کد خبر: 3588421
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۲
داوود فلاحی‌میبدی پیش از اعزام به کویت تشریح کرد:

مأموریت غیرممکن در کویت/ اهداف را بر کسب رتبه متمرکز نکنیم

گروه مسابقات: نماینده رشته حفظ کل ایران در هشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور کویت با بیان اینکه وظیفه سنگینی برای کسب رتبه در این مسابقات به دلیل آنکه تاکنون هیچ حافظ کلی موفق به کسب آن نشده است، دارد، معتقد است که در مسابقات قرآن نباید تمامی اهداف را بر کسب رتبه متمرکز کرد.

مأموریت غیرممکن در کویت/ اهداف را بر کسب رتبه متمرکز نکنیم
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، هشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور ‌کویت طی روزهای آینده برگزار می‌شود که در این دوره از مسابقات نیز همچون چند دوره اخیر، دو نماینده از کشورمان حضور دارند.
«داوود فلاحی میبدی»، نماینده کشورمان در رشته حفظ کل قرآن در این دوره از مسابقات خواهد بود تا شاید بتواند با حضور مقتدرانه خود به سال‌ها ناکامی حفاظ ایرانی در این مسابقات پایان دهد، کار سختی که - اگر برخی ملاحظات و تصورات که در مورد این مسابقات وجود دارد کنار گذاشته شود – شاید داوود فلاحی‌میبدی در عین جوانی از عهده آن به خوبی بر بیاید.   
داوود فلاحی‌میبدی، 18 سال داشته و امسال علاوه بر مسابقات کویت یک مسابقه مهم دیگر را نیز پیش رو دارد، او امسال درگیر کنکور سراسری است و برای همین بیش از اینکه درگیر مسابقات باشد درگیر این سد محکم بوده است. فلاحی هم‌اینک دیپلم تجربی دارد، هرچند که مدرک کارشناسی علوم قرآنی یا همان مدرک درجه سه تخصصی حفظ قرآن کریم را نیز دریافت کرده است. وی از حدود شش سالگی به جای اینکه وارد مهدکودک شود وارد مهد کودک‌های قرآنی شده و حفظ قرآن را آغاز کرده است، مسیری که طی هفت سال یعنی درست زمانی که سال دوم راهنمایی بوده آنرا پشت سر گذاشته است.  
وی تاکنون دو بار و در سال‌های 1393 و 94 به خارج از کشور شامل لبنان و بنگلادش اعزام شده که اولین سفر، تبلیغی و دومین سفر، رقابتی بوده است. در مسابقات بنگلادش که تنها او و یک شرکت کننده دیگر، خارجی بوده‌اند شرکت کرده و موفق به کسب رتبه‌ای نشده است. فلاحی میبدی همچنین در مسابقات داخلی رتبه‌های متعددی را کسب کرده است که مهم‌ترین آنها کسب رتبه دوم حفظ 20 جزء در سال 91 و رتبه چهارم مسابقات سراسری قرآن در سال‌های 93 و 94 بوده است.
او حالا به عنوان نماینده ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن کشور کویت روز 21 فروردین‌ماه عازم این کشور خواهد شد تا از توانمندی حفاظ ایرانی در عرصه‌های بین‌المللی دفاع کند، در ادامه گفت‌وگویی با این حافظ جوان صورت گرفته است که مشروح آن در زیر آمده است.
داوود فلاحی میبدی، نماینده ایران در رشته حفظ کل قرآن کریم هشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور کویت، در گفت‌وگو با ایکنا با اشاره به اینکه در سال 94 در دوره ارزیابی قاریان و حافظان شرکت کرده و به عنوان نماینده ایران در مسابقات کویت انتخاب شده است، در مورد این رقابت‌ها، گفت: برای آشنایی بیشتر با مسابقات کویت با شرکت کنندگان سال‌های قبل این رقابت‌ها در تماس بودم و تقریباً از نوع مسابقات و سطح و انتظاری که داوران از شرکت کنندگان دارند، مطلع شده‌ام، براساس اطلاعات در مسابقات کویت، حسن حفظ و تجوید بسیار مهم است. یعنی برخلاف مسابقات داخلی که بر صوت و لحن تأکید بیشتری وجود دارد، آنجا حسن حفظ مهم‌تر است.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که همکاری اوقاف برای اطلاع یافتن از مسابقات و دسترسی به آئین‌نامه به چه صورت بوده است، گفت: اقدامی در زمینه دسترسی به آئین‌نامه صورت نگرفته است، در تماسی که با نمایندگان کشورمان در مسابقات کویت در سال‌های گذشته داشتم، اطلاعات لازم را کسب کردم و نیاز بیشتری برای مطالعه آئین نامه احساس نکردم.
فلاحی میبدی افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه سال گذشته برنامه‌ای را با حضور شرکت کنندگان مسابقات بین‌المللی قرآن کشور کویت و چند کشور دیگر برگزار کرد تا از طریق آن با این مسابقات بیشتر آشنا شویم، که البته بیشتر تحلیل مسابقات بود و برای شناخت ما چندان کارایی نداشت و در حد آشنایی با نفرات سال‌های گذشته مفید بود.
این حافظ کل قرآن خاطرنشان کرد: در خود برنامه، مطالب قابل توجهی مطرح نشد و بیشتر برای سازمان اوقاف مفید بود؛ چرا که اطلاعات مطرح شده در آن نشست بیشتر برای این سازمان کاربرد داشت، اما همین که در آن برنامه توانستیم ارتباطاتی با شرکت کنندگان سال‌های قبل برقرار کنیم، مفید بود. در واقع اطلاعات در مورد مسابقات کویت را بعد از برگزاری آن نشست به دست آوردم.
وی در مورد میزان آمادگی‌ای که برای حضور در این رقابت‌ها به دست آورده است، گفت: من امسال باید در کنکور سراسری هم شرکت کنم و بیشتر درگیر آن بودم، اما خوشبختانه آمادگی خوبی برای مسابقات کویت هم کسب کردم و مشکل خاصی ندارم، این روزها تمریناتم را بیشتر کرده‌ام تا بیشتر بتوانم دوره کنم.
فلاحی میبدی در مورد رتبه‌ای که احتمال کسب آن را می‌دهد نیز گفت: تاکنون هیچ حافظ کل قرآنی از ایران نتوانسته رتبه‌ای را کسب کند، با توجه به این موضوع، مقداری کار سخت‌تر شده است که البته این عدم کسب رتبه به دلیل آشنا نبودن حافظان ایرانی با آئین‌نامه آن مسابقات بوده است و گرنه در توانمندی حفاظ ایرانی هیچ شکی نیست.
نماینده ایران در رشته حفظ کل هشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور کویت عنوان کرد: علاوه بر این بخشی از این عدم کسب رتبه را می‌توان به خصومت‌هایی که وجود دارد نیز مرتبط دانست. روز گذشته با یکی از اساتید صحبت می‌کردم ایشان می‌گفتند چندان به رتبه فکر نکنم و تنها به اجرای مطلوب فکر کنم. برخی مواقع اتفاقاتی در مسابقات رخ می‌دهد که نمی‌توان اسمی برای آن انتخاب کرد، آنچه مهم این است که نمایندگان ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن هدف خود را کسب رتبه قرار ندهند، بلکه باید هدف این باشد که خود را سفیر ایران دانسته و به دنبال حفظ موقعیت کشور باشند.
وی اذعان کرد: ما وظیفه داریم تا نهایت تلاش خودمان را به کار گیریم تا بهترین اجرایی که می‌توانیم را ارائه دهیم، بقیه کار به خود برگزارکنندگان مسابقات بستگی دارد. در این صورت اگر رتبه‌ای داده نشود پیش خودمان راحت خواهیم بود که از هیچ تلاشی برای سربلندی کشور فروگذار نکرده‌ایم.
فلاحی میبدی در پایان در مورد جزئیات رشته حفظ خاطرنشان کرد: بر اساس آن چیزی که اطلاع دارم رقابت‌ها به این ترتیب است که مسابقات دارای دو مرحله است که مرحله اول گزینشی و برای ورود به سالن اصلی است و مرحله دوم نیز در سالن اصلی است. در واقع مسابقات همان یک مرحله‌ اصلی سالن است که در آن سه سوال یک صفحه و نیمی پرسیده می‌شود.
captcha