کد خبر: 3587785
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۹

800 هزار نفر امسال معتکف می‌شوند/ ورود کاندیدادها به اعتکاف ممنوع

گروه جامعه: معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه کاندیدادهای انتخابات پیش رو اجازه ورود به مرام اعتکاف را ندارند، اعلام کرد: هشتصد و یک هزار و 900 نفر امسال معتکف می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین روحانی‌نژاد، معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی، امروز شنبه 19 فروردین ماه طی نشستی خبری به بیان گزارشی از آمار‌های مربوط به اعتکاف در سال گذشته و مراسم اعتکاف رجبیه پیش‌رو پرداخت و اعلام کرد: در سال 94 اعتکاف با زمان امتحانات دانش‌آموزان و دانشجویان تلاقی داشت به همین دلیل رشد متقاضیان آن متوقف شده بود، اما در سال 95 با 13 درصد رشد، 749 هزار و 519 نفر در کشور معتکف شدند که 31 درصد آنها مردم و بقیه خانم بودند.

وی ادامه داد: از جمعیت معتکفان سال گذشته 566 هزار و 419 نفر در شهرها و 183 هزار و 100 نفر هم در روستاها معتکف شدند.

رویکرد به معنویت در قشر تحصیل کرده بالاست

حجت‌الاسلام روحانی‌نژاد با اعلام این مطلب که افرادی که معتکف می‌شوند تلاش می‌کنند در سال‌های بعد هم در اعتکاف شرکت کنند، عنوان کرد: سال گذشته بیش از 200 هزار نفر برای اولین بار معتکف شدند و بقیه 530 هزار نفر برای بار دوم و بیشتر بود که معتکف می‌شدند و بیشتر معتکفان نیز تحصیل کرده و از قشر دانشجو و طلبه هستند به نحوی که سال گذشته یک سوم معتکفان(دویست و 46 هزار و 959) طلبه و دانشجو بوده‌اند که این علامت خوبی است و نشان می‌‌دهد رویکرد به معنویت قشر تحصیل کرده بالاست.

معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی از مجرد بودن 55 درصد معتکفان نیز سخن گفت و اظهار کرد: 20 درصد معتکفان 15 تا 20 سال سن، 23 درصد آنها 21 تا 25 سال سن، 18 درصد آنها 26 تا 30 سال سن، 19 درصد 31 تا 40 سال سن و 20 درصد نیز بیش از 41 سال داشته‌اند و در پنج هزار و 568 مسجد معتکف شدند و این نشان می‌دهد که 65 درصد معتکفان جوان هستند.

وی در ادامه به بیان گزارشی در خصوص آمارهای مراسم اعتکاف سال جاری پرداخت و اعلام کرد: تاکنون پنج هزار و 719 مسجد برای برگزاری اعتکاف اعلام آمادگی کرده‌اند و 801 هزار و 900 نفر برای حضور در این مراسم ثبت‌نام کرده‌اند. که استان کردستان با 21 مسجد، اردبیل با 30 مسجد و سیستان و بلوچستان با 60 مسجد جزو استان‌هایی با کمترین مسجد برای اعتکاف و استان‌های خراسان رضوی با 750 مسجد، اصفهان با 550 مسجد و تهران با 510 مسجد دارای بیشترین مساجد آماده برگزاری اعتکاف هستند.

هزینه‌های اعتکاف مردمی است

حجت‌الاسلام روحانی‌نژاد با تأکید بر اینکه هزینه‌های اعتکاف مردمی است و نهادها و ارگان‌های دولتی ریالی برای اعتکاف پرداخت نمی‌کنند مگر زمانی که قرار است بسته یا کار فرهنگی صورت گیرد، گفت: طی این سه روز سه برنامه ویژه میلاد حضرت علی(ع)، وفات حضرت زینب(س) و انجام اعمال ام‌داوود برگزار می‌شود.

اعتکاف فرصت تبلیغ کاندیدها نیست

وی به در پیش بودن انتخابات در کشور نیز اشاره و تأکید کرد: مسئولان برگزاری اعتکاف در مساجد نباید اجازه دهند کاندیداها در مراسم اعتکاف حضور داشته و از این فرصت برای تبلیغ خود استفاده کنند. البته سخنرانی روحانیان و سخنرانی در خصوص اصل مشارکت مردم در انتخابات مانعی ندارد.

معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: از مسئولان مساجد انتظار داریم تا آخرین لحظه و ظرفیت از افراد متقاضی ثبت‌نام کنند. البته متقاضیان اعتکاف بیشتر از تعداد افراد ثبت‌نامی است و مساجد ما همچنان امکانات لازم را برای پذیش همه ندارند اما شرایط سال به سال بهتر می‌شود.

روحانی‌نژاد از اعزام 10 هزار و 862 مبلغ به سراسر کشور نیز خبر داد و اظهار کرد: مطالبه مقام معظم رهبری این است مباحث قرآنی به خصوص کرسی تلاوت قرآن را گسترش دهیم که بستر آن فراهم شده است.

وی همچنین اعلام کرد: از شورای عالی انقلاب فرهنگی خواسته‌ایم که ستاد اعتکاف را به ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی که زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی است واگذار کند.

روحانی‌نژاد همچنین تصریح کرد: سازمان تبلیغات اسلامی برای اعتکاف هیچ نرخ مشخصی را اعلام نکرده است اما توصیه ما این است که حداقل نرخ از معتکفان گرفته و بهترین خدمات به آنها ارائه شود. البته خیرین می‌توانند در این زمینه نقش مهی ایفا کنند و نذر افطاری، سحری، فرهنگی و ... برای اعتکاف داشته باشند.

وی به مساجد میزبان اعتکاف هشدار داد که هر فردی که مدعی برگزاری مراسم معنوی است را به مساجد راه ندهند و افزود: مبلغان و سخنرانان به حد نیاز به مساجد اعزام می‌شوند و ارزیابان سازمان تبلیغات نیز بر عملکرد مسئولان برگزاری اعتکاف نظارت خواهند داشت.

captcha