کد خبر: 3609259
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۲
میرزاجانی:

نقش جلسات خانگی قرآن پررنگ‌تر از نهادهای قرآنی است

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن با بیان اینکه نقش جلسات سنتی قرآن در ترویج فرهنگ قرآنی بیش از نهادهای دولتی است، اظهار کرد: اگر قرار باشد که سیستم دولتی در حوزه قرآن یک اقدام را انجام دهد، آن یک اقدام این است که این جلسات تقویت شوند تا بتوانیم نتایج و محصولات بیشتری از این چند دهه را شاهد باشیم.

محمدتقی میرزاجانی در گفت و گو با ایکنا
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نمایشگاه بین‌المللی قرآن در حال سپری کردن بیست و پنجمین دوره خود است و تاکنون نیز شاهد استقبال خوب عموم علاقه‌مندان بوده‌ایم، علاوه بر این نهادهای مختلف نیز در این نمایشگاه به ارائه آخرین دستاوردها و آثار خود می‌پردازند.
محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآنی به‌عنوان یکی از فعالان قرآنی ضمن بازدید از نمایشگاه و حضور در غرفه ایکنا بیان کرد: یک جامعه قرآنی با توجه به مبانی تعریف شده در دین مبین اسلام و در کتاب آسمانی یک شاخص و مشخصاتی دارد، در جامعه اسلامی توقع این است که در دو بخش ظواهر و بواطن نسبت به محدوده احکام اسلامی توجه شود.
وی در ادامه افزود: در بواطن باید پایه و اساس جاری و ساری آن جامعه بر اساس احکام قرآنی شکل بگیرد و آنچه که بعد از انقلاب شاهد آن هستیم، بنا بر همین مسئله بوده و تا الآن هم در این مسیر حرکت شده است، همچنین یک‌سری ظواهر هم وجود دارد که توقع است که جامعه بدان پایبند باشد.
میرزاجانی بیان کرد: یک بخش از اتفاقاتی که در یک جامعه قرآنی می‌تواند بیفتد مربوط به حوزه تبلیغ و ترویج احکام دین و مسائل دینی و اعتقادی و قرآنی است که بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن یکی از این اتفاقات و مظاهر دینی و قرآنی است، البته نباید توقع داشته باشیم که با برگزاری نمایشگاه‌های قرآنی یک تغییر و انقلابی در حوزه ترویج فرهنگ قرآنی شکل بگیرد، این درست نیست، اما نمایشگاه در جایگاه خودش در جذب آحاد مردم می‌تواند، مؤثر باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: در 25 سال گذشته چه در این نمایشگاه و چه در نمایشگاه‌های استانی، نمایشگاه در جذب آحاد مردم و در این هدف کمک کار و مؤثر است اما عرض بنده این است که از این گونه اتفاقات به اندازه خودش توقع داشته باشیم، نمایشگاه هم خوب است و به واسطه آن مردم به قرآن جذب و از محصولات و آخرین دستاورهای قرآنی مطلع می‌شوند، اینها همه اتفاقات مبارکی است که در کشور ما ایجاد می‌شود.
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن بیان کرد: برگزاری نمایشگاه در عین این که می‌تواند آخرین دستاوردهای حوزه قرآن را معرفی کند که سمبلیک هم می‌تواند باشد، می‌تواند فرهنگ‌سازی را هم برعهده بگیرد و خیلی در مجال یک ماهه نمی‌شود کارهای عمیق و مبنایی صورت گرفت اما در این سطح که بتواند مسائل را جهت در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی و ... فرهنگ‌سازی و به مردم معرفی کند و پیش‌روی خانواده‌ها قرار دهد این کارکرد را نمایشگاه دارد و در نمایشگاه امسال و سنوات گذشته نیز بخش‌های متعددی را شاهد هستیم.
میرزاجانی در ادامه تصریح کرد: در حوزه آسیب‌های اجتماعی و کاهش آن توسط این رویداد قرآنی نیز اطلاع‌رسانی خوبی صورت می‌گیرد، در حوزه انتظامی و جرائم سایبری شاهد این هستیم که اطلاع‌رسانی می‌کنند که برای خانواده‌ها نیز بسیار مؤثر است و باید نمایشگاه را به این سمت هدایت کرد که در آن چنین کارکردهایی را شاهد باشیم و صرفاً به مباحث فروشگاهی توجه نشود.
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در مورد نقش مثبت جلسات خانگی قرآن بیان کرد: به واسطه تلاش‌های همه مسئولان حوزه قرآن در جمهوری اسلامی ایران در این چند سال رشد و جهش زیادی در عرصه فعالیت‌های قرآنی داشته‌ایم، اما در حوزه تلاوت قرآن، برکات، رویش‌ها و استعدادهایی که با آنها روبرو هستیم و طی چند دهه گذشته در حال درخشش هستند، اینها محصول جلسات سنتی قرآن و ماحصل زحمات اساتیدی است که با کمترین امکانات قاریان بزرگی را پرورش می‌دهند.
وی در ادامه افزود: در این توفیقات نقش مجموعه‌های مردمی و این جلسات به مراتب از نقش نهاهای دولتی پر‌رنگ‌تر است و اگر قرار باشد که سیستم دولتی در حوزه قرآن یک اقدام را انجام دهد، آن یک اقدام این است که این جلسات تقویت شوند تا بتوانیم نتایج و محصولات بیشتری از این چند دهه را شاهد باشیم.
میرزاجانی در مورد سبک تلاوت نوین در مصر و تأثیر آن تصریح کرد: برای قضاوت در این حوزه باید به عقب بازگردیم و آن اتفاقات و آن جذبه‌هایی که بعد از ظهور قاریان مصری در جهان اسلام رخ داد را رصد کنیم، حقیقتا وقتی تاریخچه تلاوت قرآن را بعد از ظهور شیوه نوین یا اصطلاحا مصری مرور می‌کنیم و این حجم استقبالی که پس از این شیوه در جهان از قراء بزرگ و صاحب سبکی مانند عبدالفتاح شعشعاعی، منشاوی، مصطفی اسماعیل و ... به وجود آمد را ملاحظه می‌کنیم، نتیجه‌گیری این است که این سبک در جذب آحاد مردم بسیار موثر بوده است.
 میرزاجانی تصریح کرد: زمانی که این تلاوت‌ها به گوش مستمع می‌رسد، یک انگیزه خاصی برای دنبال کردن این تلاوت‌ها در او ایجاد می‌شود و در کشور ما نیز ظهور این شیوه تلاوت و این اصالتی که در این تلاوتها نهفته اتفاق مبارکی بوده است، هر وقت از اصالت فاصله گرفتیم از هدف عالی خودمان دور شده‌ایم و هر زمان که به اصالت رجوع کرده‌ایم می‌بینیم مردم استقبال کرده‌اند، نمونه آن قاریان جوانی هستند که در چند سال اخیر آمده‌اند و سبک‌هایی مانند، سبک منشاوی را دوباره احیا می‌کنند و شاهد این هستیم که مردم نیز از آن بسیار استقبال می‌کنند.
وی در انتها در مورد فعالیت‌های شورای عالی قرآن در نمایشگاه بیان کرد: غرفه شورای عالی قرآن، کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن و در مجاورت آن غرفه مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران، سه نهاد قرآنی وابسته به دفتر مقام معظم رهبری هستند و ما هم این فرصت را مغتنم می‌دانیم و در نمایشگاه‌ها حضور می‌یابیم و نسبت به ارائه آخرین دستاوردها مبادرت می‌کنیم، همچنین برخی از آثار و محصولات را به معرض نمایش گذاشته و به معرفی فعالیت‌های این سه نهاد قرآنی می‌پردازیم.
captcha