رضا هاشمی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، در گفتوگو با
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از خراسانشمالی اظهار کرد: روند رشد و تکامل کودکان سرشار از چالش ها و فرصت هاست، درس و امتحانات، مسائل مرتبط با گروه همسالان و دوستان و .. از جمله مواردی هستند که برخی از کودکان می توانند با این تغییرات به خوبی کنار بیایند اما برخی دیگر نمی توانند و ناتوانی در کنار آمدن با این قبیل تغییرات می تواند زمینه ساز استرس و حتی بروز افسردگی در آن ها شود.
وی با اشاره به اینکه افسردگی هم قابل پیشگیری و هم قابل درمان است، توصیه کرد: کودک را تشویق کنید به اندازه کافی بخوابد، ورزش کند، غذا بخورد و به فعالیت هایی که دوست دارد بپردازد.
هاشمی ادامه داد: زمانی را به وقت گذرانی و گفت و شنود با وی اختصاص دهید و درباره مسائلی که در خانه، مدرسه، یا جاهای دیگر برایش اتفاق افتاده یا می افتد حرف بزنید.
وی اظهار کرد: سعی کنید از این طریق به این موضوع پی ببرید که چه چیزی بیشتر سبب آزردگی وی شده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: اگر کودک افکار خودکشی دارد و یا اقدام به خودشکی و یا آسیب به خود کرده است حتما و فورا به پزشک مراجعه کنید.
وی توضیح داد: علامت اصلی افسردگی، احساس غمگینی مداوم و عدم علاقه به انجام اموری است که فرد پیش از این به راحتی انجام می داده است و در صورتیکه این علائم بیش از دو هفته طول بکشد و در عملکرد روزانه فرد اختلال ایجاد می کند. هاشمی بیان کرد: کاهش سطح انرژی، کاهش و یا افزایش اشتها، کاهش با افزایش میزان خواب، احساس اضطراب، بی قراری، تحریک پذیری و زود از کوره در رفتن، کاهش قدرت تصمیم گیری، احساس بی ارزشی و یا پوچی، احساس ناامیدی و احساس گناه از دیگر علائم افسردگی در افراد است.
وی گفت: گوشه گیری و جدایی از دوستان و همسالان، گریه های شدید، فقدان تمرکز در درس و مدرسه از دیگر علائم بروز افسردگی در کودکان است.
به گفته وی کودکان مبتلا به افسردگی ممکن است حتی علاقه به بازی کردن با همسالان خود را نیز از دست بدهند اما برخی دیگر از آن ها ممکن است دست به کارهای خطرناکی بزنند که به طور معمول توسط همسالان آن ها انجام نمی شود.