کد خبر: 3584875
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۲
رحیمی:

ربا از انواع پلید استثمار است

گروه سیاسی: امام جمعه ابهر گفت: قرض‌الحسنه نوعی ایثار است و ربا یکی از انواع پلید استثمار. قرض‌الحسنه به همان اندازه ارزش دارد که ربا ضد ارزش است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از زنجان، حجت‌الاسلام جعفر رحیمی، امام جمعه ابهر، ظهر امروز جمعه 27 اسفندماه در خطبه‌های نماز جمعه ابهر اظهار کرد: یکی از سنت‌های بسیار مهم در دین اسلام، کارگشایی و توصیه به حل مشکلات مردم است. امام باقر (ع) فرمودند: خداوند به حضرت موسی وحی کرد که بعضی از بندگان من با کار نیک به من نزدیک می‌شوند و من آنها را وارد بهشت می‌کنم، گفته شد: کار خیر چیست فرمود: در راه‌اندازی کار مومن اقدام کنی.

وی افزود: در روایت دیگر امام محمد باقر(ع) فرمودند: کسی که در مسیر بر طرف کردن نیاز برادر مسلمانش حرکت کند و کوشش نماید تا آن را به اتمام برساند، خداوند متعال قدم‌های او را در روزی که قدم‌ها می‌لرزد، ثابت و استوار خواهد کرد.

حجت‌الاسلام رحیمی با اشاره به اینکه یکی از روش‌های کارگشایی مسئله قرض‌الحسنه است، تصریح کرد: قرض‌الحسنه نوعی ایثار است و ربا یکی از انواع پلید استثمار. قرض‌الحسنه به همان اندازه ارزش دارد که ربا ضد ارزش است. قرض‌الحسنه وام دادن به خداست و کدام مومن است که از وام دادن به خدا احساس تردید وپشیمانی کند. پیامبر عظیم الشان فرمودند: کسی که برادر مسلمانش از وضع بد اقتصادی خود پیش او شکایت برد و به او قرض ندهد خداوند در روزی که نیکوکاران را پاداش می‌دهد، او را از بهشت محروم خواهد ساخت «و من شكا الیه اخوه المسلم فلم یقرضه حرّم الله عزّوجلّ علیه الْجنّه».

امام جمعه ابهر تاکید کرد: اسلام به ما دستوری فرموده تا مجبور نشویم سراغ قرض گرفتن برویم. چنانکه حضرت علی (ع) فرمودند: «إيّاكم و الدَّينَ ، فإنّه هَمٌّ بِالليلِ و ذُلٌّ بالنهارِ»؛ «از قرض کردند پرهیز نمایید، چون قرض باعث غم و اندوه شب و خواری انسان در روز است». اما اگر کسی مجبور شد سراغ قرض گرفتن برود به مسلمانان دستور داده هیچ کس را مایوس و محروم نکنند. و به کسی که قرض گرفته دستور فرموده‌اند در پرداخت به موقع آن عجله کند و اگر کسی توانایی در باز پرداخت دارد ولی کوتاهی کند ظلم محسوب می‌شود. ولی اگر کسی که در باز پرداخت مشکل دارد به شخصی که قرض داده دستور داده‌اند مهلت دهد که این مهلت دادن ها برای او در بهشت درجاتی است.

حجت‌الاسلام رحیمی در ادامه به آغاز سال جدید و تقارن آن با میلاد حضرت فاطمه (س) اشاره کرد و گفت: در این راستا تقارن نوروز 96 با میلاد حضرت زهرا(س) رسالت سنگینی را متوجه نخبگان و اندیشمندان فرهنگی جامعه می‌کند که ضمن ترویج سنت‌های حسنه دید و بازدید و صله رحم و رفع کدورت‌ها به همراه شکوه بهار طبیعت از تبیین شاخصه‌های سبک زندگی فاطمی و در ایام تعطیلات نیز غافل نشوند. چرا که آنچه که انسان را شاداب می‌کند تحویل سال نیست بلکه انقلاب دل و انفجار نور در دل است. و این مهم نیز با ولایت اهل بیت(ع) محقق می‌شود و لذا تمام تلاش ما باید این باشد که به سبک زندگی فاطمی نزدیک شویم.

امام جمعه ابهر تصریح کرد: در قیامت وقتی خدای متعال مخلوقات را زنده کرد و آنها را جمع نمود. در این حال منادی ندا می دهد: «یا معشر الخلائق غضوا أبصارکم حتى تمر فاطمة بنت محمد صلى الله علیه وآله وسلمن سيدة نساء العالمين علی الصراط» بار دیگر منادی ندا می‌دهد «يَا أَيُّهَا الْمُحِبُّونَ لِفَاطِمَةَ تَعَلَّقُوا بِأَهْدَابِ مِرْطِ فَاطِمَةَ سَيِّدَةِ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ» مرط به معنای چادر است. اهداب یعنی رشته‌ها، اقامه نماز، انجام واجبات، ترک محرمات و رعایت تقوای الهی رشته‌های چادر فاطمه است.

captcha