جواد مزدآبادی، کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان اینکه سینما باید بتواند مفاخر کشورمان را بهدرستی به جهانیان معرفی کند، گفت: امروز سالروز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی است. ادیبی که دنیا به وجود وی افتخار میکند. این بزرگمرد فردی بود که توانست فرهنگ و زبان فارسی را احیا کند و تاریخ پرعظمت کشورمان را به جهانیان معرفی کند، در ضمن قصههایی که وی در شاهنامه بیان کرد به لحاظ تراژیک اگر نگویم بهتر از آثار شکسپیر باید بگوییم کمتر از آن نیست، اما حرف اینجاست که ما تا چه حد توانستهایم با زبان سینما تصویرگر داشتههای خود باشیم.
وی افزود: در شاهنامه داستانهای بسیاری وجود دارد که میتواند الهامبخش کارهایی زیبا در سینما باشد، اما متاسفانه به بهانههای مختلف در این حوزه کمکاری میشود، همین مسئله نیز باعث شد تا دیگر کشورهای دنیا در این حوزه فعالیت کنند. برای مثال سینمای روسیه فیلمهایی بر مبنای قصههای شاهنامه نوشته است. نکته دیگر به بحث دینی آثار شاهنامه بر میگردد، اولاً این شاعر بزرگ مسلمانی شیعه بود که ارادتش به اهل بیت(ع) بهویژه مولی متقیان علی(ع) را بهخوبی در آثارش میتوان مشاهده کرد، به همین دلیل توجه به این بزرگان در کلامی دیگر توجه به مفاخر جهان اسلام نیز است.
این کارگردان ادامه داد: برای اینکه بتوانیم موضوعات قرآنی را در سینما تصویر کنیم، حتما نیازی نیست که به قصص قرآنی یا اینکه تاریخ صدر اسلام بپردازیم، بلکه استفاده از آثار بزرگانی چون فردوسی، مولانا، سعدی و... هم بهنوعی در راستای پرداختن به اخلاقیات اسلامی و قرآنی است. موضوع دیگری که حتماً باید به آن دقت نظر داشت این مهم است که تولید کارهایی با محوریت قصههای شاهنامه نیازمند حمایت دولتمردان است تا کارهای مورد نظر تولید شود، وگرنه بخش خصوصی بهتنهایی از عهده خارج بر نخواهد آمد.
کارگردان مستند «طاووسهای بیپر» تاکید کرد: دستاورد دیگری که میتوان برای آثاری با محوریت مفاهیم مورد نظر متصور بود، مبارزه با پدیده شوم ایرانهراسی است که از سوی غرب چند سالی است با جدیت دنبال میشود، اما کارهایی با محوریت قصههای ادبی نشان خواهد داد که ایرانیان از دیرباز با تمدن زندگی کرده و اخلاقیات برای آنان جزء اولویت بوده است.
مزدآبادی در انتهای سخنان خود تاکید کرد: در تاریخ سینمای جهان شاید نسخههای متعددی فیلم ساخته شده باشد که محوریت آن آثار شکسپیر است. برای نمونه به نمایشنامه «هملت» اشاره میکنم که شاید نزدیک به 10 فیلم سینمایی بر مبنای آن ساخته شده باشد، اما در سینمای ما حتی یک فیلم هم نداریم که موضوع آن آثار فردوسی، مولانا، جامی و... باشد. این کمکاری در شرایطی است که ما در اوج ثروت در این حوزه هستیم، اما نمیخواهیم از آن استفاده کنیم!