ثریا قاسمی، بازیگر سینما و تلویزیون در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره تجربه حضورش در فیلم «ویلاییها» اظهار کرد: زمانیکه فیلمنامه این فیلم سینمایی به من پیشنهاد شد آن را خواندم و بسیار پسندیم، چون میدیدم در آن حرفهای زده میشود که تازه است و پیشتر گفته نشده است. برای همین حضور در آن را پذیرفتم و برای اینکه نقشم را جان بخشم تمام انرژی خود را صرف شکلگیری شخصیت کردم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا غنایی که در متن فیلمنامه دیده به طور کمال در آنچه که هم اکنون بر پرده مشاهده میشود نیز وجود دارد؟ اظهار کرد: نویسنده و کارگردان این فیلم یک نفر (منیر قیدی) بوده است. برای همین فکر میکنم وی هر آنچه که در توان داشته در فیلم خرج کرده تا «ویلاییها» یک کار خوب از کار در آید، اما اگر سلیقه شخصی من را جویا باشید باید بگویم متن از آنچه که بر پرده میبینیم بهتر بود.
این بازیگر در پاسخ به این مطلب که «ویلاییها» خارج از کلیشههای رایج در سینما عمل کرده برای همین هم منتقدان و هم تماشاگران عادی سینما از آن استقبال کردهاند؟ گفت: دقیقا به نکته درستی اشاره کردید، چون آنچه که در فیلم میبینیم بسیار تازه و نو است. در این فیلم نگاهی متفاوت به زن در جهان شده است. در حقیقت باید بگویم، ویلایی قصه انتظار زن در جهان است که جنگ بر وی تحمیل شده است. در حقیقت باید بگویم این فیلم سینمایی یک اثر صرفاً ایرانی نیست، بلکه میتوان به آن، عنوان جهانی نیز اطلاق کرد.
وی همچنین با بیان اینکه فیلمهایی نظیر «ویلاییها» نشان میدهد که در حوزه دفاع مقدس حرف برای گفتن بسیار وجود دارد که هنوز بسیاری از آنها گفته نشده، تاکید کرد: هنر به اندازهای وسیع و گسترده است که نمیتوان انتهایی برای آن در نظر گرفت. برای همین در آن میتوان هر کاری انجام داد. در حوزه سینمای دفاع مقدس هم میتوان روایتگر قصههایی بود که گفته نشده و بیانش میتواند زیباییهای خاص خود را داشته باشد.
این بازیگر پیشکسوت سینما در پاسخ به سوال پایانی مبنی بر اینکه چرا فیلمهایی که در حوزه دفاع مقدس تولید میشوند معمولا در دام شعار و کلیشه اسیر هستند؟ اینگونه پاسخ داد: من درباره سلیقه دیگر فیلمسازان نمیتوانم اظهارنظری بکنم، چون ممکن است آن چیزی که آنها ساختهاند، خواست و سلیقهای بوده که آن را پسندیدهاند، پس درباره دیگر فیلمها قضاوتی نمیکنم.