کد خبر: 3606641
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۰
قاسم رضیعی:

قاری‌پروری وظیفه همه مردم و مسئولان است

گروه فعالیت‌های قرآنی: قاسم رضیعی، قاری بین‌المللی قرآن کشورمان با حضور در غرفه ایکنا در نمایشگاه قرآن با اشاره به اهمیت قاری‌پروری اظهار کرد: پرورش قاری به عهده همه است، هم آن اساتیدی که این فن را یاد گرفته‌اند باید آموزش دهند و هم خانواده‌هایی که فرزند دارند باید آنها را به سمت آموزش قرآن سوق دهند.

قاسم رضیعی در گفت و گو با ایکنا
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن از تاریخ هشتم خردادماه و با شعار قرآن، اخلاق، زندگی کار خود را در مصلی امام خمینی(ره) آغاز کرده و طی چند روزی که از آغاز کار نمایشگاه می‌گذرد شاهد حضور طیف‌های مختلف مردم و به ویژه اساتید و فعالان برجسته قرآن هستیم.
قاسم رضیعی، یکی از قاریان بین‌المللی کشورمان نیز به همراه فرزندان خود در این رویداد قرآنی حضور یافت و ضمن بازدید از نمایشگاه با حضور در غرفه ایکنا در مورد نقش و اهمیت نمایشگاه در ترویج فرهنگ قرآنی بیان کرد: طبیعی است که ماه رمضان ماه قرآن است و تمام زندگی ما در این ماه باید بوی قرآن بدهد به این دلیل که رمضان ماه نزول قرآن است و به فرمایش معصوم(ع) ربیع ماه‌ها نام دارد و بهار قرآن نیز در این ماه است و طبیعی است که هر نهاد و مؤسسه‌ای سعی می‌کند که خودش را در نمایشگاه قرآن متمرکز کند و در برنامه‌های قرآنی شور و نشاطی ایجاد شود.
رضیعی در ادامه افزود: البته این بدان معنا نیست که در ماه‌های دیگر به قرآن نیاز نداشته باشیم اما به صورت سمبلیک هم که شده باید این ماه را به خاطر نزول قرآن تکریم کنیم و باید استراتژی در ماه تعریف کنیم که در آن راه ما و فعالیت‌های قرآنی را برای یازده ماه بعدی سال مشخص کند و تمام فعالیت‌ها در امتداد همین ماه باشند.
وی در ادامه افزود: فعالیت صورت گرفته که در قالب نمایشگاه شاهد آن هستیم، در واقع گنجینه‌ای از فعالیت‌های نهادها در این جا عرضه شده و خانواده‌ها نیز هیجان بیشتری دارند تا از نمایشگاه دیدن کنند، علاوه بر این مردم می‌توانند با یک بازدید به خیلی از چیزهایی که در طول سال می‌خواستند اما شرایطش فراهم نبوده دسترسی پیدا کنند.
قاری بین‌المللی قرآن در مورد قدمت تلاوت قرآن به سبک نوین در کشور مصر اظهار کرد: قدمت تلاوت با سبک نوین شاید از دوره استاد رفعت یا علی محمود به بعد بوده و شاید حدود کمتر از 100 سال است، یعنی آن زمانی که تازه وسایل صوتی درست شده بود و خیلی از تلاوت‌های ناب قاریان قدیمی مصر به خاطر عدم وسایل ضبط ثبت در تاریخ نشده و بعد از دوره رفعت و یک دوره‌ای از ایشان به بعد را ثبت شده داریم.
وی در ادامه افزود: البته این دوران نقطه عطفی هم در تاریخ تلاوت محسوب می‌شود که شاهد آن هستیم که سبک‌های نوین بین اساتید شکل گرفته و روز به روز تزئین پیدا کرده است البته جای بحث است که این تزئینات ضروری بوده یا همان سبک‌های قدیمی کافی بوده است که بحث در این زمینه مجال دیگری را می‌طلبد.
رضیعی در پاسخ به این سؤال که آیا سبک نوین تأثیرات مثبتی بر جوامع داشته یا خیر؟ بیان کرد: سبک نوین صد در صد تأثیر مثبت داشته است، در واقع تلاوت قرآن یک ابزار تبلیغی است که در دست مسیحیت و ادیان دیگر وجود ندارد و آنها از این سبک تبلیغی بی بهره هستند و شاهد این هستیم که روز به روز اسلام گسترش پیدا می‌کند و علت آن نیز همین زیوری است که در کلام قرآن وجود دارد.
وی در ادامه افزود: بارها شنیده‌ایم که خیلی از افرادی که دینی به غیر از اسلام داشته‌اند به وسیله یک تلاوت زیبا به اسلام گرویده‌اند و در واقع مفتاح ورود به آیات الهی و فهم و درک معانی آن از طریق همین تلاوت قرآن است و تلاوت قرآن یک کلید است که درب را باز می‌کنید و فرد می‌تواند وارد این گنجینه شود، البته اعجاز لفظی یکی از وجوه اعجاز قرآن است و این کلام الهی بدون این که شعر باشد و هیچ گونه هارمونی تصنعی در آن باشد خود به خود آهنگین است و به خاطر همین جنبه از اعجاز است که باعث جذب مخاطب می‌شود.
قاری بین‌المللی قرآن در مورد پرورش قاری بیان کرد: پرورش قاری به عهده همه است، هم آن اساتیدی که این فن را یاد گرفته‌اند باید آموزش دهند و هم خانواده‌هایی که فرزند دارند باید آنها را به سمت آموزش قرآن سوق دهند و علاوه بر این افراد متمول نیز باید در این زمینه پول خرج کنند همچنین دست اندرکاران نیز باید مدیریت کنند تا قرآن در زندگی مردم جاری شود.
وی در ادامه افزود: آن چیزی که جزء منویات مقام معظم رهبری است این نکته را متذکر می شود که همه ما در قبال تعلیم و تعلم قرآن مسئول هستیم، نه این که صرفاً وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا فلان استاد وارد کار شوند بلکه همه دستگاه‌ها باید یک باب برای ترویج قرآن و مفاهیم آن باز کنند و خانواده‌ها و مردم هم باید از قرآن استفاده کنند، البته جامعه قرآنی هم باید اندوخته‌های خودش را در اختیار مخاطبان قرار دهد.
یادآور می‌شود، بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از هشتم خردادماه با شعار «قرآن؛ اخلاق،زندگی» در مصلای امام خمینی(ره) افتتاح شد که تا ۲۶ خردادماه پذیرای بازدید عموم علاقه‌مندان است.

ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۶/۰۳/۱۶ - ۰۹:۳۴
0
0
باید به تحقق این امر کمک و یاری رسانده شود
captcha