
به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روزنامه الوطن چاپ عمان، مراسم رونمایی از مصحف ملی دیجیتال عمان با حضور سید هیثم بنطارق آل سعید، وزیر میراث و فرهنگ اسلامی عمان در دیوان عالی این کشور و با حضور شیخ عبدالله بنمحمد السالمی، وزیر اوقاف و امور دینی عمان برگزار شد.
جمعی از وزرا، وکیلان و شخصیتهای اسلامی و عربی همچون عباس شومان، معاون الازهر، محیالدین عفیف، دبیرکل مجمع مطالعات اسلامی و محمد ابوزید الامیر، رئیس بخش مؤسسات آموزشی وابسته به مرکز اسلامی الازهر مصر نیز از جمله مدعوین در این مراسم بودند.
مصحف دیجیتال عمان از نظر چاپ الکترونیک، دومین مصحف غیرچاپی و نخستین مصحف الکترونیک جهان است که متشکل از انواع خطوط نسخ برحسب رسمالخط عثمانی بوده تا بدین ترتیب گویای زیباییهای زبان عربی و خطوط این زبان و نیز زیباییهای رسمالخط عثمانی باشد و از دیگر سو فتح بابی باشد به روی محققان و پژوهشگران در حوزه نصوص قرآنی و خوشنویسی قرآنی برحسب رسمالخط عثمانی.
نگارش این مصحف تحت نظارت و با مجوز رسمی کمیته بازنگری مصاحف قرآنی در مرکز اسلامی الازهر صورت گرفته است.
سالم بنهلال الخروصی، مشاور ارشاد دفتر وزارت اوقاف و امور دینی عمان با حضور در این مراسم طی سخنانی گفت: تولید این مصحف دیجیتال پس از موفقیت عمان در نشر مصحف چاپی این کشور در سال 2006 میلادی توسط وزارت امور دینی پیشنهاد شد.
وی افزود: مصحف ملی دیجیتال عمان به لحاظ توجه به نوع نگارش به خط نسخ و رعایت رسمالخط عثمانی از دیگر مصاحف دیجیتال متمایز است. بدین گونه که هر کلمه با تمام ترکیبهایی که دارد و نیز تفاوتهای نوشتاری مثل تفاوت در نگارش مد در سایر مصحفها که همه علمای قرائات دهگانه بر آنها متفقالقول هستند، در این نسخه دیجیتال گنجانده شده که این امر به محققان و پژوهشگران در عرصه مطالعات قرآنی کمک شایانی میکند.
بر اساس این گزارش، مصحف دیجیتال عمان همچنین مورد توجه کارشناسان زبان و زیباییهای خطوط عربی است چراکه در امر آموزش خط عربی و محافظت از قواعد خوشنویسی این نوع از خط در شرایط کنونی که زبان و خط عربی در معرض انواع تحریفات در جهان عرب است، نقش بسزایی ایفا میکند.
گفتنی است، نخستین نسخه چاپی مصحف ملی عمان در سال 2006 به خط خوشنویس ترکی، توران سوکیلی به نگارش درآمد و دو سال بعد در سال 2008 میلادی توسط عمر القدوسی، خوشنویس مصری با نظارت شیخ سالم البلوشی مجدداً نگاشته شد.