کد خبر: 3598570
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۹
ابویی تشریح کرد:

نقش جوان در تحقق شهر اسلامی/ اثرگذارترین راه ارتقای روحیه جوانان

گروه جامعه: رئیس خانه شهریاران جوان از اثرگذارترین راه ارتقای روحیه جوانان و نقش آنها در تحقق آینده شهری اسلامی سخن گفت و افزود: مهمترین نقش این نهاد بسترسازی برای ایجاد مسئولیت‌پذیری، اراده و سلیقه جوانان برای تبدیل کردن محیط زندگی به شهری اسلامی است.

محمد ابویی رئیس خانه شهریاران جوان در گفت‎وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اقدامات خانه شهریاران جوان در حوزه رشد کمال، پرورش روح و فکر جوان برای جهت‌دهی آنها به سمت و سوی مبانی اسلامی، گفت: ما در خانه شهریاران جوان بر این باور هستیم، هر برنامه‌ای که با فطرت انسان سازگار باشد، اسلامی است؛ لذا خانه شهریاران جوان باید به سمتی حرکت کند که زندگی برای یک جوان مسلمان لذت بخش شود؛ بطوری‌که به او از کار و تولید در شهر، تفریح کردن، مسئولیت‌پذیری در امور شهری احساس سربلندی و غرور دست دهد و نسبت به این مسائل رغبت زیادی داشته باشد.

سهم خانه شهریاران از حرکت جوانان به سمت مبانی اسلامی مشخص شود

وی با تاکید بر اینکه باید سهم خانه شهریاران جوان از حرکت جوانان به سمت و سوی مبانی اسلامی مشخص شود، ادامه داد: امروز یک جوان مسلمان، مثلا در تهران، باید احساس کند معماری، حمل و نقل عمومی و مراکز تفریحی و فرهنگی شهر تهران نیازهای یک جوان مسلمان پرانرژی را تامین می‌کند و اگر چنین نیست، خانه شهریاران جوان، باید بستری برای او باشد تا وی با تفکر و اراده خودش، با نیازهای جوان مسلمان امروزی سازگار شود.

ابویی افزود: بهتر است به جای تعبیر «جهت دهی» از عبارت «بستر سازی» استفاده کنیم؛ چرا که افرادی که امروز در اسناد رسمی، جوان دانسته می‌شوند، همگی مبانی اسلام را در مدرسه، از طریق رسانه، مساجد، هیئت و... آموخته‌اند و امروز خانه شهریاران مهمترین نقشی که می‌تواند عهده‌دار شود این است که بستر را برای جوانان فراهم کند تا آنها خود، با مسئولیت‌پذیری، اراده و سلیقه نسل خودشان شهر را به شهری اسلامی بدل کنند.

رئیس خانه شهریاران جوان تصریح کرد: معتقدم این جفا به جوانان شده است که نسل‌های گذشته مدیریت شهر تهران را عهده‌دار شده‌اند و امروز مسئول خوب و بد آن هستند؛ حال همچنان ما بیاییم ارزش‌ها و برداشت خود را از شهر اسلامی به جوانان تحمیل کنیم در نهایت آن چیزی که از آینده جوانان انتظار خواهیم داشت رخ نخواهد داد.

مشاور امور جوانان شهردار تهران اظهار کرد: جوانان مسلمان ما به خوبی و به حد کفایت مبانی اسلامی را می‌شناسند؛ لذا خودشان باید آجر به آجر شهری اسلامی را که می‌خواهند سال‌های باقی‏مانده عمر خود را در آن سپری کنند و فرزندان آینده‌شان را در آن تربیت کنند، روی هم بگذارند تا این شهر ساخته شود.

وی در پاسخ به این سوال که عملکرد نهادها و دستگاه‌های مربوط به حوزه جوان را در بخش آموزش و هدایت چگونه ارزیابی می‌کنید و چه راهکاری را برای تقویت روحیه جوان با توجه به دستورات اسلامی و تاکیدات مقام معظم رهبری دارید، گفت: در امور آموزش جوانان نهادهای متعددی درگیر هستند؛ لذا رابطه کنونی جوانان با شهر ماحصل خوب و بد نهادهای متولی آموزش جوانان است.

ضعف عملکرد تمام نهادهای متولی امور جوانان

ابویی با اشاره به مثالی بیان کرد: اگر ما امروز شاهد تخریب اموال عمومی هستیم یا هنوز فرهنگ ترافیکی تمام و کمال وجود ندارد یا هنوز ضرورت تفکیک زباله، به باور بدل نشده یا هنوز این باور نهادینه نشده است که شهر باید توسط خود جوانان و مردم آن اداره شود و همچنین شهروندان نباید همواره منتظر بالادستی‌ها باشند، همه این کم و کاستی‌ها ناشی از ضعف عملکرد تمام نهادهای متولی امور جوانان است.

رئیس خانه شهریاران جوان گفت: در حقیقت در تمامی نقیصه‌هایی که در بالا از آنها سخن گفته شد، جوانان به درستی آموزش ندیده‌اند؛ چرا که اگر آنها به درستی آموزش می‌دیدند، اطرافیان خود را هم نسبت به رفتار درست مجاب می‌کردند و به همین ترتیب محیط شهری جای بهتری برای زندگی می‌شد.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه آینده جوانان ما با چه نگاه و برنامه‎ای تامین می‎شود تا در نهایت شاهد شهر و کشوری اسلامی باشیم، گفت: ما نمی‌توانیم همه چیز را برای جوانان معین کنیم؛ ما باید جوانان را هدایت کنیم و برخی از امور را ناشی از اختلاف سلیقه نسلی بدانیم و خود را با آن وفق دهیم؛ این معقول نیست به جوانان دائما امر و نهی کنیم. جوان باید مستقل باشد، باید یاد بگیرد روی پای خود بایستد و مسئولیت بر عهده‌ گیرد و عواقب تصمیمات خودش را بپذیرد.

اثرگذارترین راه ارتقای روحیه جوانان

ابویی تصریح کرد: اثرگذارترین راه ارتقای روحیه افراد توسعه اوقات فراغت و تفریحات سالم است؛ اما دیده شده در مدیریت بسیاری از شهرها، در همین مسئله هم به جوانان اجازه اعمال نظراتشان داده نمی‌شود؛ اینکه ما حتی روش تفریح کردن را هم به جوانان تحمیل کنیم یعنی او را بی‎مسئولیت بار آورده‌ایم؛ به جوان اینطور القا کرده‌ایم که او حتی توانایی پرکردن اوقات فراغتش را هم ندارد و اگر مثلا بخواهد تفریح کند، ممکن است اسلامی نباشد.

این کارشناس امور جوانان بیان کرد: باید بستر برای جوانان فراهم شود و این اعتماد به نفس به آنها داده شود که وقتی خواستند برنامه‌ای تفریحی و فراغتی طراحی کنند دست و دلشان نلرزد؛ بلکه این اطمینان را هم باید به جوان بدهیم که او مبانی اسلام را می‌داند و سال‌ها در یک جامعه اسلامی زندگی کرده است و حالا فرصتی است که باید مسئولیت عهده‌دار شود و برای اوقات فراغت جوانان برنامه ریزی کند که چنین بستری امروز توسط خانه شهریاران جوان دنبال می‌شود.
captcha