محمدحسین محمدزاده، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما، در گفتوگو با
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، در مورد مسابقات بینالمللی قرآن روشندلان جهان اسلام، گفت: مسابقات در رشتهها و بخشهای مختلف فرهنگی و ورزشی دارای دستهبندیهایی است که این دستهبندی شامل روشندلان نیز میشود. این دستهبندیها صورت میگیرد تا افراد در بخشهای مختلف بتوانند تواناییهای خودشان را نشان دهند.
وی افزود: با توجه به ویژگیهای خاصی که قشر نابینا دارد، میطلبد که به صورت مجزا مسابقاتی را با موضوع قرآنی برای این افراد داشته باشید. کما اینکه خود روشندلان نیز چنین درخواستی داشتهاند و این نوع برگزاری میتواند به عدالت بسیار نزدیکتر باشد.
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما در ادامه در مورد تأثیر برگزاری این مسابقات در ارتقای روحیه روشندلان، تصریح کرد: قطعاً برگزاری این مسابقات ارتقاء روحیه را به دنبال خواهد داشت؛ چرا که باعث میشود که به این باور برسند که توجه به آنها وجود دارد. ضمن اینکه در بخشهای دیگر شاهد این تجربه بودهایم که سطح توانایی افراد و نشان دادن آن توانایی در ارتقاء روحیه آنها تأثیر داشته است.
محمدزاده در بخش دیگری از این گفتوگو به کیفیت دومین دوره این مسابقات اشاره و اظهار کرد: قطعاً در همه رشتهها که بینالمللی برگزار شد تا نقطه مطلوب فاصله داریم و هنوز در نقاط آغازین راه هستیم. اگر شرکتکنندگان در این مسابقات تمرینات بهتر و بیشتری داشتند، میتوانستند در سطح بالاتری حضور یابند و جذابیتها را نیز بیشتر کنند.
وی در ادامه در مورد ارزیابی خود از سطح فعالیتهای قرآنی در بین نابینایان کشور، گفت: روشندلان همیشه سعی داشتهاند تا در بخشهای مختلفی اعم از قرائت و تواشیح و سایر هنرهای آوایی ورود خوبی داشته باشند و پیشرفتهای خوبی هم در این زمینه داشتهاند.
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما افزود: باید این را مورد توجه داشته باشیم که بخش عظیمی از ظهور و بروز توانمندی روشندلان در عرصه فعالیتهای قرآنی میتواند توسط موسسات قرآنی صورت بگیرد. موسسات و نهادهایی که میتوانند خدمات مطلوبی به نابینایان داشته باشند تا آنها بسیار بیشتر وارد اجتماع شده و پس از این ورود بحث فعالیتهای قرآنی را برای ادامه راه خود انتخاب کنند. قطعاً موسسات در این زمینه تلاش کردهاند، اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی در پیش داریم.
دبیر کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات ستاد عالی مسابقات، خاطرنشان کرد: ایجاد کتابهای صوتی قرآنی برای روشندلان یکی از کارهایی است که میتواند بسیار مورد توجه نابینایان قرار گیرد و خدمت خوبی برای آنها باشد. مسائل آموزشی که بتوانند از طریق صوت دریافت کنند، میتواند از طریق این کتابهای صوتی ارائه شود. زمانی که در رادیو قرآن مشغول خدمت بودم این قبیل فعالیتها در دستور کار قرار داشت.
محمدزاده با تأکید بر اینکه موسسات قرآنی میتوانند در این زمینه سرمایهگذاری انجام دهند، اظهار کرد: اگر بتوانیم کتب علوم قرآنی و سایر کتابهای منبع که میتواند ارتقاء سطح فرهنگ قرآنی را به دنبال داشته باشد، به این نحو در اختیار نابینایان قرار دهیم، بسیار مطلوب خواهد بود، ضمن اینکه باید این را مدنظر قرار داد که سایر اقشار جامعه نیز علاوه بر نابینایان میتوانند از این خدمات بهرهمند شوند.
وی اذعان کرد: کتابهای صوتی تنها برای نابینایان نیست؛ چرا که این فرمت یکی از فرمتهای بسیار مورد علاقه مخاطبان است، که میتوانند در مواقعی که حتی مشغول رانندگی هستند از محتوای چنین کتابهایی بیشترین استفاده را ببرند. به اعتقاد من کاربریهای زیادی در این بخش وجود دارد و کمککننده خوبی برای نابینایان نیز خواهد بود.
محمدزاده در بخش پایانی صحبتهای خود به برنامههای در نظر گرفته توسط شبکه قرآن و معارف سیما برای نابینایان اشاره و عنوان کرد: ما فعالیتهای قرآنی نابینایان را در برنامههایی که کارکرد اطلاعرسانی دارند، پوشش داده و در ادامه نیز منعکس خواهیم کرد. ضمن اینکه در برخی از مسابقات مانند 1451 نیز برنامههای طراحی شده است تا در بخشی از برنامههایی که امسال با حضور خود شرکت کنندهها خواهد بود، تلاش کنیم تا از اقشار مختلف باشد که قاعدتاً یکی از قشرها نابینایان خواهد بود.