کد خبر: 3603739
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۹
حجت الاسلام حشمتی خبر داد:

رونمایی از 3 اثر در افتتاحیه نمایشگاه قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد به تبیین بخش‌های مختلف بیست و پنجمین نمایشگاه قرآن پرداخت و از رونمایی سه اثر در افتتاحیه آن خبر داد.

حجت الاسلام حشمتی
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا حشمتی، رئیس بیست و پنجمین نمایشگاه قرآن ضمن ارائه جزئیاتی از نمایشگاه بیست و پنجم به ارائه توضیحاتی در مورد شعار نمایشگاه پرداخت و بیان کرد: سال قبل که با شعار «به سوی فهم قرآن» نمایشگاه برپا شد این شعار مورد استقبال زیادی واقع شد، خصوصا متفکران و فعالان قرآنی از این شعار استقبال کردند، اما طبیعتا این شعار کلی است و ذیل آن باید جزئی‌تر به موضوع نگاه کنیم و به شعارهای مهم‌تر بپردازیم.
وی در ادامه افزود: یکی از شعارهایی که در موضوع فهم قرآن مطرح است، شعار «قرآن، اخلاق و زندگی است، اخلاق مبحثی است که در کشور از ضرورت‌ها محسوب می‌شود، مخصوصا بر مبانی اخلاق که در قرآن آمده و سیره اهل بیت(ع) است باید توجه داشت که اینها نجات بخش همه ما خواهد بود.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد تصریح کرد: برخی فکر می‌کنند که قرآن یکی چیز و زندگی چیز دیگری است در حالی که زندگی درست بر مدار قرآن است، اگر در زندگی درست رفتار کنیم در واقع قرآنی زیسته‌ایم و باید از این مسأله مراقبت کنیم.
وی در ادامه افزود: تقریبا کار نمایشگاه از بهمن ماه سال گذشته با تشکیل کمیته‌های مشخص که به مطالعه می‌پردازند آغاز به کار می‌کند، بعد از عید نیز کارمان تقریبا به صورت روزانه دنبال می‌شود و این روزهای نزدیک به نمایشگاه شاید شبانه روزی کار انجام می‌شود تا نمایشگاهی شایسته داشته باشیم که وقتی مخاطبان به آنجا می‌آیند با آثار جدید مواجه شوند.
حشمتی در ادامه افزود: نمایشگاه از تاریخ سوم رمضان المبارک مصادف با هشتم خرداد تا شب های قدر در مصلی دایر خواهد بود و از شب قدر سوم آماده جمع آوری نمایشگاه خواهیم شد، ضمنا ساعت بازدید نیز با توجه به خنکی هوا از ساعت 17 تا 24 شب خواهد بود، علاوه بر این برای سهولت بازدیدکنندگان با اتوبوسرانی و مترو هماهنگی‌هایی صورت گرفته که تا آن ساعت شب فعال باشند و البته برخی از تاکسی‌ها نیز قرار شده که با تخفیف مسافران را منتقل نمایند.
رئیس نمایشگاه بیست و پنجم بیان کرد: علاوه بر نمایشگاه بیست و پنجم که در تهران برگزار می‌شود، در 180 شهر و مرکز استان نیز همزمان یا با فواصلی در ماه رمضان نمایشگاه داریم که با کمک فعالان قرآنی استان برپا می‌شود، و اتفاقا نمایشگاه‌های مشهد، اصفهان و تبریز نیز از نمایشگاه‌های بزرگ ما هستند.
وی در ادامه افزود: بیست و پنج دوره از نمایشگاه برپا شده است که کارنامه بزرگی رقم خورده است و به این فکر افتادیم که مجموعه تلاش‌های ادوار گذشته را در یک جا جمع آوری کنیم که البته مستندسازی این دوره‌ها نیز با سختی‌هایی مواجه بوده است اما بخشی از این تلاش‌ها در قالب تصویر پخش می‌شود ضمن این که آرشیو خوبی از ادوار گذشته نمایشگاه فراهم شده که اتفاقا خاطره‌انگیز است چنان که در سال‌های گذشته شاهد حضور چهره‌‌های شاخص بوده‌ایم.
حشمتی در مورد مراسم تکریم از خادمان قرآنی تصریح کرد: آخرین خبر این است که وزیر ارشاد هماهنگی‌هایی را با دفتر رئیس جمهور انجام داده است و ایشان نیز مشتاق است که حضور یابد و امیدواریم این مراسم در ایام خودش یعنی شب میلاد امام حسن مجتبی(ع) با هماهنگی‌هایی که صورت می‌گیرد برگزار شود لذا اگر اتفاق خاصی نیفتد شاهد برگزاری آن هستیم.
وی در ادامه افزود: نزدیک 20 کمیته محتوایی داریم که برای ارائه محصولات خودشان برنامه ریزی می‌کنند، برخی از آنها وزارت خانه هستند مانند وزارت آموزش و پرورش، کار و امور اجتماعی و برخی نیز مانند بنیاد شهید و ... هستند که بیشتر فعالیت یک سال گذشته و محصولات خودشان را در نمایشگاه عرضه ‌می‌کنند. البته حوزه‌های دیگری هم هستند که مرتبط با ارگان خاص نیست مانند کمیته خانواده که سبک زندگی قرآن را نمایش می‌دهند که البته محور همگی آنها فهم قرآن است.
حشمتی در ادامه گفت: کمیته مفسران و مترجمان را داریم که مردم با آخرین دستاورهای تفسیر و ترجمه آشنا می‌شوند، موضوع فهم قرآن را داریم علاوه بر این مردم می‌توانند از کمیته هنر بازدید نمایند که در آن آثار هنری ارائه می‌شود، امسال همچنین نمایش‌های هنری مانند تئاتر نیز با مضامین قرآنی خواهیم داشت.
گزارش ایکنا حاکی است معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش به بحث افطار پرداخت و بیان کرد: امکانات خوبی در مصلی برای این مسأله تدارک دیده شده و بخشی از افطار رایگان خواهد بود اما امکانات تجاری مصلی نیز طوری است که مردم برای خرید بیشتر می‌توانند اقدام نمایند اما ما به اندازه وسع خودمان مقداری تسهیلات برای روزه داران فراهم می‌کنیم و افطاری ساده در نظر گرفته‌ایم اما به نظر می‌رسد باید در این فکر باشیم که این افطار را گسترش دهیم که فرضا چای و آب بیشتر در دسترس مردم قرار گیرد اما این که شام هم بخواهیم بدهیم فعلا مقدور نیست.
وی در مورد بخش‌های مختلف نمایشگاه گفت: چهار بازارچه فروش داریم، در  واقع چهار نوع محصول است که با اعتقادات ما نیز تناسب دارد به فروش می‌رسانیم، یکی حجاب و عفاف است که محصولات آن با تخفیف مناسب عرضه می‌شود و مردم می‌توانند مایحتاج یکساله خود را تهیه کنند، بخش دیگر مربوط به نرم افزارها است، بخش بعدی مربوط به حوزه هنری است و در نهایت نیز بخش مکتوب را خواهیم داشت.
وی در ادامه افزود: نمایشگاه قرآن محل عرضه محصولات یک ساله قرآنی است و ما نباید خودمان آثاری را خلق کنیم این مهم است که در نمایشگاه همه حوزه‌ها و وزارتخانه‌ها و  ... هر آنچه که دارند، عرضه کنند، چنان که برخی از آنها نیز آثاری است که رونمایی می‌شوند، مثلا از مجموعه نرم افزارها و کارهای هنری مانند انیمیشن‌ها رونمایی خواهد شد.
حشمتی گفت: برخی از کارهای هنری که در طول سال تولید شده عرضه می‌شوند و برخی از کتاب ها هم به نوبت و در طول نمایشگاه عرضه و رونمایی خواهند شد و رونمایی‌ها نیز متنوع خواهند بود علاوه بر این در روز افتتاحیه نیز از ساعت 18 سه اثر رونمایی خواهد شد.
رئیس بیست و پنجمین نمایشگاه قرآن در ادامه افزود: نمایشگاه تهران و نمایشگاهی که در مرکز استان‌ها برپا می‌شود در واقع محل گفت‌وگو پیرامون قرآن است و مردم می‌توانند زیبایی قرآن را در قالب هنر از نزدیک مشاهده کنند و از آنها دعوت می‌کنم که از ابتدای شروع نمایشگاه حضور یابند تا این فعالیت فرهنگی جامعه ما را به سمت قرآنی شدن تغییر دهد همچنین در این مسأله رسانه‌ها مانند صدا و سیما و خبرگزاری‌ها نیز نقش مؤثری دارند که از همه آنها تشکر می‌کنم.
وی در مورد بخش‌های بین‌المللی نمایشگاه امسال تصریح کرد: امسال یک بخش دیگر با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نمایشگاه اضافه شده و آن هم دعوت از رسانه‌های خارجی برای پوشش نمایشگاه است، البته چون در ایام ماه مبارک رمضان خیلی از مسلمانان روزه می‌گیرند شاید خیلی به ایران سفر نکنند، اما به هر جهت هنرمندان و متفکران هم خواهند آمد علاوه بر این در حوزه تحقیق و پژوهش هم فعالیت خوبی داشته‌ایم.
در پایان یادآور می‌شود حجت الاسلام و المسلمین حشمتی رئیس بیست و پنجمین نمایشگاه قرآن جزئیات فوق را در برنامه زنده رادیویی «افق» تبیین کرد.

captcha