارشان کیفیت لازم را دارا است هم به فروش می‌رسد. نکته دیگر این‌که در کنار خوشنویسی ما بخشی را در نگارخانه در نظر گرفته‌ایم که در آن هنر خط نقاشی عرضه می‌شود؛ هنری که به نظرم اهرم بسیاری جذابی برای رونق مفاهیم دینی و قرآنی است.

کاظمی اضافه کرد: در این نگارخانه سبک‌های مختلف خوشنویسی عرضه می‌شود. برای همین خصوصی چون نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ، ثلث و خط نقاشی به نمایش در آمده است، درباره مضامین آثار خوشنویسی نیز باید بگویم مفاهیم قرآنی و اسلامی جز اولویت‌های ویژه ما هستند، البته در میان آثار به نمایش در آمده، اشعار شاعران بزرگ نیز مشاهده می‌شود. نکته دیگر که می‌خواهم به آن اشاره کنم. خط اصل‌ترین و والاترین هنر ایرانی است که قابلیت توسعه و ارزآوری در کشورمان را داراست، پس تمام تلاش خود را می‌کنیم که مفاهیم مورد نظر هرچه بیشتر به مردم شناسانده شود.

وی در پاسخ به این سؤال که تا چه حد استقبال مردم از جشنواره‌های نگارخانه باران مثبت بوده؟ اینگونه اطلاع رسانی کرد: متاسفانه در حوزه خوشنویسی، فرهنگ‌سازی لازم انجام نگرفته است، زیرا نه رسانه‌ها و نه مسئولان آن‌گونه که باید این هنر را جدی نمی‌گیرند، در صورتی‌که اگر این هنر فراگیر شود فرهنگ قرآنی در جامعه اشاعه پیدا می‌کند، دلیلم نیز برای این ادعا این است، وقتی مردم دائما با کلام خدا با خطی خوش مواجه باشند ناخودآگاه پیام مورد نظر در ذهنشان نقش خواهد بست.

مدیر مسئول نگارخانه ترانه باران در بخش پایانی سخنان خود تاکید کرد: متأسفانه باید بگویم سلیقه‌سازی که در هنر ما به وجود آمده با آرمان‌های اسلامی و قرآنی مد نظر همخوانی کافی را ندارد، چون گرایشات عموماً به روی هنرهای معاصر متمرکز شده است، در صورتی‌که همانگونه که در ابتدای سخنانم گفتم نقش بستن خوشنویسی قرآنی روی دیوارهای منازل تمامی ایرانیان به نوعی ترویح و تبلیغ فرهنگ قرآنی است.
captcha