کد خبر: 3586766
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۸

معرفی 7 کاندید چهره سال هنر انقلاب

گروه ادب: معاون هنری حوزه هنری،‌ محمدرضا بایرامی، ابراهیم حاتمی‌کیا، بهناز ضرابی‌زاده، محمدحسین مهدویان، حسن روح‌الامین، حمید حسام و سیدمسعود شجاعی طباطبایی را به عنوان هفت نامزد کاندید چهره سال هنر انقلاب اسلامی معرفی کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست رسانه‌ای هفته هنر انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز، 15 فروردین‌ماه با حضور فاضل نظری، معاون هنری حوزه هنری و منیژه آرمین،‌ دبیر نهمین جشنواره داستان انقلاب برگزار شد.

فاضل نظری در این نشست با اشاره به فرایند انتخاب چهره برتر هنر انقلاب در سال جاری اظهار کرد: هر سال حوزه هنری از رهگذر بررسی نظر نخبگان و هنرمندان برجسته به انتخاب چهره سال هنر انقلاب می‌پردازد. نزدیک به 59 نفر از خبرگان حوزه هنر و فرهنگ انقلاب که شامل مدیران فرهنگی و هنری، هنرمندان و کارشناسان حوزه هنر هستند و جامعه خبرگان را تشکیل می‌دهند،‌ ابتدا در قالب یک گروه به بررسی افراد شاخص این حوزه پرداختند و نظرات خود را درباره این چهره‌ها بیان کردند و به آنان امتیاز دادند.

وی با بیان اینکه امکان افزایش نفرات در فهرست ارائه شده به نخبگان وجود داشت،‌ افزود: افرادی در این لیست جای گرفتند که اثر آنان در سال 95 اکران یا عرضه شده بود. زمان تولید اثر ملاک انتخاب این افراد نبود.

نظری اظهار کرد: این امکان وجود داشت که هنرمندی یک پویش در سطح ملی و بین‌المللی ایجاد کرده باشد که این موارد مورد نظر قرار گرفت. در این میان هفت نام در میان چهره‌ها انتخاب شد که پنج نفر از آنها انتخاب می‌شوند و در نهایت در مراسم اختتامیه یک نفر به عنوان چهره سال معرفی می‌شود.

معاون هنری حوزه هنری عنوان کرد: محمدرضا بایرامی خالق رمان «لم یزرع»،‌ ابراهیم حاتمی‌کیا برای «بادیگارد»،‌ حمید حسام برای اثر «وقتی مهتاب گم شد»، حسن روح‌الامین برای مجموعه آثار تجسمی با موضوع عاشورا و انقلاب، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، دبیر جشنواره هولوکاست، بهناز ضرابی‌زاده برای اثر «گلستان یازدهم» و محمدحسین مهدویان برای نویسندگی و کارگردانی فیلم «ایستاده در غبار» هفت نفری هستند که کاندید عنوان چهره سال 96 هستند.

وی همچنین از افرادی چون نقویان،‌ برزی، ابوالقاسم طالبی، نادر طالب‌زاده و ... به عنوان دیگر نفراتی یاد کرد که با اختلاف اندک از هفت نفر کاندید شده،‌ از لیست اسامی حذف شده‌اند.

نظری با تاکید بر اینکه هنر لطیف‌ترین آفریده بشر و محل گفت‌وگوی روح انسان‌ها با یکدیگر است، گفت: اگر رشته‌های مختلف علمی وقتی در عالم برای نیازهای جسمی و دنیایی فعالیت می‌کنند،‌ هنر از لحظات ناب برای برآوردن نیازهای روحی انسان بهره می‌گیرد.

وی اظهار کرد: هنر انقلاب مفهومی نضج یافته است و هنر متعهد یعنی هنری که به حقیقتی تعهد دارد. هر چه حقیقت متعالی‌تر و جهان‌شمول‌تر باشد، راه هنر به تعالی نیز نزدیک‌تر است.

نظری با اشاره به اینکه برنامه‌های متعددی در سراسر کشور برگزار می‌کنیم،‌ افزود: از رهگذر تشکیل کارگروه در استان‌ها تا برگزاری برنامه‌های هنری از این جمله است. طبق برنامه هر سال، امسال نیز غبارروبی گلزار شهدای انقلاب در همه استان‌ها از جمله مزار شهید آوینی و هنرمندان درگذشته با حضور هنرمندان انقلابی را در برنامه داریم.

وی گفت: همچنین آثار تازه منتشر شده از جمله خاطرات،‌ داستان‌ها،‌ اشعار و ... در سراسر کشور رونمایی می‌شود. شب شعر انقلاب اسلامی با حضور شاعران شاخص استان‌ها برپا خواهد شد. در همین راستا نمایش خیابانی و صحنه‌ای در استان‌ها و تهران را در برنامه خواهیم داشت.

نظری در ادامه توضیحاتش افزود: در حوزه برنامه‌های تلویزیونی نیز برای هفته انقلاب اسلامی در شبکه استانی و ملی اکران‌های ویژه را داریم. هفته فیلم مستند نیز جزء برنامه‌های حوزه هنری است که با بررسی آثار مستند،‌ اکران فیلم‌های کوتاه و بلند همراه خواهد بود که برخی از آنها برجسته و پرمخاطب بودند که حوزه هنری در ساخت آنها کوشش کرده یا مشارکت داشته است.

این مسئول حوزه هنری در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری مسابقات کتابخوانی و عکاسی اشاره کرد و گفت: همزمان با میلاد امیر مومنان(ع) جشن‌های ویژه هنری را برگزار می‌کنیم. همچنین منتخبی از اجراهای جشنواره «بچه‌های مسجد» که شامل هنرهای نمایشی است و بیش از ده سال و شاید نزدیک به 15 سال از آخرین جشنواره می‌گذرد،‌ را در این ایام برگزار می‌کنیم. امسال نوید اختتامیه این جشنواره را در برنامه هفته هنر انقلاب داریم.

معاون هنری حوزه هنری به تجلیل از هنرمندان منتخب و فعال حوزه هنری اشاره کرد و افزود: بزرگداشت شهید آوینی و هنرمندان شهید کشور را برگزار می‌کنیم. اردوهای تفریحی در برخی از استان‌های کشور را نیز در برنامه داریم.

نظری گفت: «راویان حقیقت» ویژه هنرمندان نام‌آشنا و درگذشته کشورمان از جمله سعید کشن‌‌فلاح،‌ احمد عزیزی و حمید سبزواری را در برنامه‌ها برگزار می‌کنیم. البته تعداد سرمایه‌های معنوی کشورمان بسیار است،‌ ولی مجال پرداختن به همه آنها فراهم نیست.

وی اظهار کرد: نشست بررسی طنز بعد از انقلاب اسلامی و رونمایی از کتاب «همیشه استاد»، برگزاری هفته سینمایی و مستند،‌ اکران هفت مستند با عنوان «پرتره» از هفت هنرمند انقلابی و شش فیلم از جشنواره فیلم فجر از جمله کارهایی است که در این هفته به اجرا در می‌آید.

نظری با اشاره به اینکه یک سوم سینماهای کشور تحت پوشش حوزه هنری قرار داشته و بیشتر آنان در شهرستان‌ها جای دارند، گفت: امسال پردیس سینمایی اصفهان را در هفته هنر انقلاب اسلامی افتتاح خواهیم کرد. همچنین برخی از سینماها بازسازی شده‌اند که سینما بهمن از آن جمله است و یکی از سالن‌های آن با ظرفیت 600 نفر بازگشایی می‌شود.

وی ادامه داد: مرکز هنرهای نمایشی نیز نمایش خیابانی در حوزه و تئاتر شهر دارد و در سطح کشور نیز به اجرای برنامه می‌پردازد. در تالار ماه حوزه هنری نیز نمایش رایگان برپا می‌کنیم. همچنین آثار نقاشی، گرافیک و حجمی در قالب نمایشگاه ارائه می‌شوند. همایش خلق آثار نیز از جمله برنامه‌های این هفته به شمار می‌روند.

نظری همچنین از برپایی نمایشگاه توسط خانه عکاسان یاد کرد و گفت: نمایشگاهی موضوعی درباره شهر حلب، مدافعان حرم و خرمشهر برپا می‌شود. نشست عکاسی متعهد نیز برگزار خواهد شد. همچنین مرکز موسیقی حوزه هنری کنسرت برپا می‌کند و رونمایی از کتاب‌های شعر نقره‌ای از شعرای استانی از دیگر برنامه‌هاست. کتاب‌های داستان استان‌ها نیز رونمایی می‌شوند. کتاب طلایی که شامل مجموعه آثار کتاب‌های نقره‌ای است نیز به چاپ می‌رسد.

وی از برپایی مراسم بزرگداشت زنده‌یاد احمد عزیزی در جوار حرم رضوی خبر داد و افزود: دیدار با خانواده هنرمندان فقید و شهید از جمله شهید باغبانی و برخی از مدافعان حرم که نویسنده و هنرمند بودند و معرفی آنان به جامعه ادبی جزء دیگر برنامه‌های حوزه هنری در هفته هنر انقلاب است.

نظری به تجلیل از برگزیدگان فعال و ممتاز حوزه هنری در مراسم افتتاحیه هفته هنر انقلاب اشاره کرد و یادآور شد: این افراد کسانی هستند که حائز رتبه‌های برتر در جشنواره‌هایی خارج از حوزه هنری شده‌اند. این اقدام به منظور پاسداشت هنرمندان انجام می‌شود.


captcha