
علی عزتی، رئیس اداره کانونهای قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با فعالیتهای دانشگاه آزاد در بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم اظهار کرد: بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از 6 تا 26 خردادماه جاری در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برگزار شد و حوزه فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری و مدیریت واحد شهرقدس و مشارکت واحدهای تهران شمال و تهران مرکز و تهران شرق توانست در این دوره از نمایشگاه نیز با رویکردی تحولگرایانه با به نمایش گذاشتن بیش از 50 اثر هنری منتخب دانشجویان و اعضای هیئت علمی، بیش از 70 پایاننامه در موضوعات قرآنی، 50 عنوان نشریه قرآنی از واحدهای مختلف دانشگاه و 40 عنوان کتاب تألیفی قرآنی در بخش دانشگاهی، حضوری فعال و اثرگذار داشته باشد.
وی ادامه داد: از برنامه های غرفه دانشگاه آزاد اسلامی در بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم میتوان به کارگاه هنری تذهیب، خطاطی و مسابقه قرآنی با عنوان «شبهای نورانی» برای بازدیدکنندگان اشاره کرد که در پایان مسابقه به قید قرعه به تعدادی از برگزیدگان کارت هدیه ارزشمندی اهدا شد.
عزتی تصریح کرد: همچنین، برگزاری دو نشست تخصصی با موضوعات «سیر تحول خطوط اسلامی» توسط واحد تهران شمال و «مهدویت و فرقههای نوظهور» توسط واحد تهران مرکزی از دیگر برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی بود. در نشست اول که با حضور استاد محمدصادق احدپور، عضو انجمن خوشنویسان برگزار شد، پیرامون چگونگی سیر تکامل خطوط قرآنی و اسلامی مطالبی بیان شد که ایشان ضمن بیان تاریخ خط از حمله مغول تا تاریخ معاصر، سیر تحول خطوط اسلامی از ابن مُقله تا امروز را شرح دادند. همچنین، در نشست دوم با موضوع مهدویت و فرقههای نوظهور که با حضور حجتالاسلام والمسلمین امیرعباس عبداللهی، پژوهشگر مرکز اسناد انقلاب اسلامی برگزار شد، پیرامون مباحث مهدوی و علل پیدایش فرقههای مختلف بحث شد. ایشان در این نشست یادآوری کردند که «عرفانهای نوظهور در بخشهای مختلف با عنوان عرفانهای هندی، عرفانهای آمریکایی(سرخپوستی)، عرفان مسیحی(17 زیرشاخه در مسیحیت وجود دارد)، عرفان یهود، عرفان ذهن و بحث، عرفان نوظهور(به صورت فرقههای اسلامی در ایران طرفدارانی دارد) فعالیت دارند که البته «در بحث عرفانهای نوظهور در ایران مشکلاتی داشتهایم که کماکان درصدد برطرف کردن آنها هستیم.
رئیس اداره کانونهای قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: برای نخستین بار اطلس مساجد واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به همراه تصاویر آنها به صورت کتاب تهیه شد و در معرض دید و بازدید کنندگان و علاقهمندان در نمایشگاه قرار گرفت.
وی ادامه داد: آثار عرضه شده در نمایشگاه در بخش هنری شامل رشتههای مختلف قالیبافی، معرقکاری، مشبک، خطاطی، خوشنویسی، تذهیب، نقاشی خط، عکاسی و ... و در بخش پژوهشی شامل پایاننامههای قرآنی، تألیفات دانشگاه آزاد اسلامی، کتاب صحیفه مبین و... بوده است. در این غرفهها برنامههای قرآنی دانشگاه از طریق نمایشگرهایی در موضوعات مختلف نشریات قرآنی دانشگاه، کارگاههای آموزشی قرآن کریم، کارگاههای روش تفسیر قرآن کریم، نشستهای قرآنی شورای قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی، محافل انس با قرآن، مسابقات قرآنی، همایشها و ... به بازدیدکنندگان معرفی شد.
رئیس اداره کانونهای قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: در این نمایشگاه که به مدت بیست روز به طول انجامید مسئولان و شخصیتهای فرهنگی و قرآنی ازجمله صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن هاشمی، معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی و عضو شورای اسلامی شهر تهران، بروجردی، معاون رئیسجمهور و رئیس اسناد و کتابخانه ملی، بحرالعلوم، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت و درمان، نصیری، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی، حجتالاسلام و المسلمین رستمی، مدیر فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی و ... از غرفه دانشگاه آزاد اسلامی بازدید نمودند.
عزتی در پایان اظهار کرد: از کلیه دانشجویان استادان و همکاران واحدهای دانشگاهی و دبیران شورای قرآن و عترت استانها و رؤسای محترم واحدهای دانشگاهی به ویژه واحدهای نجفآباد و استان آذربایجان شرقی که بیشترین آثار را به نمایشگاه ارسال نموده بودند و واحدهای تهران مرکز و شمال در برگزاری نشستهای تخصصی مشارکت داشتند و ضمنا از رئیس محترم واحد شهر قدس و معاون دانشجویی و فرهنگی و دبیر شورای قرآن و عترت استان تهران و مسئول کانون قرآن و عترت واحد شهر قدس که بیشترین زحمات را در برپایی و اداره غرفه دانشگاه داشتند، نهایت تشکر و قدردانی را داریم.