محمدصادق یوسفیمقدم، رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن ضمن بازدید از غرفه ایکنا در محل بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم طی گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با تأثیر برگزاری نمایشگاه قرآن در توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی کشور اظهار کرد: معمولاً نمایشگاهها در هر رشتهای برای ارائه آثار جدید آن رشته برپا میشود. ایجاد چنین نمایشگاههایی چه در رشتههای مرتبط با صنایع، در حوزههای مجازی و چه مکتوب و چه در زمینه مسائل فرهنگی باشد، برای این است که کارهای فرهنگی و نو به جامعه ارائه شود.
وی ادامه داد: به طور طبیعی چون جامعه در حال نو شدن است و نیازهای جامعه نیز نیازهای نویی است، انتظار از نمایشگاه قرآن این است که در آن به نیازهای نوآمد جامعه پاسخ داده شود و از ارائه کارهای تکراری در نمایشگاه جلوگیری شود. به عبارت دیگر نمایشگاه باید مرکز نمایش مجموعه آثاری باشد که از نمایشگاه قبل تا این نمایشگاه توانستهاند تا برای جامعه چه در بحثهای ترویجی قرآن، چه در بحثهای آموزشی و چه در حوزه پژوهشهای قرآنی ارائه دهند.
رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن در ادامه تصریح کرد: آن چیزی که مهم است این است که در نمایشگاه باید مسائل نو و جدید ارائه شود. هر چه این محصولات و تولیدات ارائه شده نوآمدتر باشد، قطعا نمایشگاه روزآمدتر است و برعکس هرچه در این زمینه از نیازهای جامعه عقبتر باشیم، قطعا نمایشگاه نیز نمیتواند آثار خوبی را عرضه کند؛ بنابر این باید بررسی شود از این حیث که آیا هر سال که نمایشگاه بینالمللی قرآن را برگزار میکنیم، نمایشگاه جدید نسبت به سال گذشته چقدر تغییر پیدا کرده است و آیا توانستهایم در این زمینه قدمی به جلو برای ارائه و پاسخگویی به نیازهای جامعه برداریم؟
یوسفیمقدم اظهار کرد: البته در بحث حوزههای پژوهش قرآنی، تصور بنده این است که قدمهای نویی در حال برداشته شدن و بحمدالله، عرصههای جدیدی در حال فتح شدن و اقدامات و فعالیتهای روزآمدی در حال انجام شدن است و تصور میکنم که خود مجموعه پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن که یکی از مراکز پژوهشی است(هر چند که جزء مراکز مهم پژوهش قرآنی کشور است) ما هر سال تولیدات جدیدی داریم و بنای ما نیز بر این است که ما در تولیدات، مسئلهمحور باشیم و به نیاز روز جامعه پاسخ دهیم.