به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) نشست خبری عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، صبح امروز، شنبه 27 خرداد برگزار شد.
کدخدایی در ابتدا با گرامیداشت لیالی قدر و تشکر از سانهها به جهت پوشش مطلوب اخبار انتخابات، گزارشی از مصوبات شورای نگهبان ارائه داد.
وی در تشریح این مصوبات اظهار کرد: طرح اصلاح ماده 1 قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. لایحه هوای پاک نیز پس از بحث و بررسی در شورای نگهبان در سه مورد مغایر شرع و قانون اساسی شناخته شد.
کدخدایی افزود: همچنین دو لایحه موافقتنامه محکومین بین جمهوری اسلامی ایران و قزاقستان و جمهوری اسلامی ایران و جمهوری کره دارای اشکالات متعدد شرعی شناخته شد. بند الحاقی تبصره 13 لایحه بودجه سال 96 کل کشور نیز مغایر شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
کدخدایی سپس به پاسخگویی به سؤالات خبرنگاران پرداخت.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص آخرین اقدامات شورای نگهبان درباره معرفی متخلفان انتخابات ریاست جمهوری به دستگاه قضا و حضور برخی مدیران دولتی در بین متخلفان گفت: ما طبق روال جاری گزارشات دریافت شده را به دستگاه قضا ارسال کردیم و طبیعتا تعدادی از مدیران دولتی هم در بین متخلفین هستند.
کدخدایی درباره عدم اخذ رأی از مردم پس از ساعت 24 و انجام نشدن این کار در انتخابات پیشین گفت: من همان موقع در تلگرام به این مسئله پاسخ دادم. انتخابات طبق قانون باید روز جمعه برگزار شود. با توجه به تمدید انتخابات که آن را به بعد از ساعت 24 منتقل میکرد شورای نگهبان اصرار داشت که این قانون باید برای همیشه اجرا شود. این بار هم با هماهنگی با وزارت کشور این اقدام صورت گرفت که جا دارد از وزیر کشور تشکر کنم. به لحاظ قانونی و حقوقی اگر حتی یک دقیقه هم از ساعت 24 بگذرد اخذ رأی خلاف قانون است که این بار خوشبختانه قانون اجرا شد.
کدخدایی درباره مشکلات ثبت مشخصات شناسنامهای در روز انتخابات و تقاضا برای تسریع در این امر گفت: طبق قانون باید همه مشخصات شناسنامهای افراد در بخش مشخصات تعرفهای ثبت شود. غروب روز جمعه حدود ساعت 8 شب وزیر کشور از ما درخواست کرد با توجه به صفهای طولانی رأی گیری اگر اجازه داده شود برای تسریع در امر رأیگیری فقط کد ملی ثبت شود که چون تصریح قانون چیز دیگری بود لذا تا تشکیل جلسه هیئت مرکزی که حدود ساعت 10 شب بود این مسئله زمان برد و نهایتا قرار بر این شد که ثبت کد ملی به تنهایی اشکالی نداشت باشد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره اعلام جزئیات برخی تخلفات یه ویژه از سوی مدیران دولتی و دستگاههای اجرایی گفت: در گزارش تفصیلی اعلام کردیم چه مواردی به عنوان تخلف مطرح شده است که شامل مواردی مانند نرساندن تعرفه، دیر شروع شدن ساعت رأیگیری، حمایت برخی مسئولان از نامزدی خاص و ... میباشد. لذا بیانیه پایانی شورای نگهبان در این باره جامع بود.
کدخدایی درباره نتیجه گزارش تخلفات به قوه قضاییه نیز گفت: ما گزارشهای تخلفات را به قوه قضائیه ارسال کردهایم اما احراز جرم و تخلف بر عهده دستگاه قضا است.
سخنگوی شورای نگهبان درباره امکان تغییراتی در نحوه نظارت بر انتخابات شوراها گفت: واقعیت این است که مشکلات زیادی در انتخابات شوراها وجود داشت. اما اینکه چه اقدامی باید کرد منوط به اصلاح قانون انتخابات شوراهاست و امیدواریم در قانون جامع انتخابات این مسئله مدنظر قرار بگیرد.
کدخدایی درباره نحوه بررسی شرایط و ویژگیهای نامزدهای انتخابات در بند 5 اصل 10 سیاستهای کلی انتخابات که بر رجل سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر بودن تأکید کرده و اصل 115 قانون اساسی که ویژگیهایی علاوه بر این موارد را نیز ذکر کرده است، گفت: شورای نگهبان میتواند در جزئیات کار هم اعلام نظر کند.
کدخدایی درباره اینکه بعد از تجمیع تخلفات انتخاباتی بیشترین تخلف از سوی کدام نامزدها بوده است، گفت: بیشترین شکایت، نه تخلف، از طرف نامزد غیر دولت بوده است.