به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در آستانه فرا رسیدن دهه تکریم و غبارروبی مساجد، حجتالاسلام والمسلمین سعید کرمی، معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد امروز، سهشنبه 26 اردیبهشت ماه، طی نشستی خبری به تشریح برنامههای این دهه و مباحث مرتبط با شرایط مساجد کشور پرداخت.
وی با تأکید بر اینکه رویکرد مرکز رسیدگی به امور مساجد این است که تلاش داریم در کنار غبارروبی ظاهری مساجد، ظرفیتهای مغفول مساجد نیز غبارروبی شود، اظهار امیدواری کرد: بتوانیم مسجد را بیش از پیش بشناسیم، معرفی کنیم و به احیای ظرفیتهای مساجد بازگردیم.
حجتالاسلام کرمی تصریح کرد: همانگونه که انقلاب از مساجد آغاز شد، جنگ توسط مساجد مدیریت و 97 درصد شهدای ما بچههای مسجدی بودند، همانگونه که مدیریت اقتصادی هشت سال جنگ تحمیلی و تربیت مدیران انقلابی توسط مساجد صورت گرفت، وقت آن فرارسیده که ظرفیتهای مساجد معرفی و مساجد به متن فعالیتهای اجتماعی جامعه بازگردد.
معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد ادامه داد: در مرکز تلاش کردیم نگاهها بلندمدت و راهبردی داشته باشیم و بر همین اساس اقداماتی از قبیل: جوانسازی مساجد در دستور کار قرار گرفت و ائمه جماعات و مسئولان مساجد برای پذیرش نوجوانان و جوانان با دریافت آموزشهای مهیا شدند. باید بدانیم که تعمیق هویت دینی و ملی نسل جدید توسط مساجد صورت میگیرد و اگر شخصیت جوانان به مساجد گره بخورد آنها بیمه خواهندشد.
وی با اشاره به اجرای طرح پیوند مسجد و مدرسه در راستای جوانسازی مساجد، اظهار کرد: طی تفاهمنامهای با آموزش و پرورش این طرح در 200 مسجد تهران در حال اجرا است و اتفاقات خوبی در این مدارس رخ داده است که یکی از این رخدادهای خوب این بود که 94 مسجد استان تهران مجری اعتکاف دانشآموزش شدند.
کرمی با اشاره به اینکه سال گذشته شعار محوری مرکز رسیدگی به امور مساجد «مسجد و بانوان» بود، گفت: جمعیت قابل توجهی از نمازگزاران مساجد را بانوان تشکیل میدهند اما توجه به این گروه در مساجد در شأن و اندازه مناسب نیست بر همین اساس به سمت فرهنگسازی بین ائمه جماعات و مسئولان مساجد رفتیم تا نگاه به حضور بانوان در مساجد نگاهی همراه با تکریم و فضای مساجد نیز برای حضور بانوان مهیا شود.
شعار و رویکرد سال 96 مساجد و بانوان
وی تصریح کرد: در سال گذشته اقدامات خوبی از جمله بهسازی فضای فیزیکی مساجد و برگزاری برنامههای فرهنگی ویژه بانوان صورت گرفت اما حجتالاسلام علی اکبری رئیس مرکز معتقد بود که حق مطلب در این خصوص ادا نشد بر همین اساس سال 96 نیز شعار و محور برنامههای مرکز توجه به مسئله مساجد و بانوان است تا پذیرش کریمانه و زمینهسازی برای حضور حداکثری بانوان در مساجد فراهم شود.
احیای نماز صبح در هزار و 300 مسجد استان تهران
معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد از احیای نماز صبح در هزار و 300 مسجد استان تهران نیز خبر داد و گفت: برنامه مرکز این است که طی پنج سال آینده مساجدی که امکان برگزاری نماز جماعت صبح در آنها وجود دارد زیر پوشش 100 درصدی نماز جماعت صبح قرار گیرند.
وی افزود: همچنین ستادی در مرکز تشکیل شده و مسیرهای پرتردد در داخل و مسیرهای ورود و خروج به تهران شناسایی شده است. قرار است با تک تک این مساجد ارتباط برقرار شده و تمام مسائل و مشکلاتی که موجب بسته بودن در این مساجد است شناسایی و رفع شود تا در این مساجد به صورت مداوم باز باشد.
حجتالاسلام کرمی به افتتاح دفتر مجمع خیرین مسجدساز در نیمه شعبان اشاره و خاطرنشان کرد: تهران فقیرترین شهر کشور در خصوص تعداد و سرانه مسجد است و این نشان دهنده کمکاری در این حوزه است و امروز وقت این شده که مسجدسازی در اولویت اول قرار گیرد.
خیرین نگاهشان را به سمت ساخت مساجد سوق دهند
وی از خیرین خواست تا نگاهشان را به سوی ساخت خانه خدا بازگردانند و افزود: یکی از مطالبات و مباحث مطرح شده توسط مقام معظم رهبری در خصوص مساجد برقرار بودن مساجد است که برای عمل به این مطالبه قرارگاه مسجد در صدا و سیما تشکیل شده و با برنامههای هدفمند مسئله برقرار بودن مساجد را پیگیری میکند. بررسیهای ما نشان میدهد مهمترین مسئلهای که موجب میشود مساجد برقرار نباشند این است که مساجد نمیتوانند خود هزینههای مالی خود را تأمین کنند. لذا در تلاش هستیم فرهنگ خدمت افتخاری به مساجد را در کشور نهادینه کنیم.
کرمی به فرارسیدن ماه مبارک رمضان نیز اشاره و اظهار کرد: مقام معظم رهبری مسئله ترویج افطاریهای ساده در مساجد را مطرح کردند که در سالهای گذشته شاهد صحنههای زیبایی از برپایی مراسم افطاریهای ساده در مساجد بودهایم.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه پژوهشهای زیادی در خصوص مسائل و آسیبهای مرتبط با مساجد صورت گرفته و میتوان گفت هیچ حوزهای وجود ندارد که در خصوص آن پژوهش صورت نگرفته باشد، گفت: تنها خلاء، خلاء اقدام و اجرای نتایج پژوهشها است. البته باید خاطرنشان کرد که مرکز رسیدگی به امور مساجد مسئولیت اجرایی ندارد بلکه نقش نظارتی و حمایتی از مساجد را دارد و تلاش دارد با آموزش و توانمندسازی ائمه جماعات و خادمان مساجد زمینه فعالیت بهتر مساجد را فراهم کند. کرمی به فعالیتهای مبتکرانهای که توسط ائمه جماعات فعال مساجد صورت میگیرد نیز اشاره کرد و گفت: هر مسجد یک نهاد فرهنگی مستقل است و ما مساجدی را داریم که ائمه جماعات آنها برنامههای بسیار موفقی را اجرا کردهاند از جمله امام جماعت مسجد قائم اسلام شهر است که با برقراری ارتباط با مدارس اطراف مسجد هر روز پذیرای بیش از 250 دانشآموز در نمازهای یومیه است و همه دانشآموزان را به اردوی زیارتی مشهد و تفریحی شمال و ... برده است. وی تصریح کرد: در حال شناسایی و معرفی مساجد موفق هستیم و در ماه مبارک رمضان مقرر شده طرح هر مسجد حداقل یک جهیزیه اجرا شود.