کد خبر: 3585591
تاریخ انتشار : ۰۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۹
فتحیه فتاحی‌زاده عنوان کرد:

مطالعات بین رشته‌ای قرآن در قالب کرسی‌های ترویجی

گروه دانشگاه: مدیر گروه قرآن و عترت دانشگاه الزهرا(س) عنوان کرد: برنامه‌های مربوط به مطالعات بین‌رشته‌ای قرآن کریم که سال گذشته در قالب ارائه مقاله‌های علمی، سخنرانی‌ها و نشست‌های علمی دنبال شد، امسال در قالب کرسی‌های ترویجی پیگیری می‌شود.

فتحیه فتاحی‌زاده، مدیر گروه قرآن و عترت دانشگاه الزهرا(س) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، پیرامون برنامه‌های این گروه در سال جدید اظهار کرد: برنامه جدی گروه قرآن و عترت دانشگاه الزهرا(س) سوق دادن دانشجویان به مطالعات روزانه و کارآمد است که این امر در قالب رساله‌های مقطع دکتری و پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد پیگیری می‌شود.


وی افزود: تاکنون سعی کرده‌ایم با تشکیل هسته‌های پژوهشی دانشجویی یک تعامل و همزیستی علمی میان دانشجویان در این حوزه اتفاق افتد، همچنین علاوه بر این مسئله که قدری زمان‌بر است، همکاری و تعامل میان اساتید و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی(ارشد و دکتری) در ساماندهی هسته‌های پژوهشی مشترک برقرار شده و این از نقاط قوت گروه است که این همکاری پیش‌تر شکل گرفته و خوب پیش می‌رود این موضوع سبب می‌شود، انگیزه دانشجویان و هم سرعت مطالعه و پژوهش نسبت به گذشته افزایش یابد و روند مطلوب و مناسبی پیدا کند.


فتاحی‌زاده گفت: برگزاری کارگاه‌های آموزشی و پژوهشی؛ در راستای مطالعات بین رشته‌ای و مطالعاتی که بتواند نیازهای امروز دانشجویان را در حوزه‌های قرآن و حدیث تامین کند از دیگر فعالیت‌های صورت گرفته در این گروه است، در حقیقت نیاز بود دانشجویان با مطالعه بین رشته‌ای آشنا شوند و در این زمینه کارگاه‌هایی همچون آشنایی با روش تحلیل محتوا، تحلیل گفتمان و معناشناسی مطالعات زبان شناختی قرآن کریم برگزار شده است. این‌ها مجموعه فعالیت‌هایی بوده که دانشجویان از آن‌ها استقبال کرده و با علاقه در کارگاه‌ها شرکت کردند، در برخی کارگاه‌ها به قدری استقبال خوب بوده که از همان ابتدا دانشجویان عنوان پایان‌نامه و یا رساله خود را متناسب با موضوعات این کارگاه‌ها انتخاب کردند؛ همچنین خواستار این هستند که در ادامه مسیر یک راهنما داشته باشند و کسانی که در این موضوعات کار کرده‌اند، در این در کارگاه‌ها حضور داشته باشند و نیز خواستارند این کارگاه‌ها تمام نشده و ادامه یابد.


وی با اشاره به اینکه موارد ذکر شده گام‌هایی است که سال گذشته به همت گروه قرآن و حدیث دانشگاه الزهرا(س) برداشته شد، عنوان کرد: چشم‌انداز ما در سال جدید با توجه به اینکه هسته‌های پژوهشی تازه تولد یافته‌اند، رشد و بالندگی جدی و بیشتر آن‌هاست و اینکه بتوانیم کارگاه‌های مربوطه را به نتایج مطلوب برسانیم.


وی در خصوص آموزش متن و مفاهیم قرآن کریم به دانشجویان نیز گفت: برای آموزش متن قرآن کریم و مفاهیم آن از سال گذشته تحولات جدی در برنامه واحدهای درسی دانشجویان کارشناسی لحاظ کرده‌ایم و در این خصوص واحدهای درسی تقریبا متحول شده‌اند و تلاش داریم با این تغییرات، ضعف‌هایی که در گذشته بود که یکی از آن‌ها ضعف در آموزش مفاهیم قرآن است، رفع شود. اگر دانشجو نتواند فهم ساده‌ای از قرآن داشته باشد یک ضعف بزرگ است.


مدیر گروه قرآن و عترت دانشگاه الزهرا(س) در پایان با اشاره به برگزاری کرسی‌های ترویجی در راستای مطالعات بین رشته‌ای در سال جاری، گفت: برنامه‌های مربوط به مطالعات بین رشته‌ای قرآن را که سال گذشته در قالب ارائه مقاله‌های علمی، سخنرانی‌ها و نشست‌های علمی دنبال شد، امسال نیز امیدواریم بتوانیم در قالب کرسی‌های ترویجی و با حضور حداکثری دانشجویان، توسعه دهیم.


captcha