کد خبر: 3588011
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۷

مسابقات قرآن مصر و چالشی به نام غیبت ایرانی‌ها

گروه مسابقات: مسئولان برگزارکننده مسابقات بین‌المللی قرآن در کشورهای مختلف نباید در زمین سیاستمداران بازی کرده و نباید اجازه دهند که فعالیت‌های قرآنی به عرصه زد و بندها و تسویه حساب‌های سیاسی تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، بیست و چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مصر در حالی از روز گذشته با حضور نمایندگانی از 40 کشور جهان آغاز شده است که در این دوره از مسابقات همانند بسیاری از ادوار گذشته از ایران هیچ شرکت‌کننده‌ای دعوت نشده است.
این در حالی است که در مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش شده است تا نمایندگانی از کشور مصر به عنوان مهد تلاوت در این مسابقات حضور داشته باشند و حضور آنها در این مسابقات نیز در برخی مواقع همراه با درخشش و کسب رتبه نیز بوده است.
آنچه که برای بسیاری از فعالان قرآنی در کشورهای مختلف مشخص شده است، این است که ایران یکی از اثرگذارترین کشورهای دنیا در عرصه فعالیت‌های قرآنی از جمله تلاوت و حفظ قرآن کریم است و همیشه حضور نمایندگانی از این کشور در رقابت‌های بین‌المللی قرآن باعث ارتقای سطح آن رقابت‌ها در حد چشمگیری بوده است.
برای همین است که تمام کشورهایی که رقابتی قرآنی در سطح بین‌المللی برگزار می‌کنند – منهای کشورهایی که به لحاظ سیاسی با ایران دچار تنش هستند - تلاش دارند تا حداقل یک نماینده از ایران در مسابقاتشان حضور داشته باشد.
شاهد مثال مسابقاتی که سعی دارد همیشه نماینده‌ای از ایران را دعوت کند تا سطح کیفی آن را ارتقاء دهد،‌ رقابت‌های بین‌المللی قرآن کشور مالزی است که این روزها به عنوان قدیمی‌ترین رقابت قرآنی بین‌المللی در دنیا شناخته می‌شود.
بدون شک یکی از دلایلی که برخی کشورها همچون مصر بر اساس آن از نمایندگان ایران برای حضور در رقابت‌های بین‌المللی دعوت نمی‌کنند، همین موضع برتر ایرانی‌ها در رقابت‌های قرآنی است که باعث شده است تا کسب رتبه توسط ایرانی‌ها در رقابت‌هایی که همیشه خود را برترین در دنیا می‌دانستند، برایشان سخت باشد.
شاهد این مدعا نیز اظهارات گاه به گاه فعالان قرآنی کشور مصر است که عدم دعوت از نمایندگان ایرانی برای حضور در آن رقابت‌ها را تضعیف‌کننده مسابقات مصر دانسته و اغلب نیز با ابراز ناراحتی نسبت به این دعوت نشدن واکنش نشان داده‌اند.
در اینکه عدم دعوت از قراء و حفاظ ایرانی در رقابت‌هایی همچون رقابت‌های قرآنی کشور مصر دلیل سیاسی دارد، شکی نیست و دلیل آن نیز اظهارات سیاسی مسئولان برگزارکنندگان این مسابقات است که بارها به صراحت بر آن تأکید شده، ‌اظهاراتی که نه تنها باعث عدم دعوت از نمایندگان ایرانی در این رقابت‌ها می‌شود، بلکه حتی مانع از سفر اساتید قرآنی این کشور به ایران در مناسبت‌های مختلف می‌شود.
برای همین است که حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در آخرین اظهارنظر خود در مورد عدم حضور ایرانی‌ها در مسابقات قرآن کشور مصر بر سیاسی بودن این رقابت‌ها تأکید کرده و گفت: در سال‌های اخیر همواره وزارت اوقاف این کشور بیانیه‌های صریحی را در خصوص ممانعت از شرکت داوران و قاریان و مبلغان مصری در جمهوری اسلامی ایران صادر کرده است، ‌از این جهت این موضوع هم کاملاً متوقع بود که از نمایندگان ایران برای حضور در مسابقات مصر دعوت به عمل نیاید.
با همه این وجود آنچه که بر همه روشن و واضح است این است که مسئولان برگزارکننده مسابقات بین‌المللی قرآن در کشورهای مختلف نباید در دام فعالان سیاسی افتاده و در زمین آنها بازی کنند.  آنها به عنوان متولیان عرصه قرآنی در کشور خود نباید اجازه دهند که فعالیت‌های قرآنی به عرصه زدوخوردها و زدوبندها و تسویه حساب‌های سیاسی تبدیل شود که اگر اینگونه شود، نشان از آن خواهد داشت که برگزاری رقابت‌های قرآنی با این دیدگاه نه به خاطر قرآن و ترویج و تبلیغ آن که صرفاً برای تبلیغات سیاسی و عقب نماندن از کاروان کشورهای صاحب نام در عرصه فعالیت‌های قرآنی آن هم به صورت کاملاً نمایشی خواهد بود. مسابقات بین‌المللی قرآن مصر در سال‌های اخیر این مسیر را با سرعت هرچه تمام تر در حال طی کردن است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۶/۰۱/۲۲ - ۱۵:۵۸
0
0
به نظرم حالا که اونا از نمایندگان ایران دعوت نکردن نباید هیچ اطلاع رسانی ای در مورد اونا صورت بگیره
انگار که مسابقاتی برگزار نمیشه
captcha