کد خبر: 3591787
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۴
حجت‌الاسلام واعظ موسوی بیان کرد:

گسترش فرهنگ استفاده از ابزارهای رسانه‎ای/ مسئله فراموش شده در رسانه ملی

گروه جامعه: یک استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه معیار خانواده منسجم، پیوند عاطفی میان افراد خانواده است، گفت: عوامل بسیاری به پیوند عاطفی در خانواده آسیب می‎رسانند که یکی از این عوامل، گسترش رسانه‎های جمعی و افراط و تفریط در استفاده از آنهاست.

حجت‌الاسلام و المسلمین سید مهدی واعظ موسوی، کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با تاکید بر نقش رسانه‎های جمعی و اثر آنها در تحکیم و تضعیف ارزش‎های خانواده، گفت: خانواده جزو ارزشمندترین نعمت‎هایی است که خداوند به بشریت عرضه داشته و به‎عنوان اولین و مهمترین نهاد و گروه اجتماعی شناخته می‏‎شود.

وی افزود: سال‏‎ها است که تلویزیون سرگرمی غالب خانواده‏‎ها به حساب می‎آید و امروزه با توجه به هجوم جامعه به سمت رسانه‎های تعاملی و اجتماعی در جهان، رسانه جایگاه بسیار مهمی در میان خانواده و جامعه پیدا کرده و نقش پررنگی را در زندگی افراد ایفا می‎کند.

حجت‌الاسلام واعظ موسوی ادامه داد: آنچه که خانواده را معنی می‌بخشد، پایداری و انسجام آن است و لذا یکی از معیارهای خانواده منسجم، پیوند عاطفی میان افراد خانواده است که این پیوند می‎تواند با گفت‎وگوی مداوم و تبادل افکار بین اعضای خانواده، شکل گیرد که به‎عنوان عاملی انگیزشی، بر انسجام خانواده نیز بیفزاید.

این کارشناس مذهبی کشور تصریح کرد: عوامل بسیاری به پیوند عاطفی در خانواده آسیب می‎رسانند که یکی از مهمترین این عوامل در شرایط فعلی، گسترش رسانه‎های جمعی و افراط و تفریط در استفاده از آنهاست؛ رسانه‏‎های جمعی به ویژه ‏رسانه‏‎های شنیداری و دیداری که ارتباط آنها یک سویه است، رفته رفته جای ارتباط‎های چهره به چهره را گرفته و توانسته است فضای انفرادی را جایگزین فضای اجتماعی خانواده کند؛ این موضوع باعث دوری افراد خانواده به یکدیگر در عین کنار هم بودن آنها کرده است.

وی بیان کرد: در این مسیر، ارتباط فرد با رسانه برپایه بی‎احساسی شکل می‎گیرد که به دلیل برتری تکنولوژیکی ابزارهای رسانه‎ای، نوعی انفعال شخصیتی در فرد ایجاد شده و در نتیجه افراد خانواده به جای گفت‎وگوی صمیمی و دوستانه با یکدیگر، از طریق ابزارهای مجازی و رسانه‎‎ای ارتباط برقرار می‎کنند، ارتباطی که فاقد بار احساسی  است و در نهایت فرد را به یک بن بست عاطفی می‎رساند.

حجت‌الاسلام والمسلمین واعظ موسوی با تاکید بر اینکه آسیب ارتباط میان فرزندان و والدین و ارتباط زن و شوهر، در استفاده از ابزارهای رسانه‎ای بیشتر خود را نشان می‎دهد، گفت: تجربه نشان داده که هراندازه ارتباط میان فرزندان و والدین و همچنین ارتباط میان همسران، به دلیل تغییر مخاطب کاهش می‎یابد، اعضای خانواده از نظر عاطفی، هیجانی و نیز از نظر شناختی، از هم دورتر می‎شوند.

وی با بیان اینکه میزان مشاهده تلویزیون در میان ایرانیان بسیار زیاد است که می‎تواند به کاهش فضای گفت‎و گو میان اعضای خانواده منجر شود، گفت: نتیجه ادامه این روند، افزایش فردگرایی و کاهش جمع‎گرایی است که عامل مهمی در از هم گسستگی خانواده قلمداد می‎شود.

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه افزود: برای رهایی از وضعیت فعلی، باید فرهنگ استفاده از ابزارهای رسانه‎ای از پایه و به صورت ابتدایی تا دانشگاه گسترش پیدا کند چراکه در این فرهنگ، این ابزارها باید در خدمت انسانها باشد نه شکل دهنده رفتار آنها.

حجت‌الاسلام و المسلمین واعظ موسوی با اشاره به اینکه خانواده‎ باید به کاهش استفاده از ابزارهای رسانه‎ای و استفاده کنترل شده از آنها برای رسیدن به اهداف مورد نظر، تلاش کنند،گفت: قطعا در این وضعیت است که فضای خانواده برای گفت‎وگو و نشست خانوادگی آماده خواهد شد.

وی تاکید کرد: هرچیزی که بتواند به نوعی، به خانواده لطمه بزند و یا خانواده را استحکام ببخشد باید کنترل شود و متاسفانه در رسانه ملی، فیلم‌های ما فقط از جهت اینکه یک تار مو بیرون نباشد آن را کنترل می‌کنند اما، مسائل اصلی فراموش شده و کنترل نمی‌شود.

ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۶/۰۲/۰۲ - ۱۱:۲۶
0
0
باید به این موضوع به صورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد
captcha