حجتالاسلام والمسلمین حسین شهامت، دبیر مشاوران منطقهای جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در گفتوگو با کانون خبرنگاران
ایکنا،
نبأ با اشاره به اهمیت فضای مجازی در تبلیغ دین، گفت: مسئله استفاده از فضای مجازی یک امر عقلایی و عرفی است و شرع مقدس به تناسب زمان آن را منع نکرده است؛ چراکه دین ما یک دین پویا، جهانی و متناسب با زمان است و مربوط به زمان خاصی نیست و همین ویژگی باعث میشود که دین اسلام بتواند متناسب با زمان از ابزار موجود در جهت رشد و توسعه استفاده کند.
وی بیان کرد: فضای مجازی محلی برای تبادل نظر بین افراد یک جامعه و بینالملل است و استفاده از این ابزار در امر تبلیغ دین میتواند بسیار موثر باشد. چراکه افرادی هستند که از طریق همین فضای مجازی با اسلام و اهل بیت(ع) آشنا شدهاند و به دین اسلام روی آوردهاند، بنابراین فضای مجازی میتواند ادامهدهنده راه مساجد و منابر باشد.
دبیر مشاوران منطقهای جامعةالمصطفی(ص) افزود: عقلای عالم استفاده از فضای مجازی را بهعنوان یک ارزش میدانند و معتقد هستند که فضای مجازی یک هنر، نوآوری، جاذبه و تنوع است و در واقع محلی برای تبادل نظر بین افراد یک جامعه است.
شهامت با اشاره به آیه شریفه 32 سوره مبارکه اعراف «قُلْ مَنْ حَرَّمَ زِينَةَ اللَّهِ الَّتِي أَخْرَجَ لِعِبَادِهِ»، گفت: زینت چیزی است که حق است. امروزه نیز فضای مجازی چیزی است که دارای تنوع و امری دلپسند است پس نمیتوان استفاده از این ابزار را حرام دانست، البته باید توجه داشت که فضای مجازی یکسری خطرات هم دارد اما ما نباید به خاطر وجود این خطرات هیچ استفادهای از فضای مجازی نبریم و خود و جامعه را محروم کنیم، زیرا فضای مجازی یک ابزار و وسیلهای است که در اختیار بشر قرار گرفته است تا بتواند اندیشه و نظر خود را به سرعت در محدوده وسیعی پخش کند.
دبیر مشاوران منطقهای جامعةالمصطفی(ص) با اشاره به اینکه استفاده از فضای مجازی خطراتی هم دارد، افزود: در کنار هر قله رفیع و بزرگ یک درّه و حفره خطرناک هم هست که ما باید توجه داشته باشیم که به این حفره سقوط نکنیم. فضای مجازی، فضایی مطلوب و متنوع است اما یکسری آسیبهایی هم برای خانوادهها به دنبال دارد و این مسئله هم باید فرهنگسازی شود تا مشکلی در سطح خانواده و جامعه به وجود نیاید.
وی عنوان کرد: امروزه دشمنان با استفاده از ابزار و امکاناتی که دارند جوامع اسلامی را تحت تأثیر قرار میدهند و به نوعی میخواهند که اتحاد میان آنها را از بین ببرند، ما باید بتوانیم با حرف و کلام منطقی جوامع بشری را آگاه کنیم و حرف انقلاب، دین، آرمانهای امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی را به دیگر جوامع برسانیم.
میزان ارتباط مبلغان دینی با ابزارهای ارتباطی نوین حجتالاسلام شهامت در پاسخ به این سؤال که میزان ارتباط مبلغان دینی با ابزارهای ارتباطی نوین تا چه حد است؟ اظهار کرد: به برکت اهتمامی که رهبر معظم انقلاب نسبت به این قضیه داشتهاند از پیشرفتهترین جاهایی که نسبت به این موضوع اقدام کردهاند حوزه علمیه بوده است بهویژه حوزه علمیه قم که مراکز کامپیوتری راهاندازی کردهاند، هم برای مراحل آموزش و یادگیری و هم برای تهیه نرمافزار های دینی.
وی ادامه داد: در حال حاضر اغلب کتابهای دینی و منابع ما الحمدالله در شرایط دیجیتال قرار گرفتهاند. در میان طلاب، بهویژه طلبههای جوان که در مجموعههای علمی مشغول به فعالیت هستند غالبا با برنامههای جدید مرتبط و آگاه هستند و آموزشهای لازم برای یادگیری آنها انجام میشود.
راهاندازی آموزشهای مدون برای تبلیغ مبلغان در فضای مجازی شهامت در پاسخ به این سؤال که آیا آموزشهای مدونی برای تبلیغ مبلغان در فضای مجازی تهیه شده است؟ گفت: بله، در حال حاضر در مراکز تبلیغاتی یکی از معیارهای توانایی همین آشنایی با ابزار جدید است. الحمدالله به برکت برنامهریزیهای کسانی که نگاه روز دارند و متناسب با زمان برنامهریزی میکنند وضعیت مناسبی داریم اما این امر باید فراگیرتر شود.
دبیر مشاوران منطقهای جامعةالمصطفی(ص) یادآور شد: هر نهاد و سازمانی باید با توجه به وظایفی که دارد اقدامات لازم برای آموزش به مبلغان را انجام دهد مثلا سازمان تبلیغات اسلامی، دفتر تبلیغات و نمایندگیهای مقام معظم رهبری در دانشگاهها نسبت به آموزش به مبلغان موظف هستند.
محمد چشمهنوشی