محمدحسن خدری، کارشناس مسئول واحد فرهنگی ـ تربیتی سازمان آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در خصوص غرفه «فرشتگان زمینی» ویژه فعالیتهای قرآنی دانشآموزان استثنایی، گفت: در این غرفه دستاوردهای فعالیتهای تربیتی ـ دینی دانشآموزان استثنایی شهر تهران ارائه شده است.
وی با اشاره به اینکه آموزش و پروش حدود 74 هزار دانشآموز معلول دارد که رسماً در مدارس استثنایی مشغول به تحصیل هستند، اظهار کرد: این دانشآموزان شامل گروههای کمتوان ذهنی، نابینا، ناشنوا، جسمی ـ حرکتی، چند معلولیتی و طیف اوتیسم هستند که در برنامهریزی کار آموزش آنها تربیت دینی ـ قرآنی آنها گنجانیده شده است.
خدری اضافه کرد: با توجه به اینکه مباحث ترویج قرآن در حوزه آموزش است لذا با هر کدام از این گروهها متناسب با مذاق ذهنی آنها تعلیم داده میشود.
وی با اشاره به طرحهایی که با این دانشآموزان کار میشود، اظهار کرد: طرح آموزش نماز و وضو(سواد بندگی)، طرح آموزش در حوزه عترت و شناخت امیرالمؤمنین(ع) با محوریت نهجالبلاغه و زندگی حضرت علی(ع)، شناخت امام سجاد(ع) با محوریت صحیفه سجادیه را اجرا میکنیم.
کارشناس مسئول واحد فرهنگی ـ تربیتی سازمان آموزش و پروش استثنایی شهر تهران با اشاره به اینکه در غرفه فوق بیشتر بر انعکاس دستاوردهای طول سال این دانشآموزان در قالب تصویر تکیه شده است، اظهار کرد: در کنار این برنامه محافل انس با قرآن با حضور بچههای معلول برگزار میشود.
وی ادامه داد: طبق برنامهریزی انجام شده در نظر داریم طی نمایشگاه در هر هفته دو محفل قرآنی برگزار کنیم که یک محفل برگزار شده است.
خدری عنوان کرد: در کنار این برنامهها در نظر داریم تا با حضور معلمان که خود نیز روشندل هستند از تجربیات آنها در عرصه فعالیتهای قرآنی استفاده کنیم و نحوه استفاده از قرآن بریل را به مخاطبان و بازدیدکنندگان از بیست و پنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن ارائه دهیم.
وی بیان کرد: همچنین در حوزه هنری نیز معرقکاری قرآنی را برای بچههای کمتوان ذهنی داریم که فعالیتهای هنری و تجسمی آنها را در حوزه دین در معرض دید علاقهمندان قرار دادهایم.