کد خبر: 3597973
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۴
مهاجری:

ساخت گنبد حرم امام حسین(ع) افتخاری برای کرمانی‌هاست

گروه اجتماعی: رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان گفت: پروژه ترفیع و ساخت گنبد حرم امام حسین(ع) یک تاریخ را می‌سازد و افتخاری برای کرمانی‌هاست و کارهایی که انجام می‌شود حداقل 500 سال ماندگار خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کرمان، علی مهاجری، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان در نشست خبری با اشاره به اجرای پروژه ترفیع گنبد حرم حسینی(ع) و پروژه مقاوم‌سازی حرم گفت: اواخر سال 88 توفیق مسئولیت ستاد بازسازی عتبات استان کرمان نصیب بنده شد و طبق بررسی‌هایی که انجام شد، سال 89 به رییس ستاد کشور پیشنهاد دادیم که اجازه بدهند پروژه‌ای را از صفر تا 100 را به عنوان استان کرمان در عتبات انجام بدهیم.
وی افزود: در بررسی‌ها و بازدیدها از اعتاب مقدسه عراق، در کربلا مطرح شد که سال‌ها عتبه حسینی دنبال ترفیع گنبد است که هم به دلیل قدمت و هم در حمله 1991 صدام به حرم، گنبد آسیب دیده بود و آثاری از اصابت گلوله روی آن وجود داشت.
مهاجری تصریح کرد: دوستان دنبال این بودند که ستون‌های چهارگوشه ضریح که در ایام زیارتی فضا و زیارت را دچار مشکل می‌کرد، لاغر کنند و علاوه بر پروژه ترفیع گنبد، قرار شد کار لاغرسازی و مقاوم‌سازی حرم انجام شود و بناست هم آثار باستانی و هم شرایط ستون ها و حرم حفظ شود.
وی بیان کرد: کار مطالعه برای رسیدن به طرح جامع در ترفیع گنبد تقریبا دو سال طول کشید و طرح ارائه و یکسری توافقات و ابراز نگرانی بابت اجرا وجود داشت و بعد از حضور چند نفر، بالاخره با حضور گروه سوم مشاوران که تیم برجسته‌ای از اساتید هستند، کار طراحی، مشاوره و اجرای پروژه از سال 93 آغاز شد.
مجری پروژه ترفیع و ساخت گنبد امام حسین(علیه السلام) در کرمان و پروژه مقاوم‌سازی حرم اظهارکرد: در اردیبهشت 94 کار آغاز شد و لاغرسازی اولین ستون از بالای سر حضرت علیه‌السلام شروع شد و با دقتی که انجام شد، کار در بیش از بازه زمانی تعیین شده به اتمام رسید و فاصله یک متر و 70 سانتیمتر از ضریح را به 4 متر و 30 سانت افزایش دادیم و این میزان به فضای زیارتی اضافه شده است.
وی با بیان اینکه کار ستون دوم در فروردین سال گذشته آغاز و در دی‌ماه به اتمام رسید، افزود: ستون سوم نیز 45 درصد پیشرفت داشته و امیدواریم تا ایام اربعین کار این ستون نیز به اتمام برسد.
مهاجری با اشاره به اینکه برای حفظ بنای حرم ها وارد کار شدیم و با روش‌های علمی کار می‌کنیم، گفت: منابع مالی پروژه و تمام عوامل اجرایی از استان کرمان هستند و کار یکسره و با سرعت خیلی خوبی پیش می‌رود.
وی تصریح کرد: ساخت گنبد حرم مطهر امام حسین(ع) نیز با امکانات و ابزار جدید انجام می‌شود که قابلیت جابه جایی دارد و سازه گنبد فولاد است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان بیان کرد: یک‌ونیم سال کار مطالعات ترفیع و ساخت گنبد به طول انجامید و دیگر کارها طی یک سال انجام شده و پیش‌بینی می‌شود تا یک سال آینده کار سازه‌ای، بتن و خشت‌ها تمام و نصب شود.
وی ادامه داد: بعد از آماده شدنِ طلاکاری و اتمام کار ستون آخر، گنبد به کربلای معلی منتقل و نصب خواهد شد و تلاش می‌کنیم زودتر از دو سال آینده این پروژه به اتمام برسد.
مهاجری افزود: عمده مصرف مالی پروژه در طلاکاری است که بستگی به قیمت روز دارد و برآورد اعتبار برای کل مجموعه لاغرسازی ستون‌های حرم و گنبد حدود 25 میلیارد تومان است.
وی تصریح کرد: بیش از یک هزار نفر طی دو سال گذشته به صورت داوطلب برای کار در کربلا حضور یافته‌اند و بعضا کار را دو تا سه ماه ادامه داده‌اند و گروه دیگری براساس ضرورت و تخصصشان به صورت ثابت کار می کنند.
مجری پروژه مقاوم سازی حرم امام حسین علیه السلام گفت: تمام اقلام مورد نیاز پروژه از داخل کشورمان تهیه می‌شود و نیروی انسانی به صورت داوطلبانه کار می‌کند.
وی بیان کرد: با توجه به موفقیتی که در اجرای کار در کربلا وجود داشته، کار بازسازی و مقاوم‌سازی حرم‌های مطهر کاظمین و سامرا نیز به ستاد استان کرمان واگذار شده و اجرای کار در کاظمین و سامرا مشابه کربلا است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان بیان کرد: از 21 اردیبهشت ماه جاری کار مقاوم‌سازی مناره حرم کاظمین آغاز خواهد شد که این مناره‌ها هویت تاریخی دارند و باید حفظ شوند.
وی اظهارکرد: در سامرا نیز کار مقاوم‌سازی نیاز است که آغاز کار از هفته آینده خواهد بود و دو تیم در این دو شهر کار می‌کنند و پشتیبانی از کرمان انجام می‌شود.
مهاجری تصریح کرد: با آغاز کار در سامرا و کاظمین، نیاز ما به نیرو و امکانات حداقل سه برابر می‌شود و در این دو سال با اجرای پروژه‌های عتبات عالیات، اشتغال خوبی ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه هیچ مشکل و دغدغه‌ای بابت مسائل مالی پروژه نداریم، بیان کرد: این پروژه دارد یک تاریخ را می‌سازد و افتخاری برای کرمانی‌هاست
 و کارهایی که انجام می‌شود حداقل 500 سال ماندگار خواهد بود و در حوزه اقتصادی و اشتغال نیز بازخورد خوبی داشته است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان با اشاره به بحث‌های مطرح شده مبنی بر اینکه به جای کمک به نیازمندان این پول در جای دیگر هزینه می شود، گفت: ما یک ریال از دولت کمک نگرفته‌ایم و پول مردم بوده که به این سمت هدایت و نذورات تبدیل به پروژه شده است.
وی با اشاره به اینکه نذورات براساس نیات مردم و تفکیک شده به حساب ستاد تهران واریز می‌شود، افزود: ما معتقدیم کار، کار درستی است و در بحث امام حسین(ع) نباید تردید کرد.
مهاجری تصریح کرد: نمی‌توانیم شاهد تخریب حرم باشیم و زمانی که نیاز به توسعه دارد، کار نکنیم و اگر ما کار نکنیم، دیگران انجام می‌دهند.
وی بیان کرد: آنچه که در اربعین اتفاق می‌افتد نمادی از اقتدار کشورها و شیعه است که چرخه اقتصادی دارد و نمی‌توانیم بگوییم اقتصاد، سیاست و توسعه از هم جداست و این مسائل در زندگی فقرا نیز أاثیر دارد.
مهاجری تأکید کرد: ما می‌خواهیم مردم با حداقل کمک، شریک شوند که این مسئله همه را نجات می‌دهد، ما هرچه داریم از محرم و صفر و امام حسین علیه‌السلام است و این فرصت ممکن است از دست برود و باید از آن استفاده کرد.
منبع: ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمان 
captcha