لاریجانی تأکید کرد:
مؤانست با قرآن؛ رکن منزلت انسانی در سنت دینی ما/ اسلام آیین تعالی و تکامل بخش است
گروه مسابقات: یک رکن از منزلت انسانی در سنت دینی ما آشنایی با قرآن و مؤانست با این کتاب مقدس است؛ این نهایت تیزهوشی انسان است که عمرش را مصروف بهترین کارها کند.
به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علی لاریجانی،
رئیس مجلس شورای اسلامی در آیین افتتاحیه سی و چهارمین دوره مسابقات
بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران کشورمان طی سخنانی
ضمن تبریک عید بعثت نبوی به همه حاضران در مصلای امام خمینی(ره)، گفت: این سنت حسنه سازمان اوقاف است که از سالهای گذشته آن را تأسیس کرده و تشکیل چنین مجمع پر فیضی از برکات انقلاب اسلامی است؛ همانطور که در فرمایش مقام معظم رهبری بر تداوم این حرکت بارها تأکید شده است، امیدواریم این حرکت با روشهای گوناگون و تنوعی که در مسابقات ایجاد شده، مستدام باشد.
وی ادامه داد: جلسه بسیار پرفروغ و ارزندهای است و من هم توفیق دارم که هر ساله دقایقی در محضرتان باشم. صحنه زیبایی تدارک دیده شده که مناسب حال این محفل است و قاری ابتدای جلسه «سیدجواد حسینی» نیز به خوبی تلاوت کردند و این توفیقی برای شما حاملان قرآن است که عمرتان را صرف بهترین کارها کردید که آن توجه و تأمل در قرآن است.
لاریجانی اضافه کرد: رسول خدا(ص) حاملان قرآن را عرفای اهل جنت معرفی کردهاند که این جزای شماست که حاملان قرآن هستید و در نزد پیشگاه الهی این جایگاه را دارید. پیامبر اکرم(ص) فرمودند «قرآن را بیاموزید که در روز قیامت به صورت جوان زیبا نزد قاری خود میآید و میگوید من بودم که شبها تو را بیخواب و روزها تشنه کردم و آب دهانت را خشک و اشکت را روان کردم و هرجا بروی با تو میآیم و برگ امان نامه اش را بدست راست و فرمان جاوید زیستن در بهشت را به دست چپش میدهند و دو جامعه بهشتی به آن میپوشاند و به او می گویند بخوان و بالا برو و هر آیه که بخواند درجهای از بهشت بالا میرود».
وی اظهار کرد: یک رکن از منزلت انسانی در سنت دینی ما آشنایی و مؤانست با قرآن است. این نهایت تیزهوشی انسان است که عمرش را مصروف بهترین کارها کند؛ «آفاق را گردیدهام، مهر بتان ورزیدهام، بسیار خوبان دیدهام اما تو چیز دیگری» قرآن در مقایسه با دیگر امور و صنوف و مشاغل قابل قیاس نیست، افرادی که این رویکرد را در زندگی انتخاب کردهاند به ویژه شما افرادی که حاملان قرآن هستید، بهترین روش و سلوک را در زندگی برای خودتان پیدا کردهاید.
لاریجانی با اشاره به حدیثی از کتاب شریف کافی، بیان کرد: در حدیثی آمده است «قرآن راهنمایی است که به بهترین راهها رهنمود میکند و ظاهری دارد و باطنی و ظاهر آن احکام و باطنش معرفت است». همچنین امام علی(ع) فرمودند «بدانید فردی که با قرآن است نیاز به امر دیگری ندارد» که این حرف بلندی است و بیقرآن، بینیاز نباشد چرا که خداوند فرمود «انَّ هَذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ»، «وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ» و «کِتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَيْکَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَي النُّورِ». قرآن اینگونه کتابی است که صفات و خصوصیات آن در کتاب خدا آمده است و این خصوصیات نشان میدهد که سخن امام علی(ع) بهترین ویژگی را نشان داده که فردی که با قرآن است نیاز به چیز دیگری ندارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: از امام صادق(ع) نقل شده است که «فردی که این عهد را بجا بیاورد، بهشتی است» باز از پیامبر(ص) نقل است «فردی که خداوند به او قرآن داده است اگر در قبال این کتاب الهی کوتاهی کند و چیزی را بهتر از آن بشمارد، بداند که چیز باعظمتی را کوچک و چیز کوچکی را با عظمت دانسته است».
لاریجانی اضافه کرد: در هر شرایطی که زندگی میکنیم در تکامل فردی و زیست اجتماعی، باید به قرآن مراجعه کنیم چون خداوند آن را راهگشای ما قرار داده است به ویژه در شرایط سخت که آشفتگی برای مسلمانان به وجود میآید باید رجوعشان به قرآن بیشتر باشد از پیامبر اکرم(ص) نقل است «هرگاه کارها چون شب ظلمانی برایتان تاریک شد، برشما باد که به قرآن مراجعه کنید که آن شفیعی است که شفاعتش پذیرفته شده است و شاهدی است که تصدیق شده، هر کس او را رهبر و پیشوای خود قرار دهد او به بهشت رهنمود میشود و هرکس او را کنار بگذارد به جهنم سوقش میهند». در شرایط سخت و تاریک پیامبر گرامی اسلام(ص) همه را به سوی رجوع به قرآن سوق دادند.
وی ادامه داد: یکی از مصائب روزگار ما که در طول تاریخ آن را دیدهایم اختلافات در جوامع اسلامی است. این بحرانزدگی که امروزه در کشورهای اسلامی شاهد آن هستیم و سالهاست که درگیری در کشورهای اسلامی وجود دارد و جریان تروریستی باعث آشفتگی کشورهای اسلامی شده است و هم جان مسلمانان را به خطر انداخته و هم زمینه هجوم کشورهای قدرتمند و استکباری را فراهم کرده و همچنین فضای تنفسی را برای رژیم صهیونیستی به وجود آورده است.
لاریجانی گفت: چندی پیش کنفرانسی از سوی رژیم صهیونیستی برگزار شد که در آنجا بحث کردند بهترین شرایط همین شرایطی است که امروزه در کشورهای اسلامی شاهد آن هستیم که با هم درگیر هستند و خشنود بودن از وضع موجود و در آنجا برخی از مقامات صهیونیست می گفتند که باید تلاش کنیم این وضع حفظ شود و اگر داعش سرکوب شد باید شرایط تروریستی دیگری را حمایت کنیم. آیا این کشورها نمیدانند که با این شرایط که به وجود آوردهاند نتیجهاش مجال دادن به رژیم صهیونیست است؟ آیا دشمنان تصنعی به این آتش دامن نمیزنند؟
لاریجانی اضافه کرد: واقعا در این دوران که دوران سخت بر امت اسلامی بود شرایط امت اسلامی بسیار آشفته شد و همین موجودات تروریسم نتیجه آنها بدنامی برای مسلمانان شد. به بهانه اختلافات مذهبی، جنگ و درگیری راه انداختند مگر خداوند نفرمود «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ» مگر پیامبر نفرمود «شایسته است که مؤمنان در میان خود همانند یک تن باشند به گونهای که هر گاه عضوی از آن تن به درد آمد، سایر اعضا هم دردی کنند» آیا امروزه چنین است آیا در سوریه و یمن مردم مسلمان نیستند و این کشتار و وحشیگیری چه نسبتی با سخن پیامبر(ص) دارد.
وی بیان کرد: همچنی فرمودهاند «مسلمان حقیقتا برادر مسلمان است و خون هیچ فرد مسلمانی بر هیچ فرد مسلمانی روا نیست». امروزه صحنه ای که در منطقه عراق، افغانستان، پاکستان، سوریه و یمن مشاهده میکنیم خون مسلمان ریخته میشود آیا امنیت دارد و آیا اینها طرفدار و پیرو رسول الله(ص) هستند. پیامبر(ص) فرمود «مومنان برادرند، خونهایشان یک رنگ است و در برابر دیگران قدرتی واحد هستند». امروزه بساطی که در منطقه رخ داده چقدر با این سخن پیامبر(ص) متفاوت و متناقض هست. واقعا شرم آور است برخی از کشورهای اسلامی با آمریکاییها و صهیونیستها همکاری میکنند تا با مسلمانان جنگ کنند. آیا امروزه با این رفتارها مسلمانان در مقابل کفار و صهیونیستها مجتمع شدهاند که این بزرگترین درد امروز جهان اسلام است. آیا این جریانهای تروریستی به آبروی مسلمانها لطمه نزده که آنها از لفظ «تروریست اسلامی» استفاده میکنند. حال آنکه در سال 2013 در غرب 239 حمله تروریستی داشتهایم اما لفظ ترورریست اسلامی را در رسانهها پر کردند و از این سوء استفاده کردند. آیا آن رفتار خشن که غربیها در آفریقا و آسیا راه انداختن که برای استعمارشان که طی آن تعداد زیادی کشته شدند مربوط به تروریست اسلامی بود که به حیثیت امت اسلامی لطمه زدند. عامل این تحقیر مسلمانان همین حرکتهای تروریستها است.
وی تأکید کرد: چرا به جای اینکه به خودمان متکی باشیم به افرادی اتکا میکنیم که در دل با ما دشمن هستند؛ این تکفیریها که آتش را در کشورهای اسلامی راه انداختند.
لاریجانی با تحسین رئیس سازمان اوقاف در خصوص انتخاب شعار «یک کتاب، یک امت» در سی و چهارمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن، بیان کرد: فرقههای مختلف اسلامی دارای یک پیامبر و یک قبله و یک کتاب هستند. همانطور که مرحوم علامه طباطبایی در تفسیرش آمده است «بین همه فرق اسلامی (اهل تسنن، شیعه، صوفیه و زیدیه) در اصول هیچ تفاوتی نیست در فروع ضروری نیز تفاوتی نیست. پس چرا این آتش را برافروختید. حدیثی از پیامبر(ص) است که به زودی امت ما گرفتار فتنه میشوند از ایشان پرسیدند راه خلاص آن چیست؟ فرمودند کتاب خدا که باطل از پیش و پس آن راه ندارد و از هر چه غیر از قرآن علم را بجویند دچار گمراهی میشویم. پیامبر ما را رجوع به قرآن میدهد.
وی با اشاره به سخنانی از امام راحل(ره)، اضافه کرد: این سخن امام، گوهر تابناکی است که آن را میبینیم و لمس میکنیم. بسیار از افرادی که باید راهنمای مردم باشند و مردم را به وحدت دعوت کنند در کنار قدرتها قرار گرفتهاند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در کتاب کافی از امام باقر(ع) آمده است «هنگامی پیامبر(ص) به معراج رفتند به خداوند گفت حال مؤمن و جایگاه او نزد تو چگونه است؟ خداوند گفت: ای محمد کسی که به دوستان من اهانت کند آشکارا به جنگ با من آمده است». این گروههای افراطی و جنگ طلب این حدیث قدسی را نشنیدهاند.
وی عنوان کرد: ما گرفتار این دیوانگی و سرمستی بزرگ در منطقه شدهایم که آشوبی به پا کرده و فتنهها ایجاد کرد و پشت کتاب خداوند و سنت نبوی مخفی شدهاند. قرآنی که باید کتاب وحدت امت اسلامی باشد و دین مقدس اسلام که دین برادری و محبت و همبستگی است به این روز افتاده است. باید از این تاریخ بسیار غم انگیز تنبه پیدا کرد و در پناه قرآن و پناه سنت نبوی بازنگری در کشورهای اسلامی به وجود بیاید.
لاریجانی با اشاره به سخنی از مرحوم شیخ محمد عبدو از علمای بزرگ مصر، گفت: باید به آن توجه کرد این روزها بعد از جریانهای تکفیری جریانی به وجود آوردند که اسلام سیاسی موجب شد که این اتفاقات به وجود آید. باید سکولاریسم را در جامعه ترویج کنیم و حال آنکه مهد اسلام سیاسی در جمهوری اسلامی است. امام(ره) مسئله وحدت امت اسلامی و تمامی فرق اسلامی را جزو ارکان انقلاب اسلامی می دانستند.
وی تأکید کرد: کمتر واژهای را در سخنرانی مقام معظم رهبری میتوان پیدا کرد که به اندازه وحدت بر آن تأکید شد. در قانون اساسی چندین اصل است که رکن دیپلماسی جمهوی اسلامی بر وحدت است و امروزه اتفاقا کشورهای سکولار هستند که از پشت صحنه به این کشورها کمک می کنند اما ظاهرشان را با معارف اسلامی بزرگ میکنند.
لاریجانی عنوان کرد: مرحوم شیخ عبدو کلامی دارد که او میگوید «اروپا از روزی که مذهب خود را رها کرد، جلو افتاد و ما کشورهای اسلامی از زمانی که مذهب و آیینمان را رها کردیم، عقب افتادیم». این سخن حقی است چون آیین اسلام، آیین تعالی و تکامل بخش است. امیدواریم شرایط کشورهای اسلامی به وحدت و رستگاری رهنمود شود و از خداوند عزت و سربلندی مسلمان را خواهانم.