به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله مهدی هادوی تهرانی، امروز 17 خردادماه در ادامه تفسیر سوره اسراء گفت: قرآن دارای هدایتی استوار است و در این میان کسانی که از این راه اقوم تبعیت کنند برای آنان اجر و پاداش فراوانی است و برای کسانی که خلاف این مسیر را بروند عذاب دردناک الهی است. وی با اشاره به آیه 11 این سوره افزود: انسان دنبال خیر است ولی گرفتار شر میشود زیرا انسان موجود عجولی است؛ در آیه 37 انبیاء فرمود انسان از عجله خلق شده است و به همین دلیل گرفتار شر میشود به همین دلیل در جاهای مختلف قرآن، مذمت شده و عجله را کاری شیطانی عنوان کرده است.
هادوی تهرانی عنوان کرد: قرآن دارای لایههای مختلف معنایی و معرفتی است؛ لایه ابتدایی، ظاهر آن است و لایههای دیگری با عنوان باطن دارد که متعدد است؛ معنای ظاهری عجله همین واژه مصطلح میان ما است اما در لایه معنایی دیگر عجله به طبیعت مادی انسان باز میگردد و همین طبیعت او را به سمت شرور و امور دانی میکشاند و در مقابل، فطرت او را به سوی ارزشهای معنوی و والا سوق میدهد.
این استاد تفسیر حوزه با اشاره به آیه 21 این سوره بیان کرد: ایمان دارای مراتب است و کسب آن به انتخاب خود اوست اگرچه انسان چون عجله دارد تلاش میکند به همه چیز خیلی زود دست یابد ولی اگر این شتاب توسط فطرت کنترل شد به اطمینان قلبی میرسد ولی اگر برعکس شد انسان به تبع آن به شتاب در مسیری میرود که ناکجاآباد است.
هادوی تهرانی اظهار کرد: آیندهای که انسان همیشه از آن نگران است و برای آن پول جمع میکند و میدود و حرص می زند برای این است که عجول است در حالی که نمیداند ورثه با این مال مفتی که اینقدر برای آن زحمت کشیده است چه خواهندکرد. دنیای خود و آخرت را خراب میکند که به نظر خود دنیای عده دیگری را آباد کند و یا دنبال قدرت می رود که توهمی بیش نیست.
وی افزود: در دنیای کنونی عجله بیش از حد تصور شده است؛ عجلهای بیهوده در حالی که قرار بود توسعه ابزارها سبب آرامش بیشتر انسان برای تقویت بعد معنوی شود ولی برعکس شده و انسان امروز کمتر از انسان دیروز به خدا توجه دارد.
هادوی تهرانی ادامه داد: علم هم اگر با نگاه مادی باشد بیش از آن که نور و سبب نزدیکی انسان به خدا شود سبب دوری و حجابی برای او خواهد شد.
وی افزود: پول و مقام و شهرت فضیلت نیست البته نه اینکه اینها ذاتا بد است ولی آنچه فضیلت دارد ایمان واقعی و خلق و خوی نیکو و عمل صالح و جود و بخشش و ... است؛ برخی افراد مرگ هم که به سراغ آنان میرود و با سرطان دست و پنجه نرم میکنند در صدد جبران نیستند و این فرصت را از دست میدهند.