به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، جلسه کرسی تلاوت و تفسیر قرآن کریم همراه با مراسم بزرگداشت روز معلم و تقدیر از معلمان قرآن، با حضور مدیران و مربیان مؤسسات قرآنی علیآباد، فاضل آباد، مزرعه کتول و دارکلاته به همت مؤسسه کریمه آلرسول(سلام الله علیها)، چهارشنبه شب، 12 اردیبهشتماه برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین ابوالفضل حکیمی، مدیر مؤسسه کریمه آلرسول(علیهاالسلام) طی این مراسم در خصوص جایگاه و منزلت معلم در قرآن و احادیث، گفت: معلمی در آیات قرآن بسیار اهمیت دارد و در نخستین آیات قرآن که بر قلب مبارک پیغمبر اکرم(ص) نازل شد، به این هنر خداوند اشاره شده است « اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ. خَلَقَ الإِنسَانَ مِنْ عَلَقٍ. اقْرَأْ وَرَبُّكَ الأَكْرَمُ. الَّذِي عَلَّمَ بِالْقَلَمِ. عَلَّمَ الإِنسَانَ مَا لَمْ يَعْلَمْ؛ بخوان به نام پروردگارت که جهانیان را آفرید. انسان را از خون بسته سرشت بخوان! و پروردگارت کریمترین است همان که آموخت با قلم، آموخت به انسان آنچه را که نمی دانست».
وی اظهار کرد: در این آیات خداوند، خود را «معلم» میخواند و جالب این که معلم بودن خود را بعد از آفرینش پیچیدهترین و بهترین شاهکار خلقت، یعنی انسان آورده است. مقام معلم بودن را خدا، بعد از آفرینش قرار داد. نوعی انسانی را که هیچ نمیدانست، به وسیله قلم آموزش داد که این از اوج خلاقیت و هنر شگفت خداوند در امر آفرینش حکایت دارد. از این رو، میتوان گفت که هنر شگفت معلمی از آن خداوند عالم است.
حکیمی بیان کرد: در برخی دیگر از آیات نیز خداوند به صراحت، برتری معلمان را بر سایر خلق برمیشمارد و آنان را بر تارک تمامی طبقات مردم قرار میدهد «... قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ» (زمر/۹) در زمینه اهمیت کار معلمی همین بس که او فرمود «و همین افتخار برای معلم بس که اگر تا قیامت بدان مباهات کند برازنده اوست».
وی عنوان کرد: در آیه دیگر میخوانیم «خَلَقَ الاْنسَانَ، عَلَّمَهُ الْبَیان» (سوره الرحمن آیه 3-4) انسان را بیافرید و به او گفتن آموخت. بنابراین اینکه در آیات مذکور خداوند به عنوان معلم انسانها و جهان هستی معرفی شده است این خود نشانگر عظمت و شکوه مقام معلم در قاموس هستی است. حتی در حدیث میفرماید «تمامی جنبندگان روی زمین و ماهیان دریا و هر موجود زندهای در فضا و همه اهل آسمان و زمین برای معلمی که نیکی به مردم بیاموزد طلب آمرزش میکنند».
حکیمی بیان کرد: و حضرت سیدالشهدا(ع) وقتی معلمی سوره حمد به فرزند دلبندش میآموزد به پاس احترام و قدردانی از معلم، هزار دینار و هزار حله به او میبخشد، دهان او را نیز پر از در میگرداند. وقتی برخی از کوته نظران بر او خرده میگیرند که چرا چنین کردی، میفرماید: «این پاداش (بیمقدار) کجا و ارزش واقعی تلاش و آموزش او کجا؟». پس قدردان معلمان و اساتید خود باشیم و در نهایت خضوع همیشه به آنها احترام بگذاریم.
گفتنی است؛ در پایان مراسم از مربیان و معلمان قرآن تقدیر شد.