حشمتالله فلاحتپیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره ارزیابی کلی خود از عملکرد کمیسیون در یکسال گذشته گفت: من در مجموع عملکرد کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در سال اول را قابل قبول میدانم و کمیسیون سعی کرد در حوزههای قانونگذاری و نظارتی سیاستهای خوبی را مصوب کند.
وی ادامه داد: کمیسیون توانست در قالب قانون برنامه پنجساله توسعه و لایحه بودجه بخشی از راهبردهایی که مد نظر داشت را عملیاتی کند. در حوزه نظارتی نیز کمیسیون حضور فعالی در عرصههای مختلف داشت و من شخصا از هیئت رئیسه و اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تشکر میکنم.
توجه فراوان کمیسیون امنیت ملی به تقویت بنیه دفاعیفلاحتپیشه درباره عملکرد کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در توجه به تقویت بنیه دفاعی کشور گفت: در حوزه دفاعی، کمیسیون امنیت ملی مصوب کرد بر طبق سیاستهای کلی در حوزه دفاع، حداقل 5درصد بودجه عمومی کشور به تقویت بنیه دفاعی اختصاص یابد و این را پیشنهاد داد و در قانون برنامه نیز تبدیل به قانون و حکم شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اظهار کرد: در لایحه بودجه نیز برای اینکه این حکم کلی ماهیت بودجهای پیدا کند پیشنهادات کمیسیون نتیجهبخش بود و در نهایت هم ارقامی که تصویب شد در عمل به معنای اختصاص 5 درصد بودجه عمومی به تقویت بنیه دفاعی بود.
فلاحتپیشه عنوان کرد: البته این رقم به نسبت کشورهای همسایه و دشمنان ایران رقم مناسبی نیست، اما این برای اولین بار است که چنین رقمی در بودجه به حوزه دفاعی اختصاص پیدا میکند.
ضرورت تقویت سیاست نظارتی کمیسیون بر دستگاه دیپلماسی در حوزه روابط منطقهای وی درباره عملکرد کمیسیون در حوزه سیاست خارجی و تعاملاتش با دستگاه دیپلماسی گفت: در طول یکسال گذشته کمیسیون روابط و تعاملات خوبی با وزارت امور خارجه برقرار کرد و تنها یک نقطه ناراحتکننده در این روابط ایجاد شد که در آن هم کمیسیون تقصیری نداشت و متاسفانه یک شخص با نوع رفتاری که انجام داد موجب یک نوسان و ناراحتی در روابط شد که البته به نظر من ترمیم شد.
فلاحتپیشه با تأکید بر اینکه انتظار از دستگاه دیپلماسی این است که رابطه تنگاتنگی با کمیسیون در سال 96 داشته باشد، گفت: به اعتقاد من سیاست کلی دولت در حوزه برجام و عرصه بینالمللی قابل دفاع است، اما در حوزه مناسبات دوجانبه و روابط منطقهای نظارت کمیسیون باید تقویت شود.
وی افزود: به عقیده من در حوزه منطقهای، دشمنیهای برخی کشورهای منطقه با جمهوری اسلامی ایران در نوع خودش بیسابقه است و این نظارت جدی کمیسیون را میطلبد. حتی در زمان دفاع مقدس نیز به این میزان بلوکبندی منطقهای علیه ایران شکل نگرفته بود و در آن زمان تنها مرتجعین عرب در مقابل ایران قرار داشتند ولی اکنون نوسانات جدی در مناسبات ایران با کشورهای مختلف منطقه شکل گرفته است که باید رفع و حل و فصل شود.
فلاحتپیشه ابراز کرد: ما محکوم به همزیستی با همسایگان هستیم و لازم است سیاست تنشزدایی از موضع عزت را در پیش بگیریم و این موردی است که کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در آینده باید مد نظر قرار داده و سیاستهای نظارتی خود در حوزه سیاست خارجی را در این قالب شکل دهد.