سیدمصطفی حسینی، قاری ممتاز قرآن به عنوان قاری افتخاری در روز پنجم سی و چهارمین دوره مسابقات بین المللی بود که پس از تلاوت در گفت وگو با
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) بیان کرد: از تلاوتی که انجام دادم راضی بودم، و سیستم صوتی هم خوب بود، البته یک مقدار چون سالن بزرگ است صدا را باید از باندها شنید و مستلزم این است که قاری از دستش استفاده کند اما باز هم صدا گم می شد.
نفر چهارم مسابقات بین المللی قرآن مالزی در سال 95 در مورد فضای سالن برگزاری مسابقات ایران گفت: چون مصلی بزرگ است صداهای زیادی در سالن پخش است و همین مسأله نمی گذارد فضای صمیمی و ارتباط بین قاری و مخاطب برقرار شود و مردم بتوانند تشویق ها و عکس العمل های قاری را ببینند.
حسینی در مورد دو مرحله ای برگزار شدن مسابقات تصریح کرد: سه مرحله ای بودن بهتر است چراکه مقدار باعث می شود قاریان بهتر غربال شوند همچنین در مرحله فینال که حدود پنج نفر می آیند هیجان آن به همه سایر مراحل غلبه دارد، اما امسال چون تعداد نفرات راه یافته به مرحله نهایی بالا رفته مسابقات هم خسته کننده شده، 15 نفر می خواهند در مرحله نهایی تلاوت کنند و در بین اینها هم مسابقات حفظ برگزار می شود، لذا برگزاری به صورت دو مرحله ای حرفه ای تر است و این رویه هم فعلی هم حاصل تجمیع مسابقات است.
وی در ادامه افزود: به نظر بنده هر گونه کم کردن جذابیت مسابقه در رشته های حفظ و قرائت که برای نظام جمهوری یک نماد محسوب می شود کار اشتباهی است و این تجمیع باعث شده که مسابقات حفظ و قرائت در حاشیه فرو روند، همچنین در مسابقات کشوری هم این نظر را دارم که وقتی در مسابقات رتبه بندی حذف می شود و رتبه ها تبدیل به ممتاز و عالی و ... می شود زیاد برای مردم ملموس نیست و نفس مسابقه یعنی رتبه اول وجود داشته باشد و نشان دهد که یک نفر فاکتورهای مسابقه را بیشتر رعایت کرده و البته در روز مسابقه شانس هم داشته است.
قاری ممتاز قرآن در مورد تلاوت نماینده ایران در رشته قرائت گفت: تلاوت های سعید پرویزی در هر دو مرحله خوب بود و به نظر بنده از دیگر شرکت کنندگان تلاوتش به آئین نامه مسابقات ایران نزدیک تر بود. البته ایشان یک مقدار نفسشان کم است اما علم وقف و ابتدای بالایی دارند و از لحاظ صوت و لحنی تلاوت فنی و متنوعی را ارائه کرد.
حسینی درخصوص سطح مسابقات تصریح کرد: مسابقات ایران به صورت کلی سطح بسیار بالایی دارد و یکی از مسابقاتی است که می تواند با مسابقات مالزی رقابت داشته باشد و حتی در حال حاضر هم از لحاظ کیفیت شرکت کنندگان بهتر شده و امیدوارم در کیفیت نظم و برگزاری هم بتوانیم از مسابقات کشور مالزی پیشی بگیریم.
وی که تجربه حضور در مسابقات بین المللی مالزی را داشته در مورد فضای حاکم بر آن مسابقات نیز بیان کرد: فضای مسابقات مالزی بسیار منظم و خیلی دقیق است و فضای سالن هم خیلی ساکت و منظم است، فقط چند مشکل دارد که یکی از آنها سیستم صوتی است در هر مسابقاتی که می رویم سیستم صوتی خوبی وجود ندارد.
حسینی در ادامه افزود: یکی دیگر از مشکلات هم مسائل سیاسی و حق خوری ها است و مالزی هم هر سال باید یک کشور را راضی نگه دارد لذا هر سال به یک نفر رتبه می دهد برخورد مسئولان و ... عالی است و فقط دست های پشت پرده است که دردسرساز است، رئیس هیئت داوران از کشور عربستان سعودی است و مدیران مؤسسه «جاکیم» که مسابقات را برگزار می کند نیز وهابی هستند، آنها باعث عدم رتبه هستند در حالی که مسابقات اگر در اختیار خود مالایی ها باشد کاملا حق را رعایت می کردند.