به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتاللهالعظمی عبدالله جوادی آملی امروز 30 فروردین ماه در جلسه تفسیر خود در مسجد اعظم گفت: قرآن در مورد حرکت و سکون کشتی نوح و موج طوفان و ... تعبیرات ویژه در سور مختلف دارد. وی افزود: در هر بخشی از قرآن که قصه نوح آمده خصوصیاتی را بازگو کرده است مثلا در سوره هود با تعبیر بسمالله مجریها و مرسیها مشخص کرده است که این کشتی به نام خدا حرکت میکند و لنگر میاندازد و مانند کشتی ما نیست که با موتور و ... حرکت کند.
وی اظهار کرد: درباره موج هم در سوره هود آمده است که موجش به اندازه کوه بود که امروز به آن سونامی میگوییم.
آیتالله جوادی آملی با اشاره به دعای نوح برای یاری خواستن از خدا در مقابل ظلمهای قومش افزود: غلبه نهایی با حکم و فرمان الهی است یعنی ممکن است خداوند برای ظلمها مهلت بدهد ولی اگر کسی بخواهد به مخالفت با دین بپردازد عذاب قطعی دارد و در همه مقاطع تاریخی نتیجه، پیروزی اسلام و دین است.
این مفسر قرآن در ادامه عنوان کرد: انبیاء همگانی و همیشگی نبودهاند و گاهی برای قریهها و قوم خاصی مبعوث شدند ولی انبیاء اولوالعزم همگانی بودند اما همیشگی نبودند جز پیامبر اسلام و دین اسلام که همگانی و همیشگی است.
این مفسر قرآن تصریح کرد: بر همین اساس که دین اسلام همیشگی است انذار و تبشیر آن نیز جاودانی است یعنی نذیر هر کسی در دنیای امروز هم عالم و روحانی هر منطقه انذاردهنده آن جا است.
این مفسر گفت: موید این مسئله آیه «نفر» است که تفقه در دین را برای عدهای واجب کرده تا بعد از فراگرفتن در میان مردم در داخل بلاد اسلامی و خارج از آن تبلیغ کنند.
وی تاکید کرد: اگر اهل مسجد و شهری که عالم و مبلغ و روحانی دارند گوش به حرف دین ندادند عذری در قیامت نخواهند داشت زیرا حجت به همین واسطه بر آنان تمام است.
وی با اشاره به بیانات امام علی(ع) در مورد جنود الهی که فرمودند« فاعلموا عبدالله ان جوارحکم جنوده» تاکید کرد: مبارزه با خدا فرض ندارد زیرا اعضاء و جوارح انسان هم جزء جنود خدا هستند و اگر کسی در برابر دین بایستد مثلا رباخواری کند و خدا بخواهد او را بگیرد این طور نیست که از جای دیگر لشگرکشی کند زیرا خود اعضاء و جوارح او را رسوا میکنند.