کد خبر: 3603763
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۷
استاد تفسیر حوزه تشریح کرد:

عبدبودن رمز رسیدن پیامبر(ص) به درجات عالی است

گروه حوزه‌های علمیه: استاد تفسیر قرآن با بیان اینکه راز و رمز مقام پیامبر(ص) در عبدبودن و بندگی است به تبیین اهداف معجزه معراج با اشاره به اولین آیه سوره اسراء پرداخت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله مهدی هادوی تهرانی امروز ششم خردادماه با تبریک حلول ماه رمضان با اشاره به خطبه پیامبر(ص) در آستانه این ماه عزیز گفت: ما در تمامی ماه‌ها بر سر سفره نعمت خدا نشسته‌ایم و همیشه میهمان بوده‌ایم ولی اگر پیامبر فرمود «دعیتم فیه الی ضیافت الله» یعنی میهمان ویژه خدا در این ماه هستید.
وی با اشاره به ویژگی‌های ماه رمضان در نگاه پیامبر(ص) براساس خطبه ایشان در آستانه این ماه گفت: انسان در همه ماه‌ها می‌خوابد ولی در این ماه خوابیدن انسان هم بندگی و عبادت است و نفس کشیدن انسان هم در این ماه  تسبیح الهی محسوب می‌شود و همه آن رحمت و برکت است.
آیت الله هادوی تهرانی با بیان اینکه در این ماه به تعبیر این خطبه شیاطین در غل و زنجیرند و عوامل هدایت تقویت می شود عنوان کرد: خداوند برای اینکه انسان راه را بیابد به او عقل داده است تا گرایش به معنویت و خیرات داشته باشد ولی هیچ کدام اختیار را از انسان سلب نمی‌کند و می‌تواند با اراده خود راه درست یا نادرست را برگزیند البته به تناسب انتخاب خود نتایج آن را خواهد دید.
هادوی تهرانی ادامه داد: به تعبیر خطبه رمضانیه پیامبر(ص)، انسان در گرو اعمال خود است و خودمان هستیم که بهشت یا جهنم را انتخاب می‌کنیم و این فرصت در این ماه برای همه فراهم شده است همچنین در این خطبه تلاوت یک آیه معادل ثواب ختم قرآن دانسته شده است.
استاد تفسیر حوزه افزود: این ماه ربیع قرآن به عنوان معجزه جاودان پیامبر(ص) است و تنزل یافته علم خدا تا همه انسان‌ها بتوانند از آن بهره ببرند.
وی ادامه داد: این ماه صرفا برای عبادت و روزه‌داری نیست و باید خلق خود را نیکو کنیم؛ رفتارمان با دیگران و خانواده و دوستان را اصلاح کنیم.
هادوی تهرانی با اشاره به تفسیر سوره اسراء و اینکه نام دیگر آن بنی‌اسرائیل است بیان کرد: اولین آیه این سوره به ماجرای معراج پیامبر(ص) اختصاص دارد و آن را با تسبیح آغاز کرده و فرموده است آن کسی که بنده و عبد خودش را در شب از مسجدالحرام تا مسجدالاقصی سیر داد پاک و منزه است.
وی با بیان اینکه واژه «اسراء» مبین سیر در شب در زبان عربی است ولی باز هم خداوند واژه لیل را برای تاکید به کار برده است ادامه داد: شب برای عبادت و رسیدن به مقام محمود اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد لذا معراج نیز در شب رخ داده است.
هادوی تهرانی با بیان اینکه هر کدام از انبیاء لقبی دارند و لقب پیامبر(ص) نیز، عبدبودن است اظهار کرد: عبدبودن به معنای آن است که پیامبر از خودش هیچ چیزی ندارد و اگر به جایگاه قاب قوسین رسید به دلیل همین عبد و بنده بودن است زیرا عبد مطیع محض در تمام وجود است. این استاد تفسیر حوزه با بیان اینکه شب معراج اختلافی است ادامه داد: اصل این اتفاق در روایات متواتر است و حضرت شب هنگام از مسجدالحرام به مسجدالاقصی سیر داده شد و این سیر نیز روحی و جسمی بوده  است.
هادوی تهرانی بیان کرد: طبق وسایل نقلیه در زمان حضرت، 12 روز راه میان مسجد الحرام و مسجدالاقصی بوده است ولی حضرت شب هنگام سیر داده شده و حوادث زیادی هم برای ایشان رخ داده و به مسجدالحرام برگشت داده شده‌اند.
وی با اشاره به هدف این سیر و با بیان اینکه کسی شاهد این معجزه نبوده است تا احتجاجی در مقابل دشمنان باشد اظهار کرد: هدف اصلی نشان دادن آیات و نشانه های الهی به پیامبر(ص) بوده است و پیامبر(ص)، انبیاء و فرشتگان و آیات بزرگ الهی را دیدند.
captcha