مجتبی محمدبیگی، قاری قرآن کشورمان و نماینده کشورمان در مسابقات بینالمللی کویت در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در خصوص شاخص ترویج قرآن در جامعه، ادامه داد: همان بحث انس مردم و جامعه با قرآن است. اینکه حداکثر اعضای جامعه با قرآن از طرق مختلف آموزشی، ترتیلخوانی، محافل قرآن و ...انس داشته باشند که هر چند خانوادهها بیشتر با قرآن مأنوس باشند موجب میشود این قرآن وارد ریشه زندگی شود و تمام اعضای جامعه که از درون و بطن خانوادهها هستند با قرآن همراه باشند.
وی درباره نقش جلسات سنتی قرآن کریم در ظهور و بروز فرهنگ قرآنی در جامعه، اظهار کرد: جلسات سنتی قرآن با خانوادهها مرتبط است که اگر هرچه به میزان این جلسات افزوده شود و علاوه بر برپایی آن در مساجد در خانهها نیز تلاش شود تا این جلسات برگزار شود و اینها وارد زندگی شود، فرزندان و تمام اعضای خانواده از این جلسات الگو میگیرند.
وی ادامه داد: این الگوگیری هم در بحث ارتباط با مصحف شریف و از سوی دیگر آشنایی با روخوانی و روانخوانی قرآن خوب است و هم دارای اخلاق قرآنی میشوند. جلسات سنتی قرآنی موجب میشود که فرزندان از همان نوجوانی و نونهالی با قرآن انس بگیرند و این جلسات به قرآنیتر شدن فضای خانوادهها و جامعه کمک میکند.
محمدبیگی در خصوص میزان تأثیرگذاری برنامههای نمادین چون نمایشگاه قرآن و یا مسابقات قرآن در ارتقا و افزایش فرهنگ قرآنی جامعه، اظهار کرد: نمایشگاه قرآن و مسابقات قرآن و فعالیت آموزشی قرآن هر کدام فعالیت قرآنی است که در قرآنیتر کردن فضای جامعه تأثیرگذار است.
وی ادامه داد: مثلا برپایی نمایشگاه قرآن در ماه مبارک رمضان موجبات حضور خانوادهها را برای بازدید و استفاده از این فضای نمایشگاه را فراهم کرده است. بنابر این هر کدام از فعالیتهای قرآنی میتواند اثر خوبی در ترویج فرهنگی قرآنی داشته باشد اما به شرط اینکه تخصصیتر به آن نگاه شود و نه فقط به منظور عرضه کالا و نمایشگاهی باشد.
محمدبیگی با اشاره به اینکه باید زمینه جذب افراد و جاذبههای فعالیتهای قرآنی افزایش یابد، عنوان کرد: این موضوع برای حضور و شرکت بیشتر افراد در این مراسم است.
یادآور میشود، بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از 8 تا 26خردادماه با شعار «قرآن؛ اخلاق،زندگی» در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد.