کد خبر: 3599306
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۱
نداف خبر داد:

ارائه یکی از هنرهای اصیل ایرانی در نمایشگاه قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: یکی از هنرمندان کشورمان با اشاره به اینکه امسال شاهد یکی از اصیل‌ترین و باستانی‌ترین هنرهای ایرانی در نمایشگاه قرآن برای اولین بار خواهیم بود، گفت: این هنر در قالب جشنواره «قدرِ علی(ع)» ارائه می‌شود.

مرتضی نداف، از هنرمندان کشورمان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه هنر «سوخته‌نگاری» را در قالب یک جشنواره به نمایشگاه قرآن خواهد آورد، گفت: برای اولین بار در نمایشگاه قرآن جشنواره‌ای با عنوان «قدر علی(ع)» برگزار می‌شود که در آن هنر «سوخته‌نگاری» در معرض دید مخاطبان نمایشگاه قرآن قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه با اشاره به اینکه این هنر یکی از هنرهای باستانی و ملی ایران است که امسال با محوریت و محتوای دینی عرضه می‌شود، افزود: هنر سوخته‌نگاری هنری است که در آن، هنرمند در این هنر همچون خوشنویس‌ها و با استفاده از «هویه» به نگارش متون و اشعار و ... بر روی چوب می‌پردازد. این هنر یکی از هنرهای فراموش شده ایران باستان است.

نداف با اشاره به اینکه استقبال از این جشنواره و ارسال اثر برای انتخاب جهت حضور در نمایشگاه بسیار مطلوب بوده است، تصریح کرد: هنر را باید به خدمت اهل بیت(ع) و معارف دین در بیاوریم و با این کار تلاش شده است تا بتوانیم فعالیت‌ها را در این مسیر قرار دهیم.

این فعال هنری با اشاره به اینکه تحقیقات بسیار زیادی در مورد این هنر انجام داده است، خاطرنشان کرد: این هنر یکی از گسترده‌ترین هنرهای اصیل ایرانی است، حاصل این تحقیقات صورت گرفته مقالات و کتب آموزشی بسیار زیادی است که تعدادی از آنها در نمایشگاه قرآن رونمایی خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه هنر سوخته‌نگاری یک هنر ارزان قیمت است، اذعان کرد: ابزار این هنر در گذشته یک عدد درفش بوده که آن را داغ کرده و بر روی استخوان یا چوب نقوش یا خطوطی را رسم می‌کردند، ‌با توجه به پیشرفت علم، در حال حاضر ابزار این هنر هویه قلمی که قیمت ارزانی نیز دارد، است که با استفاده از همین هویه قلمی آثاری خلق می‌شود که علاوه بر ارزش هنری بسیار بالا میلیون‌ها تومان ارزش ریالی نیز دارد.

نداف در ادامه در مورد جشنواره‌ای که با محوریت این هنر برگزار می‌شود، اظهار کرد: آثاری که قرار است در نمایشگاه قرآن به نمایش گذاشته شود، دریافت شده و پس از گزینش آثار تعدادی از آنها در نمایشگاه قرآن حضور و در معرض دید مخاطبان قرار خواهد گرفت.

وی اذعان کرد: زمان نمایش آثار از روز ابتدایی نمایشگاه خواهد بود و آثار 10 نفر از افراد برگزیده نمایش داده می‌شود تا آثار برتر در خود نمایشگاه  و طی مراسم خاصی معرفی و تجلیل شوند. این آثار تا روز میلاد امام حسن مجتبی(ع) نمایش داده می‌شود و در این روز نیز اختتامیه این بخش برگزار می‌شود.

نداف گفت: علت نامگذاری این جشنواره به قدرِ علی(ع) این است که اولاً به قدر و منزلت حضرت علی(ع) و نیز رفتار و منش این امام همام برگردیم و یک بازمعرفی از این منزلت و کرامت داشته باشیم. بنابراین محوریت و محتوای آثار در این جشنواره امام علی(ع) خواهد بود. 

وی همچنین اظهار کرد: تلاش داریم تا اختتامیه مطلوبی برای این جشنواره با حضور مسئولان وزارت ارشاد داشته باشیم.

نداف در ادامه خاطرنشان کرد: آثاری که به این جشنواره راه می‌یابند در سه مرحله داوری می‌شوند، مرحله اول انتخاب هنرمندان، مرحله دوم ارسال آثار و پالایش آثار برای حضور در نمایشگاه و مرحله سوم نیز داوری آثار نهایی در نمایشگاه قرآن است. در حال حاضر 20 نفر حضور دارند که از بین آنها 10 در نمایشگاه حضور خواهند یافت.

وی در پایان با اشاره به اینکه این کار یک کار خودجوش است، اظهار کرد: تلاش خواهیم کرد تا علاوه بر انتخاب آثار برتر توسط داوران، آثار منتخب بخش مردمی را نیز در این جشنواره معرفی کنیم.

ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۶/۰۲/۲۵ - ۰۹:۱۱
0
1
ارائه هنرهای اصیل به شناخت علاقمندان کمک زیادی می‌کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۶/۰۲/۲۶ - ۰۹:۳۷
0
1
ارائه از این دست کارها بیشتر صورت گیرد
captcha