به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله العظمی جعفر سبحانی امروز 31 اردیبهشت ماه در درس خارج خود با اشاره به آیه حج «وَأَتِمُّوا الْحَجَّ وَالْعُمْرَةَ لِلَّهِ فَإِنْ أُحْصِرْتُمْ فَمَا اسْتَيْسَرَ مِنَ الْهَدْيِ»(بقره/158) گفت: براساس این آیه قرآن کریم تاکید فرموده است که حج و عمره باید با یکدیگر و به صورت کامل انجام شود که خلاف نظر برخی علمای اهل سنت است که میخواهند نظر خلیفه دوم را توجیه کنند.
وی با بیان اینکه در قرآن کریم «واو» و «فاء» و هر حرف نکته خاصی دارد بیان کرد: به همین دلیل است که برای فهم قرآن کریم باید فهم جامعی از لغت و تفسیر داشته باشیم.
آیتالله سبحانی با اشاره به ریشه واژه «تقوا» در قرآن با بیان اینکه تقوا به معنای ترسیدن نیست ادامه داد: تقوا از واژه «وقایه» است و وقایه به زره میگویند که انسان میپوشد تا در مقابل شیطان و هوای نفس از او محافظت کند بنابراین این واژه به معنای ترسیدن نیست.
این مرجع تقلید با بیان اینکه در انتهای آیه حج وعده عذاب داده است اظهار کرد: منظور این است که دست در تشریع نبریم و حج را طبق همان روشی که خدا فرموده انجام دهیم زیرا در غیر این صورت مشمول عذاب میشویم.
این مرجع تقلید با بیان اینکه هزاران صحابه پیامبر(ص) عنوان کرد: اگر یک همایش فقهی با موضوع حج برگزار و آیات و روایات و تاریخ بیان شود تکلیف مسلمین روشن خواهد شد که حج، حج تمتع اصل است و حج افراد برای کسانی است که در محدوده مکه هستند.