محمد رضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در خصوص برنامههای سال 96 این کانونها اعلام کرد: برنامههای سال گذشته تداوم خواهد داشت و در برخی از حوزهها شاهد گسترش برنامهها هستیم. به عنوان مثال برای ماه رمضان سال جاری 32 هزار جلد قرآن کریم به مساجدی که آماده اجرای طرح تلاوت نور باشند اهدا میکنیم.
وی با تأکید بر اینکه فعالیتهای متعدد قرآنی برای کانونها در نظر گرفته شده است، گفت: دوره هماهنگی کانونهای پیشرو برای اولین بار در سراسر کشور اجرا و از هر استان 10 کانون پیشرو انتخاب و برنامههای آموزشی ویژه برای آنها تهیه و اجرا میشود.
گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی توسط کانونهای مساجد
جعفری با اشاره به اینکه آشنایی با مفاهیم و مؤلفههای مسجد طراز اسلامی با هدف عمران معنوی مساجد و رساندن مساجد کشور به مسجد طراز اسلامی محور اصلی بحثها و برنامهها است، اظهار کرد: یکی از مأموریتهای در نظر گرفته شده برای سال جاری گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی توسط کانونها است که با قوت صورت خواهد گرفت.
وی تبیین «نظام زن و خانواده در بستر مسجد»، توجه به مسئله جمعیت، مبارزه با آسیبهای اجتماعی، بصیرت افزایی به خصوص در آستانه انتخابات و استفاده از ظرفیت مساجد برای تحقق مسائل مطرح را از دیگر برنامههای سال جاری کانونهای مساجد کشور برشمرد و اعلام کرد: مجلس و دولت حمایتهای جدی از کانونها داشتهاند و ما از حمایتهای این دو نهاد و شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکر میکنیم ولی دولت و مجلس در برنامه ششم توسعه کانونهای فرهنگی هنری را موظف کردهاند تا پایان برنامه ششم توسعه در تمامی مساجد کشور، کانون فرهنگی هنری ایجاد شود که تحقق این مسئله نیاز به بودجه جدی دارد.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد تعداد مساجد کشور در حال حاضر را 75 هزار مسجد عنوان و اعلام کرد: در حال حاضر 23 هزار مسجد کشور دارای کانون فرهنگی هنری است و ایجاد کانونهای جدید مشروط به این است که اعتبار این مسئله در بودجه دیده شود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا مسئولیت مساجد بر عهده مردم نیست؟ نقش مردم در ایجاد و اداره کانونهای مساجد چه قدر است؟ گفت: سرانه ناچیزی به کانونهای مساجد اختصاص داده میشود و اندکی از هزینههای برنامههای اجرا شده در کانونها توسط ستاد عالی پرداخت میشود تا برنامهها شروع شود اما اصل هزینههای کانونهای مساجد بر عهده مردم است و از مشارکتهای مردمی استفاده می شود.
جعفری تصریح کرد: برای تأسیس اولیه کانونهای مساجد باید بودجهای تأمین شود اما در ادامه مردم هستند که با کمکهای خود مساجد را اداره میکنند و باید بگویم یک صدم هزینههای برنامههایی که توسط کانونهای مساجد اجرا میشود توسط ما تأمین میشود و بقیه توسط مردم هزینه شده و مردم حامی کانونها هستند.