به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آئین گشایش پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشآموزان جهان اسلام امروز، دوم اردیبهشتماه با حضور مسئولان کشوری چون دانشآشتیانی، وزیر آموزش و پرورش و سایر مسئولان و مدیران قرآنی و قاریان و حافظان در شبستان اصلی مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد.
این مراسم با تلاوت امیرعلی یادگاری، قاری نوجوان کشورمان آغاز شد و در ادامه مهدی فیض، معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش ضمن خیرمقدم به حاضران در سالن، گفت: بیش از 30 کشور جهان در دو رشته حفظ و قرائت قرآن در این دوره از مسابقات حضور دارند. قرآن برای کشور و آموزش و پرورش کشور محور فعالیتها است و برپایی این مسابقات نیز حکایت از بخشی از این توجه ما به حوزه قرآن است.
فیض اظهار کرد: فعالیتهای مسابقات قرآن دانشآموزی از سطح مدارس آغاز شده و سپس مرحله منطقهای و سپس استانی و در ادامه کشوری و بینالمللی برگزار میشود که در این دوره از مسابقات ما چهار نماینده از جمهوری اسلامی ایران در دو بخش بانوان و آقایان داریم.
معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش اضافه کرد: تأکید ما بر این است که فعالیتهای قرآنی در سطح مدارس به گونهای شکل گیرد که بتواند قلههای افتخاری را برای آموزش و پرورش و کشور به ارمغان بیاورد.
سپس متین نبیپور، دانشآموز پایه چهارم دبیرستان و مریم قاسمی از دانشآموزان به دکلمهخوانی پرداختند و در ادامه نمایندگان کشورهای ایران، لبنان، اندونزی، کامرون، چاک، آفریقای مرکزی، اردن، گینه، ایتالیا، المان، مانادا، آفریقای جنوبی، نروژ، زامبیا، تاجیکستان، عراق، اکرای، دانمارک، افغانستان، ترکیه، اندونزی و تایلند و همچنین هیئت داوران از دست مسئولان گلهایی را دریافت کردند.
در ادامه کلیپی از فعالیتهای قرآنی وزارت آموزش و پرورش و ورود متسابقان به ایران به سمع و نظر حاضران در سالن رسید و سپس فخرالدین دانشآشتیانی، وزیر آموزش و پرورش به سخنرانی پرداخت و گفت: موضوعی که باید در آموزش و پرورش بیش از گذشته به آن توجه داشته باشیم آموزش قرآن، درس گرفتن از قرآن و تربیت قرآنی است.
دانش آشتیانی اظهار کرد: قرآن کتابی است که برای هدایت انسانها نازل شده است و در طول قرنهای متمادی انسانهای بزرگی را تربیت کرده است که چون ستاره پرفروغ در میان جوامع درخشیدهاند و به زندگی انسانها معنا دادهاند. قرآن کتابی نیست که انسانها را تنها پند و اندرز دهد و مسائل زندگی را به صورت ذهنی و تئوری بیان کند بلکه در هر زمانی که خواسته ارزشی را بیان کند با ارائه نمونههای عینی در جامعه صداقت و صراحت و واقعگراییاش را به اثبات رسانده است و همواره فضائل و نیکیها را با مطرح ساختن شخصیت نیکان معرفی کرده است.
وی بیان کرد: ضرورت شناخت فرهنگ عمیق اسلامی و آشنایی با مبانی تعلیم و تربیت بیش از هر زمان دیگری برای افراد جامعه و نظام آموزشی و ارشادی و همچنین دستگاههای تبلیغاتی و ارتباط جمعی کشور اهمیت بسزایی دارد. قرآن بر اساس فطرت و تربیت انسان برنامه واقعگرایانه و کاملی را ارائه میدهد و در همه مسائل اساسی و مبتلا به زندگی انسان اظهارنظر میکند چرا که «تبیان لکل شی» است.
حسن ختام پایانی این برنامه اجرا و همخوانی گروه تواشیح سبیلالرشاد بود.