کد خبر: 3590442
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۷
مسیب‌زاده در پاسخ به ایکنا اظهار کرد:

مسابقات بین‌المللی دانش‌آموزی با آئین‌نامه‌ای مجزا/ راه‌اندازی دارالتقریب دانش‌آموزان جهان اسلام

گروه مسابقات: مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به آئین‌نامه مسابقات قرآن دانش‌آموزی اظهار کرد: درست است که این مسابقات در کنار مسابقات بین‌المللی قرآن و دیگر بخش‌ها برگزار می‌شود اما استقلال خود را دارد و هیچ مسابقه‌ای در حاشیه دیگری نیست لذا آئین‌نامه دانش‌آموزی مجزا است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمدرضا مسیب‌زاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی حفظ و قرائت قرآن کریم دانش‌آموزان جهان اسلام که صبح امروز، 28 فروردین‌ماه با حضور مهدی فیض، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش و دشتکی، مشاوره رسانه‌ای این معاونت در سالن همایش‌های ساختمان مرکزی وزارت آموزش و پرورش تشکیل شد، گفت: این مسابقات پس از 20 سال وقفه برپا می‌شود که موجب شد بخشی از پازل فعالیت‌های قرآنی آموزش و پرورش جور شود.
مسابقات بین‌المللی دانش‌آموزی با آئین‌نامه‌ای مجزا/ راه‌اندازی دارالتقریب دانش‌آموزان جهان اسلام
وی ادامه داد: برای برپایی مسابقات در سطح بین‌المللی باید کشور دارای شرایط و معیارهایی باشد. شرایط امنیت در کشور ما به صورت ملموس مهیا است که الحمدلله زمینه شرکت 83 کشور در این مسابقات  فراهم شده است. بحث دیگر تمکن مالی است که خدا را شاکریم این توفیق نصیب جمهوری اسلامی ایران شد. مرحله دیگر حوزه تخصصی است که در سطح جهانی مطرح هستیم که خوشحالی آموزش و پرورش فعالیت‌هایش در سطح بین‌الملل گسترش پیدا کرده است.
مسیب‌زاده اضافه کرد: همچنین تیم داوران متشکل از یک سوم داوران ایران و دو سوم داوران خارجی است که شاهد ناعدالتی در مسابقات نباشیم. افتتاحیه مسابقات 30 فروردین‌ماه انجام می‌شود. امسال مسابقات دو افتتاحیه دارد یکی همان چهارشنبه که افتتاحیه عمومی پنج رشته مسابقات است و دیگری افتتاحیه ویژه مسابقات دانش‌آموزی است که دوم اردیبهشت‌ماه در محل مصلای امام خمینی(ره) برگزار می‌شود. همچنین برپایی مسابقات ویژه دانش‌آموزان صبح‌ها از ساعت 9 صبح تا 12:30 در شبستان اصلی مصلی انجام می‌گیرد.
برنامه‌های سیاحتی و زیارتی برای دانش‌آموزان
وی ادامه داد: در ابتدا رقابت دانش‌آموزان پسر پس از مراسم افتتاحیه از دوم تا پنجم اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود و رقابت دانش‌آموزان دختر به دلیل اینکه تعدادشان کمتر است طی چهارم و پنجم اردیبهشت‌ماه برپا خواهد شد. همچنین فعالیت فوق‌برنامه ویژه‌ای سیاحتی و زیارتی جون بازدید از حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، موزه دفاع مقدس، برج میلاد و ... انجام می‌گیرد.
مسیب‌زاده اضافه کرد: همچنین در نظر داریم تا همایش بزرگ قرآنی دانش‌آموزان را با حضور وزیر وزارت آموزش و پرورش در هتل ارم برگزار کنیم. همچنین تبلیغات وسیع و خوبی نیز در زمینه مسابقات انجام می‌شود.
وی با اشاره به اینکه همچین در مسابقات پخش مستقیم خواهیم داشت، بیان کرد: این دانش‌آموزان متسابق از کشورهایی چون اردن، افغانستان، اندونزی، اکراین، ایتالیا، آفریقای جنوبی، آفریقای مرکزی، آلمان، تاجیکستان، ترکیه، دانمارک، سوئد، روسیه، عراق، کامرون، نیجر، نیجریه، گامبیا، کویت و...در مسابقات حضور پیدا می‌کنند.
مسابقات بین‌المللی دانش‌آموزی با آئین‌نامه‌ای مجزا/ راه‌اندازی دارالتقریب دانش‌آموزان جهان اسلام
در ادامه جلسه پرسش و پاسخ خبرنگاران برگزار شد، مسیب‌زاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به خبرنگار ایکنا در زمینه اینکه آیا آئین‌نامه مجزا از بزرگسالان برای مسابقات دانش‌آموزی در نظر گرفته شده است، گفت: آئین‌نامه جدا وجود دارد. درست است که این مسابقات همزمان و در کنار هم برگزار می‌شود اما استقلال خود را دارند و هیچ مسابقه‌ای در حاشیه دیگری نیست و تمامی این مسابقات تحت نظارت ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور برگزار می‌شود. لذا آئین‌نامه دانش‌آموزی متفاوت است.
وی در زمینه تیم داوران نیز اضافه کرد: اما تیم داوران در این مسابقات مشترک است اما این به این معنا نیست که از تمامی داوران برای رقابت بخش دانش‌آموزی استفاده می‌شود بلکه از تعدادی از داوران بهره گرفته می‌شود.
حضور کشورها در این مسابقات 30 درصد افزایش داشته
فیض در پاسخ به این سؤال که وجه تمایز این مسابقات با دوره قبلی آن چیست؟ عنوان کرد: حضور کشورها در این مسابقات 30 درصد افزایش داشته است و جمهوری اسلامی به عنوان پایگاه جهان اسلام مقبولیت بیشتری پیدا می‌کند.
وی در بخش دیگر این سؤال در خصوص جوایز مسابقات، اضافه کرد: میانگین جوایز بالغ بر 20 میلیون تومان است که به رتبه‌های اول تا سوم رشته‌های حفظ و قرائت قرآن همراه با لوح تقدیر و ... اهدا می‌شود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: در نظر داریم تا دارالتقریب دانش‌آموزی جهان اسلام را در معاونت پایه‌ریزی کنیم که از این طریق رابطه دانش‌آموزانی که در جمهوری اسلامی حضور داشتند استمرار داشته باشد که طرح کلی آن آمده شده  و امید است در سال 96 بتوانیم آن را عملیاتی کنیم.
اردوی دو روزه آموزشی برای انتخاب دانش‌آموز پسر در رشته قرائت
مسابقات بین‌المللی دانش‌آموزی با آئین‌نامه‌ای مجزا/ راه‌اندازی دارالتقریب دانش‌آموزان جهان اسلام
در ادامه مسیب‌زاده، در پاسخ به معیار انتخاب دانش‌آموزان در این مسابقات، عنوان کرد: دانش‌آموزان کشورهای راه‌یافته در این مسابقه از، تمامی مسابقاتیست که طی دو سال اخیر در آن کشورها برگزار شده و یا اطلاعاتی در خصوص قوی‌ترین‌های آنها داشته‌ایم. لازم بذکر است در بخش دانش‌آموزان پسر شاهد حضور بیشتر آنها هستیم. همچنین نماینده دانش‌آموز پسر در رشته قرائت سه نماینده حائز رتبه برتر شدند که پس از برگزاری اردوی آموزشی دو روزه پیش از مسابقات، نماینده برتر جمهوری اسلامی در بخش دانش‌آموزی در رشته قرائت مشخص شود.
تغییر فرهنگ تلاوت قرآن به نیت ثواب به تلاوت قرآن همراه با تدبر
سپس فیض، معاون فرهنگی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار ما در زمینه میزان توجه این معاونت به امر قرائت قرآن و میزان مؤانست دانش‌‌آموزان با آن، عنوان کرد: در فرهنگ سنتی ماست که قرآن را به دلیل ثوابش تلاوت کنید که این نگاه سنتی نه تنها رشد و استقبال جمعیت را نسبت به قرآن فراهم نکرده است چون دنیای امروز بر مبنای تحلیل‌های عقلانی جلو می‌رود. لذا باید این فرهنگ اصلاح شود.
وی بیان کرد: برای اینکه تلاوت قرآن برای تدبر و کسب معرفت باید انجام گیرد تا در نظام فکری، اندیشه و زندگی از آن استفاده کینم همانطور که مقام معظم رهبری نیز بر تدبر بر قرآن تأکید داشته‌اند. بنابراین ضروری است که فرهنگ ما از تلاوت قرآن به نیت ثواب به فرهنگ تلاوت قرآن به نیت تدبر در قرآن انجام شود.
فیض اضافه کرد: از برنامه‌های جدید معاونت است که توسط سازمان پژوهشی و برنامه‌ریزی آموزشی در حال انجام است گه سه درس دینی، قرآن و عربی به صورت منسجم و مکمل در حال تدوین است. تا دانش‌آموزان اهل تدبر و اهل شناخت و درک حدیث پرورش یابند.
مسابقات بین‌المللی دانش‌آموزی با آئین‌نامه‌ای مجزا/ راه‌اندازی دارالتقریب دانش‌آموزان جهان اسلام
سعید پرویزی، نماینده فرهنگیان در سی و چهارمین دوره مسابقات
مسیب‌زاده، در پاسخ به خبرگزاری بازار کار در خصوص جذب پنج هزار نفری معلمان قرآن در آموزش و پرورش، گفت: لازم بذکر است سعید پرویزی، نماینده جمهوری اسلامی در بزرگسالان از قاریان فرهنگی کشورمان و جزء آن پنج هزار نفری است که جذب بدنه آموزش و پرورش شده است. همچنین همکاران فرهنگی ما نیز حضور پررنگی در سایر مسابقات داشته‌اند که حائز رتبه‌هایی نیز شده‌اند.
مدیرکل‌ قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در زمینه سن دانش‌آموزان نماینده جمهوری اسلامی در این دوره از مسابقات که سؤالی از خبرنگار ایرنا بود، اظهار کرد: دانش‌آموزان در گروه سنی 16 سال و مقطع تحصیلی متوسطه دوم هستند که تعداد دانش‌آموزان پسر 38 نفر و دانش‌آموزان دختر 22 نفر است. هر کشور می‌توانست یک قاری و یک حافظ در دو گروه جنسی دختر و پسر همراه با دو سرپرست به مسابقات اعزام کنند.
فیض در پاسخ به خبرنگار شبستان در زمینه آبا برنامه دیدار با مقام معظم رهبری برای دانش‌آموزان در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: طبق روا ل هر ساله روز پس از اختتامیه برنامه دیدار متسابقان با مقام معظم رهبری هست که امسال نیز این برنامه پیش‌بینی شده است.
مسیب‌زاده در پاسخ به خبرنگار پانا در زمینه اینکه میزان بهره‌گیری از دانش‌آموزان در سطح مسابقات چگونه است، بیان کرد: در حوزه اجرا در کنار بزرگسالان نیز از دانش‌آموزان استفاده شده است. همچنین هر روزه از دو هزار نفر از دانش‌آموزان استان تهران و البرز دعوت شده است که همراه با اولیا و سایر فرهنگیان علاقه‌مند در این مسابقات حضور پیدا کنند.
وی اضافه کرد: همچنین همزمان با پخش مستقیم مسابقات به ویژه در زمان  رقابت نماینده کشورمان در مدارس دنبال می‌شود.
مسیب‌زاده در پاسخ به خبرنگار تسنیم در زمینه معیار دعوت از کشورها چه بوده است، اضافه کرد: دعوتنامه به همه کشورها ارسال شده است زیرا قرآن محور وحدت است اما عدم حضور برخی از کشورها در این مسابقات فکر نمی‌کنم دلایل سیاسی داشته باشد و برخی از کشورها یا مسابقات قرآن دانش‌آموزی نداشته‌اند و یا اینکه سن‌ معرفی‌ شدگان به مسابقات دانش‌آموزی نمی‌خورده است.
captcha