محمد بابایی، مدیر اجرایی مرکز طبع و نشر قرآن در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره طرح ترویج کتابت قرآن به خط خوشنویسان ایرانی گفت: مرکز طبع و نشر قرآن کریم در هفتمین سالی به سر میبرد که احیای خط نسخ ایرانی را سرلوحه کارهای خود در بخش دارالکتابه قرار داده است. دارالکتابه با شناسایی با استعدادترین و بهترین هنرمندان سعی میکند تحت نظارت اساتید ارشد و شاخص کشور خط نسخ ایرانی را به شکل و شمایل قابل استفاده برای مردم امروز درآورد.
وی افزود: خط نسخ به دلایل مختلفی طی سالهای متمادی دوران فراز و فرود داشت، در دوره صفویه شاهد درخشش کاتبان ممتاز در این زمینه بودیم و در دورههای بعد به دلایلی کمرنگ شد و بعد از آن از سوی رژیم طاغوت عمداً مورد بیمهری قرار گرفت و بهشدت تضعیف شد.
بابایی ادامه داد: در حال حاضر نهضتی ایجاد شده که از سراسر کشور بااستعدادترین هنرمندان تحت نظر بهترین اساتید در کنار هم جمع شوند و سعی کنند خط نسخ را احیاء کنند.
وی در ادامه چشمانداز دارالکتابه در سال جاری و سالهای آتی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: برنامه ما این است که در هر سال بتوانیم سه دوره کتابت قرآن شاخص و ممتاز داشته باشیم که نمونه آن در سالهای اخیر دیده نشده است و در حال حاضر این موضوع را پیگیری میکنیم.
بابایی تصریح کرد: امسال سه نفر از کاتبان و سه نفر از اساتید شاخص تحت نظر یک گروه کارشناس و آگاه به دقایق و ظرایف کار کتابت قرآن و علوم قرآن آغاز به کتابت قرآن کردهاند که امیدوارم تا پایان سال به انتها برسد و در دسترس علاقهمندان قرار گیرد.
وی گفت: در این کتابت، افرادی چون عبدالکاظم صادقا نجفی به خط نسخ ایرانی، مجید سعید کافی از شاهرود و سیدمحمد موسوینسب به نسخ عربی کتابت میکنند. از سوی دیگر بحث آموزش نیز در دارالکتابه به صورت جدی دنبال میشود و هنرمندان در حوزه کتابت قرآن آموزش میبینند.