کد خبر: 3599042
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۰
زمانی‌قمی:

تراز مثبت استان مرکزی در تحقق اقتصاد مقاومتی مشهود است

گروه اقتصادی: استاندار مرکزی با تأکید بر اینکه این استان در تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور پیش رو است گفت: تراز مثبت تجاری استان مشهود است و هر کیلو صادرات استان 70 سنت ارزش دارد در صورتی که متوسط کشوری 35 سنت است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، محمود زمانی‌قمی، استاندار مرکزی، در چهل‌وهفتمين جلسه ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی استان که امروز، شنبه 23 اردیبهشت‌ماه، با حضور نعمت‌زاده وزير صنعت، معدن و تجارت در سالن جلسات الغدير استانداری برگزار شد گفت: تحقق اقتصاد مقاومتی يكی از اولويت‌های اصلی استان است این استان از لحاظ برگزاری تعداد جلسات اقتصاد مقاومتی در رتبه نخست کشور قرار دارد.
وی ادامه داد: از سال گذشته تاكنون، 46 جلسه اقتصاد مقاومتی در استان برگزار شد، يكی از اولويت‌های ما در اين جلسات ارائه تسهيلات به صنايع كوچك و متوسط است، در برآورد اولیه قرار بود به 400 واحد توليدی تسهيلات ارائه كنيم اما یک هزار و 167 واحد تسهيلاتی بالغ بر 720 ميليارد تومان دريافت كردند.
زمانی‌قمی با اشاره به خروجی جلسات اقتصاد مقاومتی افزود: طبیعتاً تأثیر این  تسهيلات و وام‌هايی كه به صنايع اعطا شده است در فصل اول ۹۶ بیشتر ظهور پیدا می‌کند و تعدادی از این واحدها وضعیت بهتری نسبت به سال قبل پیدا خواهند کرد و اشتغال بیشتری را ایجاد می‌کنند.
وی تصریح کرد: در ۶ ماهه اول سال ۹۵، حدود ۹۵ واحد تولیدی استان بین ۲۵ تا ۶۰ درصد یا افزایش تولید داشتند یا افزایش صادرات، این آمار نشان‌ دهنده رونق همه واحدها نیست اما بیانگر این است که در مسیر درستی قرار داریم و بخش قابل توجهی از واحدهای تولیدی استان از رکود خارج شده‌ و در جرگه رونق نسبی قرار دارند.
استاندار مرکزی گفت: صادرات استان در سال گذشته ۷۳۶ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۹۴، ۲۸ درصد رشد داشته است، همچنین ۲۹۱ میلیون دلار که بیشتر اقلام ضروری و مواد اولیه بوده است واردات داشتیم درواقع تراز صادرات و واردات استان مثبت است.
زمانی‌قمی افزود: وضعیت جذب سرمایه‌گذاری بعد از برجام با قبل از توافق هسته‌ای به هیچ وجه قابل مقایسه نیست بسیاری از تفاهمات به قرارداد تبدیل شده و امیداوریم هر چه زودتر اجرایی شوند، استان مرکزی با بسیاری از خوشه‌های صنعتی از فلزی گرفته تا شیمیایی همانقدر که جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد تحت تأثیر سیاست‌های گذشته صدمات بیشتری هم متحمل شده است و برای جبران آن باید تلاش بیشتری کرد، بهترین راه نیز سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به عنوان تکلیفی بزرگ از سوی رهبری و دولت است.
وی با بيان اينكه تراز مثبت تجاری استان از تراز كشوری بالاتر است گفت: تراز مثبت تجاری استان مشهود است و هر کیلو صادرات استان 70 سنت ارزش دارد در صورتی که متوسط کشوری 35 سنت است و این نشان دهنده  فاصله استان مرکزی با خام فروشی بیشتر از متوسط کشور است.
استاندار مرکزی تصریح کرد: از سال ۹۲ تا ۹۵، نهصد و 19 واحد صنعتی با سرمایه‌گذاری ۴ هزار و ۷۴ میلیارد تومان با اشتغالزایی ۱۱ هزار و ۶۰۰ نفر به بهره‌برداری رسیده است، البته برای کاهش نرخ بیکاری همچنان باید نگران باشیم.
 این مقام مسئول ادامه داد: تحصیل‌ کرده‌ها در امر اشتغال به شدت دچار مشکل هستند، شهرستان خمین با وجود کارهایی که انجام شده به ویژه راه‌اندازی پتروشیمی و اراک همچنان به ویژه در میان تحصیل‌کرده‌ها دچار بیکاری هستند که در سال جاری حتماً شرایط بهتری خواهند داشت.
زمانی‌قمی افزود: در سال ۹۵،  شش جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان در روستاهایی که استعداد اشتغال و توسعه حرفه داشتند برگزار شد، از جمله موانع کار و اشتغال در روستاها قوانین بانکی است، بانک‌ها برای اعطای وام همان ضمانت‌هایی را از روستاییان می‌خواهند که از ساکنان شهر درخواست می‌کنند همچنین برخی قوانین و حتی مصوبات دولت در حوزه اشتغال، بیشتر متوجه شهرهاست تا روستاها، این قوانین باید اصلاح شوند به هر حال در جامعه روستایی با افراد کم ‌بضاعت از نظر مالی اما با انگیزه و پرتوان مواجه هستیم.
وی گفت: در سال ۹۶، چهارصد روستای مستعد اشتغالزایی شناسایی شده روستاهایی که توان ایجاد ۲۰ تا ۲۵ شغل را دارند، بین ۸ تا ۱۰ هزار شغل می‌توانیم در این روستاها ایجاد کنیم اگر بخواهیم به این اهداف برسیم باید صندوق کارآفرینی امید، بانک سینا و پست بانک و سایر دستگاه‌هایی که اعتبار در اختیار دارند استان مرکزی را پایلوت قرار دهند در این صورت می‌توان ایجاد  ۱۰ هزار شغل را تضمین کرد.
زمانی‌قمی ادامه داد: راه دوم اشتغالزایی ادامه طرح رونق بخشی واحدهای صنعتی است، برخی از  ۲۲۶ واحد تولیدی نیاز به سرمایه در گردش دارند این واحدها می‌توانند ۶ هزار شغل ایجاد کنند. همچنین دولت باید به شرکت‌های دانش بنیان و افراد تحصیل‌کرده توجه کند معلوم نیست اقدامات ما در روستاها سودی به حال این اقشار داشته باشد.
استاندار مرکزی  در پايان گفت: اقتصاد كشور نسبت به گذشته در وضعيت بسيار بهتری قرار گرفته است و برجام باعث شده است كه كشور تعامل بسيار خوبی با كشورهای ديگر در حوزه صنايع داشته باشد و اگر می‌خواستيم طبق روال دولت قبلی عمل كنيم هم اكنون شاهد تعطيلی كارخانه‌ها و صنايع بوديم.
captcha