محمد بابایی، مدیر اجرایی مرکز طبع و نشر قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره فعالیتهای این مرکز از زمان تأسیس آن گفت: دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن کریم از سال 1390 تأسیس شده و با شناسایی بیش از 150 نفر از کاتبان ممتاز از سراسر کشور بحث آموزش و ارتقای این هنرمندان در خطوط نسخ و ثلث را برعهده گرفته است و در طول این شش سال فعالیت به موفقیتهایی رسیده است که از آن جمله میتوان به برگزاری تخصص کتابت قرآن در سطح کشور و برگزاری بیش از 17 نمایشگاه به صورت اختصاصی و مشارکتی با نهادهای قرآنی، برگزاری بیش از 80 کارگاه تخصصی کتابت قرآن و نشستهای تخصصی با محوریت موضوعات کتابت قرآن و تأسیس پایگاه اطلاعرسانی دارالکتابه به عنوان تنها پایگاه تخصصی در موضوع کتابت قرآن و ... اشاره کرد.
وی افزود: تاکنون تعدادی از کاتبان ممتاز دارالکتابه موفق شدهاند کتابت قرآن را به پایان برسانند، این کتابتها اکنون در حال آمادهسازی و چاپ و ارائه به علاقهمندان است. از جمله این قرآنها خط استاد محمدعلی قربانی، کاتب ممتاز قرآن کریم به خط نسخ ایرانی، قرآن به خط علیرضا تکدهقان به شیوه هندی، قرآن به خط نسخ ایرانی حبیبالله اسلامی، قرآن به خط استاد رضا ولیزاده و تعداد دیگری از اساتید که مشغول کتابت قرآن هستند، انجام شده و برخی بیش از نیمی از قرآن را کتابت کردهاند که با روال خوبی پیش میرود و در آینده نزدیک شاهد خروجی این آثار خواهیم بود.
بابایی ادامه داد: سه نفر از بانوان ممتاز و شاخص دارالکتابه نیز اقدام به کتابت صحیفه سجادیه کردهاند که الهام میرطلایی و عذرا عبداللهپور از اصفهان این کتابت را به پایان رساندهاند و سومین کتابت هم از سوی زهرا شیرازیپور در حال انجام بوده و در مراحل پایانی قرار دارد.
وی در ادامه به کتابت قرآن از سوی استاد عبدالکاظم صادقا نجفی اشاره کرد و گفت: وی تاکنون چهار مرتبه قرآن را کتابت کرده و در دورههایی قرآن وی جزء قرآنهای پرکاربرد بوده که مورد استقبال عموم قرآنیان قرار گرفته است و پنجمین قرآن را به سفارش دارالکتابه در حال کتابت است و در بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی قرآن نیز به صورت حضوری همین قرآن را کتابت میکند.
بابایی با اشاره به ویژگیهای این قرآن بیان کرد: این قرآن به شیوه مرکز طبع و نشر یعنی شیوه اعرابگذاری کمعلامت کتابت میشود و پس از پایان کار یک اثر شاخصی خواهد بود و در شرایط متفاوتی ارائه خواهد شد و تاکنون 15 جزء از این قرآن کتابت شده است.
مدیر اجرایی مرکز طبع و نشر قرآن در پایان یادآور شد: این قرآن به شکل ختم به آیه در 604 صفحه و با چینش کلمات بسیار خوانا و سهلالقرائه انجام میشود که برای عموم قابل استفاده بوده و در مقایسه با خط نسخ ایرانی و کلاسیک خواناتر است.